THE BLACK DAHLIA MURDER: Οι Πρωτοπόροι του σύγχρονου Μελωδικού Death Metal

TRIBUTE

Στις 20/6 οι θρυλικοί The Black Dahlia Murder θα βρεθούν στο Arch Club (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) για μία βραδιά αφιερωμένη στο μελωδικό Death Metal και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε σε καμία περίπτωση.

Οι The Black Dahlia Murder, μια από τις πιο influential μπάντες στο χώρο του melodic death metal, έχουν γράψει με ανεξίτηλο το όνομά τους στην παγκόσμια metal σκηνή με τον συνδυασμό επιθετικών riffs, γρήγορων ρυθμών και περίπλοκων μελωδιών. Από την ίδρυσή τους το 2001 στο Waterford του Μίσιγκαν, οι The Black Dahlia Murder έχουν κυκλοφορήσει πολυάριθμα άλμπουμ, εδραιώνοντας τη θέση τους ως μία από τις πιο αναγνωρισμένες μπάντες στο είδος τους.

Η μπάντα ιδρύθηκε από τον τραγουδιστή Trevor Strnad και τον κιθαρίστα Brian Eschbach. Το όνομα της μπάντας είναι εμπνευσμένο από την ανεξιχνίαστη δολοφονία της Elizabeth Short, γνωστής και ως “The Black Dahlia”. Το πρώτο τους άλμπουμ, “Unhallowed” (2003), έθεσε τις βάσεις για τον ήχο τους, συνδυάζοντας επιρροές από το παραδοσιακό death metal με πιο σύγχρονες μελωδικές και προσθήκες νέων τεχνικών, πρωτοπόρων για την εποχή.

Το 2005, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Miasma”, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έθεσε τη μπάντα στο προσκήνιο της παγκόσμιας metal σκηνής. Το “Nocturnal” (2007) ήταν το άλμπουμ που πραγματικά καθιέρωσε τους The Black Dahlia Murder, με κλασικά κομμάτια όπως το “What a Horrible Night to Have a Curse” και το “Deathmask Divine”. Η επιτυχία του “Nocturnal” ακολούθησε το “Deflorate” (2009), το οποίο συνέχισε την πορεία της μπάντας προς την κορυφή με τον χαρακτηριστικό συνδυασμό ταχύτητας και την χρήση περισσότερων μελωδικών γραμμών.

Τα επόμενα άλμπουμ των The Black Dahlia Murder, όπως το “Ritual” (2011), το “Everblack” (2013), και το “Abysmal” (2015), συνέχισαν να εντυπωσιάζουν τόσο το κοινό όσο και τους κριτικούς με την εξελισσόμενη πολυπλοκότητα και τη σταθερή ποιότητα της μουσικής τους. Το “Nightbringers” (2017) ήταν ένα ακόμα άλμπουμ που έτυχε θερμής υποδοχής, ενώ το “Verminous” (2020) απέδειξε ότι η μπάντα παραμένει δημιουργική και καινοτόμα.

Δυστυχώς όμως, το 2022 οι The Black Dahlia Murder υπέστησαν μια τεράστια απώλεια με τον θάνατο του τραγουδιστή και συνιδρυτή τους, Trevor Strnad. Ο Trevor ήταν η ψυχή της μπάντας και η φωνή του ήταν και θα είναι συνδυασμένη πάντα με τη μουσική τους. Η απώλειά του ήταν ένα σοκ για την metal κοινότητα, αλλά η κληρονομιά του συνεχίζει να ζει μέσα από τη μουσική των The Black Dahlia Murder και την επιρροή που είχε στους οπαδούς και τους συναδέλφους του.

Με πάνω από δύο δεκαετίες μουσικής πορείας, οι The Black Dahlia Murder έχουν αποδείξει ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά και αγαπημένα συγκροτήματα στον χώρο του μελωδικού death metal. Η συνεισφορά τους στη μουσική είναι αδιαμφισβήτητη και η επιρροή τους θα συνεχίσει να εμπνέει νέες γενιές μουσικών και fans.

382

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 36 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.