THE GIANT’S FALL: “The Giant’s Fall”

ALBUM

Είδος: Doom, Drone
Εταιρεία: Fucking Your Creation Record (FYC Records)
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου 2023

Το “The Giant’s Fall” είναι ένα προσωπικό project του Mikebass (Lucky Funeral, Bone To Rust) το οποίο άρχισε να παίρνει μορφή το 2016, το mastering έγινε το 2018 και τελικά ήρθε η στιγμή του να κυκλοφορήσει στις 28 Φεβρουαρίου μέσω της FYC Records, την οποία ευχαριστούμε για την τιμή να μας το στείλει πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας για να το ακούσουμε, να το απολαύσουμε και να πούμε την γνώμη μας.

Το “Giant’s Fall” από τις πρώτες νότες δίνει στον ακροατή να καταλάβει ότι είναι ένα προσωπικό project. Οι μελωδίες επαναλαμβάνονται σαν ένα άτυπο mantra και οι στιγμές “ησυχίας” παίρνουν τον χρόνο τους πριν τα riff πάρουν την θέση τους. Όταν ένας μουσικός είναι μόνος του μπροστά από έναν υπολογιστή και δεν έχει το άγχος της συνδιαλλαγής, αφήνεται και βγάζει όλα του τα γούστα στην μουσική που τον εκφράζει εκείνη την στιγμή. Ο μόνος μετρονόμος είναι το συναίσθημα και αυτό ακριβώς βγάζει στον ακροατή το “The Giant’s Fall”.

O χαρακτηρισμός drone-doom είναι ο καταλληλότερος για τον ήχο αυτού του δίσκου, γιατί βρίσκουμε τον Mikebass να ισορροπεί μεταξύ riff και ατμόσφαιρας. Αν θα μπορούσα να δώσω ένα συγκρότημα που βρίσκεται κοντά στον ήχο του “The Giant’s Fall” είναι οι Γάλλοι Dirge. O όγκος και τα ψυχεδελικά μέρη με έφεραν κοντά στους Dirge και ίσως για αυτό μου έλειψαν τα φωνητικά.

Δεν θεωρώ ότι είναι αναγκαία τα φωνητικά και είμαι και από αυτούς που ακούν αρκετά instrumental σχήματα, αλλά στο “The Giant’s Fall” περίμενα σε πολλά σημεία να μπει μια φωνή απόκοσμη, σκοτεινή και επειδή δεν ερχόταν μου άφησε ένα κενό. Όπως επίσης θεωρώ ότι κάποιες στιγμές τα drums βγήκαν αρκετά μπροστά στην παραγωγή με αποτέλεσμα να χαθεί λίγο η ατμόσφαιρα.

Τα παραπάνω απλά λεπτομέρειες. Ένα προσωπικό project είναι η απόλυτη μορφή έκφρασης και έκθεσης οπότε δεν υπάρχει λόγος να σταθεί κάποιος σε αυτές. Είμαι σίγουρος ότι και οι καλλιτέχνες που επιλέγουν αυτόν τον δρόμο, δεν ενδιαφέρονται για την κριτική που θα γίνει στο αποτέλεσμά τους, αλλά αυτό που αποσκοπούν είναι να εκφραστούν ελεύθερα.

Bandcamp: thegiantsfall.bandcamp.com
Facebook: www.facebook.com/thegiantsfall
Instagram: www.instagram.com/thegiantsfall

541

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 118 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.