TETHRA: “Empire of the Void”

Είδος: Death/Doom Metal
Δισκογραφική Εταιρία: Black Lion Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Μαρτίου 2020

Οι Tethra μας έρχονται από τη γειτονική Ιταλία και η μουσική που παίζουν ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση συναγερμού που βρίσκεται η χώρα λόγω του κορονοϊού.

Τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική προσπάθεια για τους Tethra, που παίζουν έναν ωραίο συνδυασμό ατμοσφαιρικού death metal και μελαγχολικού doom, που τόσο όμορφα έχουν στηρίξει στο παρελθόν οι τεράστιοι Paradise Lost και οι ανυπέρβλητοι My Dying Bride.

Τα φωνητικά είναι κυρίως της πρώτης “ποικιλίας”, αν και σπάνε τη μονοτονία κάποια πιο μελωδικά, περασμένα πάνω από όμορφες ιδέες που δεν πέφτουν στην παγίδα της υπερβολικής doom ατμόσφαιρας και κρατάνε ψηλά ταυτόχρονα το λάβαρο της αγριάδας. Η παραγωγή είναι σε αρκετά ψηλά standards και το εξώφυλλο συνοψίζει επιτυχημένα το περιεχόμενο του album. Η θεματική αυτού λοιπόν, έχει να κάνει με την δυαδικότητα που κρύβεται ανάμεσα στην ανθρώπινη ψυχή και το διάστημα, και γι’ αυτό πολύ επιτυχημένα οι Tethra διασκευάζουν το μνημειώδες “Space Oddity” του αείμνηστου David Bowie, το οποίο κάνουν αγνώριστο και μόνο από τους μοναδικούς του στίχους και τη φωνητική μελωδία καταλαβαίνεις ποιο είναι.

Οι Ιταλοί δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον album με βαθιά θεματική, που θα ικανοποιήσει τους φίλους του είδους, χωρίς όμως να προσφέρει κάτι το μοναδικό στο ιδίωμα. Μην ψάχνεις να βρεις την καινοτομία στο “Empire of the Void”, όμως η μουσική ακούγεται δομημένη σωστά, από μουσικούς που αγαπούν τη δουλειά τους και προσπαθούν τα μέγιστα για να την υπηρετήσουν.

Τίμιοι αν μη τι άλλο, οι Ιταλοί Tethra, τους οποίους θα τιμήσουν σίγουρα οι κοινωνοί της σκληρής μελαγχολίας.

Facebook: https://www.facebook.com/TethraHell
Instagram: https://www.instagram.com/tethra_official/
Bandcamp: https://tethra.bandcamp.com/, https://tethrablacklion.bandcamp.com/album/empire-of-the-void

503

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.