THE DEFACED: “Charlatans”

album

Είδος: Groove/ Melodic Death Metal
Δισκογραφική: ViciSolum Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 04 Μαρτίου 2022

Ύστερα από 14 χρόνια απραξίας, οι Σουηδοί The Defaced, αποφασίζουν να επιστρέψουν στα μουσικά δρώμενα, με το 4ο full length τους.

Στο σχήμα παραμένει το ιδρυτικό δίδυμο των Klas Ideberg και Mattias Svensson (Darkane και Kayser αντίστοιχα), στα drums βρίσκουμε για πρώτη φορά τον Bob Ruben (Kayser, band of Spice, My Regime), ενώ τα φωνητικά αναλαμβάνει για δεύτερη φορά ο Jens Broman (ex-Darkane).

Τι έχει αλλάξει μέσα σε 14 χρόνια για το συγκρότημα; Μάλλον τίποτα, μιας και η αγάπη τους για το σουηδικό μελωδικό death, έτσι όπως διαμορφώθηκε από σχήματα όπως In Flames και Soilwork, παραμένει αναλλοίωτη.

Τι θα βρει ο ακροατής μέσα στο “Charlatans”; 10 συνθέσεις που φλερτάρουν έντονα με τα προαναφερθέντα σχήματα, με όμορφα refrain, εξαιρετικά riff, αλλά και προβλέψιμη δομή, που θα κρατήσουν καλή συντροφιά σε αυτούς που αρέσκονται στο υφολογικό προφίλ της σκηνής, έτσι όπως διαμορφώθηκε από τα mid ‘00s και μετά.

Φαντάζομαι πως εξ αρχής το group δεν είχε διάθεση να αλλάξει τον ρου του ήχου του κι απλώς επέλεξε να αναδείξει την αγάπη του για την σκηνή που υπηρετεί εξ αρχής, αποφεύγοντας κάποιο ουσιαστικό ίχνος εξέλιξης. Αυτό προσφέρει στον ακροατή μία εύπεπτη δουλειά που από τη μία ακούγεται πάρα πολύ ευχάριστα, αλλά από την άλλη, δεν έχει να του δώσει και κάτι που δεν έχει συναντήσει από τα σχήματα της χρυσής δεκαετίας του σουηδικού death, της δεκαετία των ‘00s.

Εν ολίγοις, το “Charlatans” περιέχει αρκετές καλές ιδέες και όμορφες στιγμές, αλλά θεωρώ πως οι επιρροές της μπάντας, δεν το αφήνουν να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα οι The Defaced να μην μπορούν, ακόμα και ύστερα από τόσα χρόνια, να βρουν τη δική τους ταυτότητα.

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη λοιπόν για τον γράφοντα. Σίγουρα οι λάτρεις των πιο σύγχρονων In Flames και Soilwork, θα βρουν λόγους να αγαπήσουν το “Charlatans”, για τους υπόλοιπους λογικά θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει.

942

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.