THE BONNIE NETTLES – First In/First Out | Μόλις κυκλοφόρησε το νέο τους άλμπουμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι The Bonnie Nettles παρουσιάζουν το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ τους “First In/First Out” που μόλις κυκλοφόρησε.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει οχτώ νέα τραγούδια, ανάμεσά τους το “Be Careful” και το “Bound In Heaven”, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα δίνοντας μια πρώτη γεύση από την εξέλιξη και την ποικιλία του ήχου τους.  Το νέο υλικό δημιουργήθηκε μετά την επιστροφή τους από την ευρωπαϊκή τους περιοδεία το 2023 και αναδεικνύει τόσο την ωριμότητά τους όσο και τη φρέσκια ενέργειά τους. Αν και το συγκρότημα χαρακτηρίζεται για το μοναδικό συνδυασμό ψυχεδελικών και pop επιρροών του σε αυτό το άλμπουμ δούλεψαν διαφορετικά φέρνοντας όλα τα μουσικά στοιχεία που αγαπούν, όλες τις εμπειρίες τους και δημιούργησαν ένα πολύ πιο ελεύθερο και συνάμα απόλυτα δομημένο και ώριμο ηχητικό αποτέλεσμα.

Οι ίδιοι λένε για τη δημιουργία του άλμπουμ: «Ήταν η ώρα να αναμετρηθούμε με το τι θέλαμε εμείς να βγει ως δεύτερη δουλειά και μόνο. Δεν υπήρχαν πλέον εξωτερικές προσδοκίες ή επιρροές που θα μας αποπροσανατόλιζαν. Έπρεπε να ανακαλύψουμε εκ νέου τον σκοπό μας, να μείνουμε πιστοί στο καλλιτεχνικό μας όραμα, και να δημιουργήσουμε κάτι που να αντανακλά αληθινά την εξέλιξή μας, τόσο ως άτομα όσο και ως ομάδα. Η παύση που δημιούργησε ο COVID ήταν, στην αρχή, αποκαρδιωτική. Ήμασταν έτοιμοι να ζήσουμε τη χαρά της κυκλοφορίας της πρώτης μας δουλειάς, και ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Η προσπάθεια που είχαμε επενδύσει, η ενέργεια που είχαμε δώσει… Η αδυναμία μας να παίξουμε live μάς στέρησε την άμεση επαφή με το κοινό, κάτι που για εμάς αποτελεί την απόλυτη ανταμοιβή της δημιουργικής διαδικασίας. Όμως, αυτή η παύση μάς έδωσε και κάτι πολύτιμο: τον χρόνο να σκεφτούμε, να αναθεωρήσουμε, να επαναπροσδιορίσουμε τις κατευθύνσεις μας.  Με το “First In / First Out” είναι σαν να βγαίνουμε από το τούνελ πιο απελευθερωμένοι. Πλέον, δεν μας βαραίνει ο φόβος της αβεβαιότητας ή το άγχος του τι θα ακολουθήσει. Η νέα μας δουλειά είναι γεμάτη από αυτά που μας εκφράζουν. Είναι patterns με χρώματα που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά μας και την ανάγκη μας να αποτυπώσουμε την πολυπλοκότητα της εμπειρίας μας. Είναι ο ρυθμός που ξαναβρήκαμε. Είναι εμείς, η ταυτότητά μας.»

Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Γιάννη Δαμιανό και τους The Bonnie Nettles ενώ οι μίξεις έγιναν από τον Δημήτρη Δημητριάδη και τo mastering από τον Γιάννη Πετρόλια. Το artwork του άλμπουμ υπογράφει ο Bewild Brother.

Οι The Bonnie Nettles ξεκινούν στα τέλη Οκτώβρη την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία που περιλαμβάνει 23 πόλεις και θα ολοκληρωθεί στις 26 Νοεμβρίου.

To “First In/First Out” είναι μια ανεξάρτητη κυκλοφορία και είναι ήδη διαθέσιμο ψηφιακά. Σύντομα θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

https://distrokid.com/hyperfollow/thebonnienettles/first-in–first-out

PRE – ORDED VINYL

https://thebonnienettles.bandcamp.com/album/first-in-first-out

Facebook | Instagram  | Spotify | Bandcamp | Linktree

Bio

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2016 και αρχικά απέκτησε φήμη μέσα από τα εκρηκτικά ζωντανά τους shows. Μετά από τέσσερα χρόνια ασταμάτητων συναυλιών και με ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό που απαιτούσε ηχογραφημένη μουσική, κυκλοφόρησαν επιτέλους το ντεμπούτο άλμπουμ τους, εδραιώνοντας τη θέση τους ως ένα από τα πιο αυθεντικά indie συγκροτήματα της αθηναϊκής underground σκηνής.  Με τα γεμάτα ενέργεια shows τους και την αδιαμφισβήτητη σκηνική τους παρουσία, οι The Bonnie Nettles έχουν καθιερωθεί ως ένα συγκρότημα που προορίζεται για ζωντανές εμφανίσεις, προσφέροντας μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε ενώ έχουν μοιραστεί τη σκηνή με διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Måneskin, Palaye Royale και Ty Segall.

9