THE AGE OF ORE: “Trying Times”

EP

Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις τη νέα γενιά να ασχολείται θερμά με το hard rock και heavy metal. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για παιδιά στην εφηβεία, με πλούσιο ταλέντο και αρκετό “θράσος” ώστε να δημιουργήσουν μία μπάντα και να βγουν εκεί έξω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι The Age Of Ore δε “μάσησαν” αν και πιτσιρικάδες, και έφτασαν να κυκλοφορούν το πρώτο τους δείγμα (ένα EP), υπό τον τίτλο “Trying Times”.

Οι Αμερικανοί hard rock/heavy metallers, δημιουργήθηκαν μόλις το 2017. Το “παράδοξο” (αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο), είναι ότι πρόκειται για παιδιά ουσιαστικά ηλικίας μεταξύ 11 και 15 ετών, με αδιαμφισβήτητο ταλέντο και φυσικά περίσσιο “θράσος”, ώστε να παράξουν και να κυκλοφορήσουν τη δική τους, και όχι μόνο, μουσική. Το ρεπερτόριό τους περιέχει διασκευές των αγαπημένων τους groups, αλλά και δικές τους συνθέσεις. Το “Trying Times” είναι το πρώτο βήμα των νεαρών rockers, που σφύζει από ταλέντο και πάθος.

Οι The Age Of Ore ξεκίνησαν από πολύ μικρή ηλικία να ασχολούνται με το hard rock και heavy metal όπως το γνωρίζουμε στην κλασική του μορφή και με εμφανείς επιρροές από Guns ‘n’ Roses, πρώϊμους Bon Jovi, όπως και Nirvana, Alice In Chains και άλλους μεγάλους της σκηνής. Φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, τους έκανε να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο μίας μπάντας την οποία και δημιούργησαν, με σκοπό να παίζουν τα τραγούδια των αγαπημένων τους συγκροτημάτων και αργότερα να συνθέσουν και δικά τους κομμάτια.

Ακούγοντας το EP ως πρώτη “ανάγνωση”, αντιλαμβάνεσαι ότι οι πιτσιρικάδες όχι απλά το “έχουν”, αλλά “ξεχειλίζουν” από ταλέντο. Η τριπλέτα των αδερφών Hoopes και του Deven, παίζουν λες και είναι αιώνες μαζί, ενώ πρόκειται για έφηβους που εδώ και μόλις τρία χρόνια βρίσκονται στο group. Το έμφυτο μουσικό ταλέντο τους γίνεται αντιληπτό από τις πρώτες κιόλας νότες, ενώ η γρεζάτη φωνή του Jake Hoopes δίνει αυτήν την “filthy” δυναμική που είχαν οι μεγάλες rock μπάντες των ’80s. Οι τρεις συνθέσεις δε του EP είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς και δείχνουν τις τρομερές δυνατότητες του τρίο από το New Jersey. Τα riffs και τα solos είναι εξωπραγματικά και σου θυμίζουν έντονα τις εποχές που οι Guns ‘n’ Roses, οι Bon Jovi, οι Nirvana σόλαραν και το κοινό έδειχνε εκστασιασμένο.

Όσον αφορά στα κομμάτια του EP, το εναρκτήριο “Deadline” με τη doom-άτη εισαγωγή και το hard rock-ίζον riff στη συνέχεια, είναι ό,τι πιο κοντινό σε ’80s rock ύμνο έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό, το ομώνυμο “Trying Times” αγγίζει τα πιο εμπορικά rock κομμάτια και το “Wings Of Steel” κινείται σε πιο heavy metal μονοπάτια. Αυτό που είναι κοινό και συνάμα εντυπωσιακό, είναι η δίψα των νεαρών για αγνό rock, το πάθος για μουσική και η ζωντάνια που βγάζουν τα κομμάτια μόνο και μόνο από την ακρόαση. Αυτή η “φλόγα”, που τη συναντάς μόνο σε μπάντες που γουστάρουν αυτό που κάνουν και δεν τους ενδιαφέρει μόνο να πουλήσουν. Αυτή η “αλήτικη” ατμόσφαιρα, την οποία αγαπήσαμε σε αυτήν τη μουσική. Οι The Age Of Ore, είναι σίγουρο ότι θα σε φέρουν αντιμέτωπο με όλα τα παραπάνω και θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου, γιατί πολύ απλά αυτά σε έκαναν να αγαπήσεις το rock και metal.

Το “Trying Times” είναι μία ώριμη δημιουργία, από μία εφηβική μπάντα που έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στη rock και metal σκηνή. Είναι το μανιφέστο, ενός ταλαντούχου group που προσπαθεί να σε πείσει για τις δυνατότητές του. Και η αλήθεια είναι ότι το καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό, αφού αυτό που ακούς είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές δείγμα. Είναι τρία εξαιρετικά rock κομμάτια, ντυμένα από τρομερά riffs και solos και τραγουδισμένα από μία πάρα πολύ καλή φωνή. Οι The Age Of Ore, είναι ένα group που αν συνεχίσει έτσι, θα μας απασχολήσει ευχάριστα στο εγγύς μέλλον. Κρατήστε το όνομά τους, θα μας χρειαστεί.

491

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.