THE LORD WEIRD SLOUGH FEG: “Radical Man”

COMPILATION

Είδος: Heavy metal
Εταιρεία: Nameless Grave Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Απριλίου 2024

Για τους λάτρεις του κλασικού heavy metal, το όνομα The Lord Weird Slough Feg ηχεί στην καρδιά τους.. Ξεπήδησαν από τα σκοτεινά σοκάκια της Πενσυλβάνια στις αρχές της δεκαετίας του ’90, φέρνοντας μια φρέσκια πνοή στον metal κόσμο με τον μοναδικό συνδυασμό τους από παραδοσιακό heavy metal, folk και celtic στοιχεία.

Ο Mike Scalzi, frontman και κύριος συνθέτης, ηγείται της μπάντας με αστείρευτη ενέργεια και δημιουργικότητα. Τα πρώτα χρόνια του ’90, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, ήταν η πιο “δημιουργική, παραγωγική περίοδος” για τους Slough Feg. Και τώρα, η Nameless Grave Records φέρνει στο φως μια συλλογή που ζωντανεύει ξανά αυτή τη χρυσή εποχή: το “Radical Man”.

Το “Radical Man” αποτυπώνει την πρώιμη, ανεπιτήδευτη ενέργεια της μπάντας, προσφέροντας μια γεύση από τις δυναμικές της ρίζες. Το ανθολόγιο αυτό περιέχει ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι από το 1997, σπάνια κομμάτια από τις αρχικές εκδόσεις του ντεμπούτου άλμπουμ (μερικά επαναηχογραφημένα και κάποια τελείως καινούργια!), καθώς και μια demo έκδοση του αγαπημένου “Highway Corsair”,μια μελωδία γεμάτη νοσταλγία και αυθεντικότητα. Οι superfans θα λατρέψουν την προσωπική πινελιά των σημειώσεων από τον ίδιο τον Scalzi, που δίνουν μια μοναδική ματιά στη δημιουργική διαδικασία. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απολαύστε το νέο εξώφυλλο που σχεδίασε ο Scalzi το 1990 για μια συναυλία και μια συλλογή από σπάνια gig posters από την εποχή των ’90s, δημιουργημένα από τον Justin Phelps (μπάσο, 1991-1996).
Το “Radical Man” είναι ένα πραγματικό must-have τόσο για τους φανατικούς οπαδούς της μπάντας όσο και για όλους όσους λατρεύουν το αμερικανικό heavy metal της δεκαετίας του ’90 και θρύλους όπως οι Brocas Helm, Manilla Road και Hammers of Misfortune. Είναι σαν να ανακαλύπτεις έναν ξεχασμένο θησαυρό, κρυμμένο σε ένα σκονισμένο υπόγειο!

Bandcamp: https://20thcenturywretch.bandcamp.com/album/radical-man

207

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 17 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.