THE LORDS OF ALTAMONT: “Tune in, Turn on, Electrify”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Psych garage rock
Εταιρία: Heavy Psych Sounds
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Ιουλίου 2021

Jake Cavielere, αποκαλούμενος και “Κήρυκας” (The Preacher). Τραγουδιστής/οργανίστας (μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό, hammond organ εννοούμε), με θητεία στους The Bomboras, Fuzztones και συνεργασίες, όπως εκείνη με τον μπασίστα των MC5, Michael Davis.

Αυτά τα ολίγα που παρέθεσα πιο πάνω, είναι αρκετά για να δηλώσουν την ικανότητα του ιθύνοντα νου των Lords of Altamont, στη μουσική. Οι Καλιφορνέζοι LoA ξεκίνησαν τη δισκογραφική τους πορεία στα ‘00s και φέτος φτάνουν στο έβδομο full length album τους, με τίτλο “Tune in, Turn on, Electrify”.

Αρχικά, θα ήθελα να κάνω αναλυτικές συστάσεις με εκείνους που δεν γνωρίζουν τους Αμερικανούς για να καταλάβουν περίπου με τι έχουν να κάνουν. Η παρέα του “Κήρυκα”, όπως είναι λογικό, κηρύττει την “παλιά-καλή” μουσική με έμφαση στα τέλη των 60s-αρχές 70s. Σκεφτείτε λοιπόν, την εκρηκτικότητα των The Who, την αλητεία των MC5/Stooges, την ψυχεδέλεια των πρώιμων Rolling Stones και την ύπαρξη της στο DNA των Fuzztones, την αγριάδα των Ramones και την “αριστοκρατία” των New York Dolls, να κινούνται παράλληλα σε ένα οδικό δίκτυο και να καταλήγουν αρμονικά στον ίδιο προορισμό. Αυτό ακριβώς, νιώθει το αυτί μου όταν ακούει το νέο album των Lords of Altamont.

Στους μυημένους, θα πω απλά Baby Woodrose, αν και θα ξέρουν ήδη περί τίνος πρόκειται. Το “Τune in Turn on, Electrify” είναι η δεύτερη συνεργασία τους σχήματος με την HPS και αυτή τη φορά, η βουτιά στην ψυχεδέλεια είναι βαθύτερη και το organ του signore Cavaliere έχει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο. Η παραγωγή είναι περισσότερο “αραχνιασμένη” από ότι πριν και μοιάζει πολύ με αντίστοιχες της περιόδου, που αναβιώνουν οι LoA.

Για να ολοκληρώσω θα πω πως οι εραστές της fuzzu ψυχεδέλειας και του garage punk, θα βρουν στο “Τune in Turn on, Electrify” τον καινούργιο τους φίλο, ενώ θεωρώ πως οι πιασάρικες συνθέσεις του δίσκου είναι ικανές να κερδίσουν και αλλόθρησκους.

Δυναμώνουμε ώσπου να υποχωρήσει η ανυπόφορη ζέστη του Ιουλίου!

Official Site: https://lordsofaltamont.com/
Facebook: https://www.facebook.com/LordsOfAltamont
Instagram: https://www.instagram.com/lordsofaltamont/
Bandcamp: https://heavypsychsoundsrecords.bandcamp.com/album/the-lords-of-altamont-tune-in-turn-on-electrify
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4AetBFHtrgNhytjEOATNvO

915

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.