THE BEAUTY OF GEMINA: “Skeleton Dreams”

ALBUM

Είδος: Indie dark rock, Electronic/Alternative rock
Δισκογραφική: TBOG Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα είναι σίγουρο, ότι ο Michael Sele έμεινε πιστός για μια ακόμη φορά στο όραμά του προσφέροντας απλόχερα ποιοτική μουσική χωρίς εκπτώσεις, όπως άλλωστε κάνει από το μακρινό 2006, τότε που σχηματίστηκαν οι The Beauty Of Gemina, αναμειγνύοντας πλειάδα ετερόκλητων επιρροών που φτάνουν από την Darkwave, Americana, Alternative Rock και Indie-Folk Wave σκηνή, πάντα όμως με συνέπεια και μοναδικότητα μετατρέποντας τους σε εξερευνητές του συγχρόνου σκοτεινού ήχου.

Πλέον η επιστροφή των The Beauty Of Gemina είναι γεγονός, μάλιστα με μια προσπάθεια η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί κατ’ ελάχιστο άρτια και σίγουρα άκρως ενδιαφέρουσα. Οι στιγμές ποιητικής έκφρασης και το πλεόνασμα των συναισθηματικών διακυμάνσεων με φέρνουν στα πρόθυρα ηχητικής ονείρωξης, με ένα δίσκο που δεν θα διστάσω να το χαρακτηρίσω (αν και είναι νωρίς ακόμη) κλασσικό.

Οι άρχοντες της σκοτεινής τέχνης με το μοναδικό ”Skeleton Dreams”, εκδήλωσαν την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται με κύριο εκφραστή την χαρακτηριστική φωνή του Michael Sele που παραδίδει για μια ακόμη φορά σεμινάρια συνθετικής ωριμότητας και ποιότητας, δίνοντας την απαραίτητη αίγλη σε ένα δισκογραφικό πόνημα το οποίο είναι τόσο πλήρες και συμπαγές που δεν αφήνει λεπτό να υπάρξει υπόνοια για μετριότητα και αβεβαιότητα. Το συναίσθημα είναι κυρίαρχο στο σύνολο του δίσκου, ενώ η μουσική ρέει σαν όνειρο στοιχειώνοντας την ατμόσφαιρα, νιώθεις απόλυτα να κυλά στις φλέβες σαν αίμα που είναι έτοιμο να στάξει. Κάθε στιγμή είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να χαράσσει και να αφήνει ουλές και σημάδια που παγώνουν το κορμί και το μυαλό μας.

Τα πάντα στο ”Skeleton Dreams” εκτελούνται με μια αριστοκρατική ευγένεια έτοιμη να σε “σφάξει” με το βαμβάκι, είναι το ιδανικό soundtrack του χειμώνα, ένα ποτήρι κρασί και οι σκέψεις μένουν εκεί ανεξίτηλες και έτοιμες να σε γραπώσουν από τα μαλλιά. Μελωδίες ακουστικές και ηλεκτρισμένες σαν όνειρα έτοιμα να σε οδηγήσουν σε νιρβάνα ή σε ένα εφιάλτη δίχως τέλος.

Συνολικά το ” Skeleton Dreams” είναι ένας δίσκος που τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του, οι ρυθμοί είναι αρκετά minimal και σίγουρα το moto που ακολουθούν είναι το less is more, αυτό όμως είναι που αφήνει τις συνθέσεις να “αναπνεύσουν” και να αναδείξουν την ομορφιά της μοναδικής φωνής του Michael Sele, που σε φάσμα επιρροών ακολουθεί την χροιά του Johnny Cash στις απαγγελίες του, αλλά και των Cure σε επιμέρους ηχητικά σημεία.

Καταλυτικό ρόλο στην γενικότερη εικόνα σε στιχουργικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συνθέσεων διαδραμάτισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του Michael Sele στην καρδιά και ουσιαστικά ήταν το εφαλτήριο της έμπνευσης για τους The Beauty Of Gemina. Πάντα άλλωστε τα προσωπικά βιώματα και προβλήματα αποτελούν πηγή άντλησης ιδεών έτσι και εδώ όλα τα παραπάνω μετουσιωθήκαν σε ένα μουσικό ταξίδι ήχων και δυνατών συναισθημάτων.

