TESTAMENT: Who is who

TRIBUTE

Testament. Ο αγγλοσαξονικός όρος της διαθήκης. Του εγγράφου δηλαδή, που νομικά δεσμεύει τα έννομα μέρη.

Αλλά για εμάς που μεγαλώσαμε με το metal (συν τοις άλλοις), σημαίνει κάτι παραπάνω. Οι Testament αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα thrash metal σχήματα του ευρύτερου Bay Area (Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο) και προσωπικά το θεωρώ άδικο να μην είναι μέλος της BIG ομάδας που πριν καμιά δεκαετία και κάτι πέρασε σύσσωμη από τη χώρα μας.

Έχοντας κυκλοφορήσει 13 albums από το 1987 ως και σήμερα, η μπαντάρα αυτή έχει δει μέλη να πηγαίνουν και να έρχονται, έχοντας ως αρχικό τραγουδιστή τον Steve Souza (Exodus), με σημαντικούς μουσικούς σαν τους Paul Bostaph, James Murphy, Chris Kontos, Nicholas Barker και Dave Lombardo να έχουν περάσει από τις τάξεις τους.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου, στα πλαίσια του Release Athens 2024, οι Testament θα βρεθούν στην Πλατεία Νερού (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) μαζί με τους Behemoth και Pestilence.

Για αυτόν τον λόγο, θα σας παρουσιάσουμε ένα-ένα τα πέντε μέλη του Καλιφορνέζικου thrash metal οδοστρωτήρα.

Eric Peterson (κιθάρα)
To μοναδικό μέλος της αυθεντικής σύνθεσης, που βρίσκεται στη θέση του από τότε που το συγκρότημα ονομαζόταν Legacy και μαζί με τον τραγουδιστή Chuck Billy, οι μοναδικοί που έχουν πάρει μέρος σε όλα τους τα albums.

-Εκτός από τους Testament, ο κύριος Peterson τραγουδάει και παίζει κιθάρα στους Dragonlord, μπάντα που παίζει συμφωνικό black metal, side project που είχε σχηματιστεί από τον ίδιο και τους Steve Di Giorgio και Steve Smyth στις αρχές του 2000. Το 2018 κυκλοφόρησε το τρίτο τους ολοκληρωμένο album, “Dominion”.

-Έχει επίσης, εμφανιστεί στα “Dreamland” (2013) και “Winter Sun” (2015) της Leah McHenry, η οποία είναι μέλος πλέον των Dragonlord.

Chuck Billy (φωνητικά)
Δεν έχει χάσει ματς, που λέμε και στα αθλητικά, ο άνθρωπος. Ήταν και είναι πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος των Testament και το στήριγμα του Peterson.

-Πριν γίνει η επίσημη φωνή των Testament, ο Chuck ήταν μέλος των Guilt, οι οποίοι άφησαν μόνο το παρακάτω κομμάτι ως παρακαταθήκη.

-Αφού πέρασε audition για τους Sepultura και έχασε τη θέση από τον Derrick Green, ο Chuck έδωσε χείρα βοηθείας στα δυο solo albums του James Murphy (βλ. Death/Obituary), “Convergence” και “Feeding the Machine”.

-Dublin Death Patrol έχει σαν όνομα το project, το οποίο ο Chuck με τα αδέρφια του Andy και Eddie, o Steve “Zetro” Souza με τον αδερφό του John και μερικοί ακόμη, χρησιμοποίησαν για να κυκλοφορήσουν δυο albums: τα “DDP 4 Life” (2007) και “Death Sentence” (2012).

-To 2015 προσκαλέστηκε να βάλει λίγα φωνητικά στο ντεμπούτο album των Metal Allegience και εγένετο “Can’t Kill the Devil”, ενώ ανά τα έτη έχει εμφανιστεί σε πάρα πολλά albums ως guest.

Alex Skolnick (κιθάρα)
-Ξεκίνησε παρέα με τον Eric στους Legacy και συνέχισε να είναι μέλος των Testament ως το 1992, όταν και αποχώρησε από την μπάντα, καταλήγοντας μάλιστα να αντικαταστά των αδικοχαμένο Cris Oliva στο “Handful of rain” των Savatage το 1994.

-O Alex γενικότερα γοητευμένος με τη μουσική, πειραματίστηκε αρκετά και με τη Jazz/fusion δημιουργώντας αρχικά τους The Skol-patrol:

και αργότερα τους Alex Skolnick Trio, στων οποίων τα albums τεράστια metal/rock τραγούδια έλαβαν μια jazz περιποίηση.


-Δυο albums κυκλοφόρησε μαζί με τους Tim Alexander και Michael Manring ως Attention Defficit και ήταν μέλος των progsters Stratospheerius στο album “Adventures of Stratospheerius”.-

-Μέλος και αυτός των Metal Allegiance, έχει επιστρέψει στους Testament για τα καλά 2005 και θα δημιουργήσει σεισμικές δονήσεις με τη κιθαριστική του δεινότητα.

Steve Di Giorgio (μπάσο)
Τι να πούμε για αυτόν τον θρύλο; Θα χρειαζόμασταν ένα άρθρο μόνο για τις δικές του κυκλοφορίες, αλλά θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και θα επιλέξουμε τις σημαντικότερες.

-Ιδρυτικό μέλος των Sadus:

-Μέλος των Death στα “Individual thought patterns”, “Human”:

-Μαζί με τον Chuck Schuldiner και στο εξαιρετικό progressive metal project Control Denied:

-Έπαιξε το μπάσο στο “Horror Show” των Iced Earth:

-Αλλά και στο ντεμπούτο των Soen, “Cognitive”:

-Όπως και στο πρόσφατο Megadeth “The Sick, the Dying… and the Dead!”:

Βέβαια, ο κατάλογος με τις συνεργασίες του Steve είναι μακρύς και έχει ανάγκη μεγάλης μελέτης από όλους.

Chris Dovas (τύμπανα)
Το νεότερο μέλος της μπάντας, μόλις δυο χρόνια στους Testament. Πέρασε audition και κέρδισε με την αξία του τη θέση.

-Έχει κυκλοφορήσει 4 albums με τους symphonic metallers Seven Spires:

-O Chris έχει υπάρξει live μέλος των Vital Remains και μάλιστα, είχε ηχογραφήσει τύμπανα για τους δικούς μας Redreigner:

Και το μέλλον είναι όλο δικό του…

Στις 28 Ιουλίου λοιπόν, οι metalheads αυτής της χώρας, θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια από τις ιστορικότερες και σημαντικότερες μπάντες του χώρου, που απαρτίζεται από βιρτουόζους μουσικούς.

Διάθεση εισιτηρίων:
Τηλεφωνικά στο 211770000
Online / releaseathens.gr + more.com.
Φυσικά σημεία: Viva Spots
Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας ΤΩΡΑ και επωφεληθείτε από τις μεταλλικές προσφορές του φεστιβάλ πατώντας στα μπλε γράμματα.

844
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2156 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.