THE CRUEL INTENTIONS: “Venomous Anonymous”

ALBUM

Optimized by JPEGmini 3.14.12.71901706 0x92dfca06

Είδος: Glam/sleaze metal
Εταιρεία: Indie Recordings
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Ιουνίου 2022

Το έγραψα εδώ μέσα πρόσφατα και το ξαναγράφω: το 2022 πάει να αναδειχτεί σε έτος NWOSGM (New Wave of Scandinavian Glam Metal). Προς επίρρωση του ισχυρισμού, στη φετινή λίστα με κυκλοφορίες του είδους έρχεται να προστεθεί το δεύτερο full-length των Νορβηγών The Cruel Intentions. Και έπεται συνέχεια, αλλά εδώ θα είμαστε να τα γράφουμε.

Οι The Cruel Intentions δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή μπάντα. Σαφώς, το ενημερωμένο glam κοινό ξέρει ότι πρόκειται για το μουσικό σχήμα στο οποίο βρήκε καταφύγιο ο Lizzy DeVine έπειτα από τη διάλυση των Vains of Jenna. Σίγουρα, όμως, ολοένα περισσότερος κόσμος θα τους μαθαίνει, αφού τα τραγούδια τους “Jawbreaker” και “Borderline Crazy” έχουν συμπεριληφθεί σε επεισόδια της σειράς “Peacemaker” του James Gunn (αν δεν την έχετε δει ακόμα, να το κάνετε σύντομα).

Οι έντεκα συνθέσεις του “Venomous Anonymous” ανήκουν κυρίως στο παρακλάδι του sleaze. Είναι κάπως πιο βρόμικες και τσογλαναρέικες παρά γκλαμάτες και ποζεράδικες. Δηλαδή, έχουν κάτι από punk χυμαδιό και όχι τόσο μελωδικό αέρα pop/arena rock ή AOR. Οι ιδέες είναι απλοϊκά κιθαροκεντρικές, δεν ξεφεύγουν από τη standard δομή, τα πάντα είναι φωνακλάδικα και έχουν αμεσότητα. Το όλο ύφος παραπέμπει σε θυμωμένη πιτσιρικαρία που τρώγεται για καβγάδες και μανούρες, για πιώματα στα όρια της δηλητηρίασης, αλλά είναι και λίγο post-emo, κυνικά απαισιόδοξη.

Εντάξει, δεν λέω, μερικά τραγούδια βγάζουν γούστα. Τα “Reapercussion”, “Sunrise Over Sunset” και “Kerosene” ακούγονται πολύ ευχάριστα. Συνολικά, όμως, η προσέγγιση είναι ανώριμη, παιδιάστικη ίσως, και οι επιρροές βγάζουν μάτι. Νομίζω ότι αυτό που θέλουν να κάνουν οι The Cruel Intentions έχει ήδη γίνει –και, μάλιστα, πολύ πιο επιτυχημένα– από τους Hardcore Superstar. Οπότε, στο συνθετικό κομμάτι, έχουν δρόμο μπροστά τους.

Σαφώς, μια ένσταση αφορά το τραγουδιστικό στιλ του DeVine. Η φωνή του είναι μεν χαρακτηριστική και ξεχωρίζει, αλλά όχι πάντα για καλό. Μάλλον είναι της σχολής Guns N’ Roses, Mötley Crüe (ίσως να θυμίζει και Britny Fox), τραγουδά με ένα high-pitched γρέζι, αλλά καμιά φορά το παρακάνει με το επιτηδευμένο νιαουριτό, δεν του βγαίνει σωστά και γκρεμλινίζει.

Δεν αμφιβάλλω ότι το “Venomous Anonymous” θα βρει απήχηση σε μια μικρή μερίδα του glam ακροατηρίου, αλλά δεν πιστεύω ότι πρόκειται να τύχει ευρύτερης αποδοχής από τις φίλες και τους φίλους του ήχου. Για την ώρα, οι The Cruel Intentions δύσκολα μπορούν να κοιτάξουν στα ίσα τις πραγματικά καλές μπάντες που αναβιώνουν το glam/sleaze. Και για να είμαι ειλικρινής, χλομό το κόβω να τα καταφέρουν ποτέ. Βέβαια, το hype είναι άτιμο πράγμα. Θα δείξει.

Facebook: https://www.facebook.com/thecruelintentions 
Instagram: https://www.instagram.com/thecruelintentionsofficial/ 
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3RKn3P56kkewba1s6QpyDk

619

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.