THE DEVIL’S TRADE: “The Call of the Iron Peak”

ALBUM

Είδος: Dark Doom Folk
Εταιρεία: Season Of Mist
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Αυγούστου 2020

Με μια έρευνα ολίγων διαδικτυακών clicks μαθαίνουμε πως ο Ούγγρος τραγουδοποιός David Makό είναι τραγουδιστής των doomsters Stereochrist και ως The Devil’s Trade έχει κυκλοφορήσει δυο ακόμα ολοκληρωμένες δουλειές.

Η μοίρα του συναντά εκείνη της Season of Mist που στηρίζει οτιδήποτε σκοτεινό, και το τρίτο full length album “The Call of the Iron Peak”. O David Makό αγαπάει την απλή μουσική και η σύνδεση του με το folk/neo-folk είναι άρρηκτη. Με τη χρήση μιας κιθάρας, ενός banjo, λίγων synths και κάποιων διάσπαρτων φιλοξενούμενων οργάνων και με τύμπανα να εμφανίζονται μόνο στο τελευταίο κομμάτι του album, o Ούγγρος βασίζεται στις φωνητικές του χορδές για να κερδίσει τις καρδίες μας.

Όντως, ο μελαγχολικός λυρισμός της φωνής του είναι εκείνος που βρίσκεται στο επίκεντρο των The Devil’s Trade και το εναρκτήριο “Iron Peak” φέρνει στο νου μου τους Wardruna. Αν και μουσικά, τους χωρίζουν κάποιοι αιώνες ανθρώπινης ιστορίας (από θέμα στιλ, όχι ηλικιακά εννοείται), συναισθηματικά είναι κοντά στα αυτιά μου.

Η μινιμαλιστική προσέγγιση της μουσικής από τον David Makό δεν προορίζεται για όλα τα αυτιά, αλλά όσοι νιώθουν μέσα τους μια απέραντη θλίψη. μια δυσφορία ή απογοήτευση, θα ταυτιστούν με τα φωνητικά του και θα ανακουφιστούν ακούγοντας τα. Οι The Devil’s Trade είναι η αυτοθεραπεία του τραγουδοποιού και σκοπό έχουν να βοηθήσουν και στη δική σου αυτοθεραπεία.

Το “The Call of the Iron Peak” είναι ένα ταιριαστό soundtrack των καιρών που διανύουμε, θα γίνει αρεστό από τους “εγκλωβισμένους” των ημερών μας και είναι αναγκαίο για να κατανοήσουμε την εσώτερη μας ηρεμία. Παρολαυτα, η δυνατή φωνητική ερμηνεία του David είναι εκείνη που σε αποπροσανατολίζει από τη μουσική μονοτονία, που αν δεν είσαι σε ήρεμο mood, θα σε προκαταβάλει αρνητικά για την ακρόαση του τρίτου του album.

Δεν πρόκειται να αλλάξει η ζωή μας, ούτε θα πλασαριστεί ως εμβόλιο κατά του ψυχικού COVID, αλλά αν είχα ένα τσιγάρο, φίλε μου, θα το άναβα!

Facebook: www.facebook.com/TheDevilsTrade
Instagram: www.instagram.com/thedevilstrade
Bandcamp: www.thedevilstrade.bandcamp.com
Youtube: www.youtube.com/user/mdgytdt
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1tmAFFjRFt7LTPgAtp42sb

556

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.