Στο ένατο αυτό album οι The Beauty Of Gemina κατορθώνουν να αναδείξουν την παραγωγή δίνοντας τον απαραίτητο όγκο, περικλείοντας το με θέρμη, νιώθεις την θαλπωρή στο ”Skeleton Dreams”, οι μεστοί ήχοι φτάνουν στον πυρήνα και δίνουν την ουσία του ιδίου του συγκροτήματος. Απόλυτα ουσιώδεις επαναπροσδιορίζουν τον εαυτό τους παραδίδοντας μαθήματα ωριμότητας, δίνοντας νόημα στον όρο “carpe diem”, δράττοντας την στιγμή, δηλώνοντας όχι μόνο το παρόν τους αλλά και το μέλλον τους. Κρατούν ως σημείο αναφοράς το μονοπάτι του “Minor Sun”, το οποίο εξέλιξαν και βελτίωσαν στο “Flying With The Owl”, αλλά το επιστέγασμα όλων των συνθήκων οδηγεί στο” Skeleton Dreams”, ένα γοητευτικά όμορφο μελαγχολικό ποίημα έτοιμο να διαβαστεί προσφέροντας ένα προσωπικό ταξίδι ενδοσκόπησης, με οδηγό τα απολύτως απαραίτητα.

Απελευθερωμένοι από τα προσωπικά τους δεσμά καταθέτουν την προσωπική τους σοφία από την 15 έτη εμπειρία τους σαν The Beauty Of Gemina, μέσα από μια δωδεκάδα συνθέσεων συν μια διασκευή και ένα remix, παρουσιάζουν ένα άρτιο σύνολο δημιουργικότητας και συναισθηματικής αποφόρτισης.

Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να αναλύσω τα του ”Skeleton Dreams”, γιατί είναι αριστουργηματικός στο σύνολό του, απλώς θα εστίαζα κυρίως στο “Naked” μια εξαιρετική ημιακουστική προσέγγιση, όπου απογυμνωμένο από τα περιττά πιστεύω ότι είναι το κομμάτι που χαρακτηρίζει το σύνολό του δίσκου, ενώ και το “Friends Of Mine” ακολουθεί την ακουστική οδό με ατμόσφαιρα άκρως επιβλητική που σε στοιχειώνει σε κάθε του ακρόαση. Επίσης και στο “Rainbow Man” έχουμε τις επιμέρους Dark Americana επιρροές που συναντάμε σε μεγάλο βαθμό στις τελευταίες τους δουλείες και ίσως είναι ένα στοιχείο που αναδεικνύει τις αρετές του συγκροτήματος, από κοντά και το “Dark Suzanne” που είναι από τα πιο σκοτεινά dark rock τραγούδια που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Σίγουρα δεν μπορώ να αφήσω από έξω το πανέμορφο “Apologise”, που έχει κολλήσει στο μυαλό μου και δεν ξεκολλάει με κανένα τρόπο, ενώ τέλος η διασκευή που έχει επιχειρηθεί στο “Nine While Nine” των Sisters Of Mercy κατορθώνει να το φέρει ακριβώς στα μέτρα των The Beauty Of Gemina αποδίδοντας τον πρέποντα σεβασμό στο αρχικό τραγούδι, δίνοντας ταυτόχρονα απανωτές ριπές ρίγους και δέους σε ένα κομμάτι πραγματικά κλασσικό.

Εν τέλει το αποτέλεσμα δικαίωσε για μια ακόμη φορά το συγκρότημα των The Beauty Of Gemina αφού κατόρθωσαν ξανά να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους. Πιστεύω ότι το album πρέπει να ακουστεί από όλους τους λάτρεις της καλής μουσικής, χωρίς παρωπίδες και ταμπέλες, απλά εξαιρετικοί για μια ακόμη φορά, μέχρι την επόμενη…..

Tracklist:
01 A Night Like This
02 Naked
03 Maybe God Knows
04 Friends Of Mine
05 Resurgence
06 Where Has It All Gone
07 Rainbow Man
08 Dark Suzanne
09 Nine While Nine
10 I Come To Grief
11 Apologise
12 The World Is Going On
13 Hold On To This Night
14 Where Has It All Gone (Desert Mix)

Official: www.thebeautyofgemina.com
Facebook: https://www.facebook.com/TheBeautyOfGemina
Instagram: https://www.instagram.com/the_beauty_of_gemina
Youtube: https://www.youtube.com/user/thebeautyofgemina
Spotify: https://spoti.fi/2z241fJ

619

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».