TEMPLE OF THE FUZZ WITCH: “Apotheosis”

ALBUM

Είδος: Blackened Stoner Doom Metal
Εταιρεία: Ripple Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Απριλίου 2024

Οι Temple of The Fuzz Witch είναι ένα stoner doom metal από το Detroit των ΗΠΑ και από το 2017 προσπαθούν να φέρουν μπροστά μας τις πιο σκοτεινές και occult πτυχές του είδους. Στις 5 Απριλίου 2024 θα κυκλοφορήσουν τον τρίτο ολοκληρωμένο τους δίσκο με τον τίτλο: “Apotheosis” και με μεγάλη ασφάλεια δηλώνω ότι επιτέλους ξέφυγαν από νόρμες, στεγανά, επαναλαμβανόμενες μελωδικές γραμμές και πάτησαν με αυτοπεποίθηση στα πόδια τους, κυκλοφορώντας έναν δίσκο με δικό τους ήχο και όχι κακέκτυπο.

Το “Apotheosis”, θεωρώ ότι θα κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στο σύμπαν που λέγεται stoner-doom metal. Το power-trio από το Detroit έχει δημιουργήσει ένα σχετικά μεγάλο σε διάρκεια album (τουλάχιστον από ό,τι μας έχει συνηθίσει το είδος) και εκτός από την εδραίωση σε έναν χώρο που βγάζει συνεχώς όλο και ποιοτικότερα album, διευρύνει τα όρια και την προσέγγιση στο occult και το σκοτάδι.

Από το πρώτο κομμάτι του δίσκου, οι Temple of the Fuzz Witch, δημιουργούν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα και το καταστροφικό intro είναι αυτό που κάνει τα κεφάλια να πηγαίνουν πάνω κάτω. Τα riff είναι εμπνευσμένα και γιγάντια, οι ρυθμοί είναι εκεί που πρέπει και ακολουθούν ένα τόσο άμεσο μοτίβο που κολλάει στον ακροατή. Τα φωνητικά, σε απόλυτη αρμονία με όλο το concept και τον ήχου του δίσκου είναι στοιχειωμένα και ακούγονται μέσα από το πιο βαθύ πηγάδι.

Είναι εντυπωσιακή η ικανότητα της μπάντας να συνδυάζει βαριά riff με ξεκάθαρη μελωδία και επιτέλους έχουμε το μπάσο λίγο πιο μπροστά στην παραγωγή. Αναφερόμενος στην παραγωγή του δίσκου, το “Apotheosis” έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Ενώ ο ήχος αρχικά φαίνεται να είναι ακατέργαστος και ωμός, κάθε επόμενη ακρόαση μου έδειξε ότι το συγκρότημα πρέπει να δούλεψε αρκετά για να καταφέρει να βγάλει κάτι τόσο ωμό ενώ τα όργανα ακούγονται πεντακάθαρα και όπως πρέπει. Εδώ βέβαια να τονίσω, ότι η αναφορά μου στις παραγωγές των δίσκων δεν προέρχεται από κάποια τεχνική γνώση, αλλά πως λαμβάνω το αποτέλεσμα σαν ακροατής.

Στιχουργικά, το album συνεχίζει την αγάπη της μπάντας για το occult αλλά και τον υπαρξιακό φόβο. Σταθερή θεματολογία στο doom αλλά και στους Temple of the Fuzz witch ειδικότερα. Ωστόσο, απόλαυσα το γεγονός ότι και σε αυτό το σημείο η μπάντα ξέφυγε από νόρμες και έδωσαν την δική τους διακριτή ματιά στους εσωτερικούς φόβους αλλά και την ματαιοδοξία.

Το “Apotheosis” έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη και για το συγκρότημα αλλά και για το είδος γενικότερα. Είναι ένα album που θα ικανοποιήσει και τους die hard οπαδούς του ήχου, αλλά και για όσους θέλουν η μουσική τους να είναι βαριά, αργή με κάποια ξεσπάσματα και να έχει βάθος. Επιτέλους έχουμε ένα συγκρότημα το οποίο δούλεψε και έφτιαξε έναν δίσκο, ο οποίος θα γίνει αναφορά και θα αναφερόμαστε σε αυτόν όταν θέλουμε να περιγράψουμε τον ήχο ενός νέου συγκροτήματος.

Facebook: https://www.facebook.com/TotFW/
Instagram: https://www.instagram.com/templeofthefuzzwitch/
Bandcamp: https://templeofthefuzzwitch.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5KHNWJ0R0IaZRIo4v1xCgZ

370

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 132 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.