TEKSTI TV 666: “Vapauden tasavalta”

ALBUM

Είδος: Kraut rock
Εταιρεία: Svart Records
Ημ. κυκλοφορίας: 24 Φεβρουαρίου 2023

Καλά που υπάρχει και το γοουγλε τρανσλατε σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί ο τίτλος του νέου album των Φινλανδών Teksti TV 666 σημαίνει Δημοκρατία της Ελευθερίας και ήδη μπορώ να πω πως ξεκινάμε καλά.

Τους Teksti TV 66 είχα την τύχη να τους μάθω το 2018 (review) και να ερωτευτώ τη διαστημική τους αναρχία. Σαν γνήσιο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, εργαλειοποιούν το space/kraut ψυχεδελίζοντας σαν τους Tame Impala αν έπαιζαν garage. Ή όπως αναφέρει η Svart Records “οι Teksti-TV 666 είναι ένα συγκρότημα που χτίστηκε πάνω σε αντιθέσεις. Είναι σαν οι Neu! αν έπαιζαν κομμάτια των Ramones, σαν οι Hellacopters να κοιτούσαν τα παπούτσια τους (shoegaze). Ένας βαρύς-αλλά-και-ελαφρύς τοίχος θορύβου, μια έκρηξη χρωμάτων σε αργή κίνηση.”

Το αποτέλεσμα είναι εξωφρενικά ενδιαφέρον και γειτνιάζει με τους Αυστραλούς King Gizzard and the Lizard Wizard και θα πω με πλήρη επιείκεια πως να αν δεν κουνηθείς καθόλου με τη μουσική τους, χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού. Κοιτώντας το εξώφυλλο, χάνεις το μέτρημα από τις φάτσες που αποτελούν αυτήν την παρανοϊκή κολεκτίβα, αλλά έτσι κατανοείς πως λειτούργησε η φάση και ήρθε τέτοιο αποτέλεσμα.

Ακούστε παρακάτω το φοβερό “Kuukauden myyjä”, αγνοήστε την αλλόκοτη γλώσσα και ταξιδέψτε ως το Άλφα του Κενταύρου με εισιτήριο επικυρωμένο από τους Hawkwind. Οι Teksti-TV 666 μου έφεραν αυτό που δεν έψαχνα για μια ακόμη φορά. Εκείνο που δεν ήξερα πως είχα ανάγκη. Μια σύμπραξη πολλών διαφορετικών αγαπημένων ήχων σε ένα πακέτο που ισορροπεί μεταξύ ιδιοφυΐας και φρενίτιδας.

Θυμάστε εκείνη την εποχή που ψάχναμε την text tv για τα αποτελέσματα των ποδοσφαιρικών αγώνων; Ακούστε αυτό το τεμάχιο και θα θυμηθείτε ένα-ένα όλα τα γκολ.

Facebook: https://www.facebook.com/tekstitv666
Instagram: https://www.instagram.com/tekstitv666/
Bandcamp: https://teksti-tv666.bandcamp.com/

386

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.