Τα πέντε πιο 💦💦 κομμάτια των She Wants Revenge

Η Δευτέρα των μηνών φτάνει αγαπητέ αναγνώστη, και αν μοιράζεσαι τον ενθουσιασμό του γράφοντα  για το γεγονός αυτό, δεν είσαι μόνος, μαζί θα το περάσουμε, κι αν όχι ξέρω ένα καλό σημείο.

Υπάρχουν όμως και μερικές αχτίδες φωτός που ξεγλιστράνε ανάμεσα απ’ τα σύννεφα, και η μουσική θα σώσει γι’ ακόμα μια φορά την παρτίδα. Τρίτη, πέντε του Σεπτέμβρη (χχχχχ, φτου), οι αγαπημένοι She Wants Revenge επιστρέφουν για μια και μοναδική εμφάνιση στο Gagarin 205, μαζί με τους Ελβετούς Haneke Twins.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του goth rock ντουέτου από την Καλιφόρνια, που εδώ και πολλά χρόνια έχει κερδίσει επάξια την θέση του μεταξύ των κορυφαίων του ήχου αλλά και την αγάπη του ελληνικού κοινού, είναι η lustful, παθιάρικα σκοτεινή ατμόσφαιρα της μουσικής αλλά και τον στίχων.

Για να το θέσω όσο πιο απλά γίνεται, οι She Wants Revenge είναι σέκσυ ας φακ, και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα επ’ αυτού. Εμείς θα δούμε πέντε απ’ αυτά, με την σειρά να προχωράει κλιμακωτά (wink wink).

“True Romance” (This is Forever, 2007)

“Open your arms and hold me,
Tell me it’ll be alright.
Tell me the thing you’ve never told a soul
That keeps you up at night”.

More of a sad sexy vibe για αρχή, ο Justin Warfield ξέρει ότι η φάση δεν πάει και πολύ καλά, αποδέχεται ότι τα ‘φαγε τα μούτρα του και απλώς ζητάει έναν τελευταίο χορό (Καρβέλας – Βίσση φάση, αλλά και όχι). Στάνταρ σου χει συμβεί, αν όχι δεν ξέρω γιατί ζεις, break-up sex is the best kind of sex. Ντάξει, όχι δε μπεστ, αλλά είναι κει ψηλά.

“Out of Control” (She Wants Revenge, 2006)

“I watched her feet move, her hips they sway
Does a hair flip then starts to say
Oh my god, it’s my favorite song
I pull her close and she sings along

We can’t slow down even if we tried
If the record keeps spinning so will I
She likes disco and tastes like a tear
Tells me don’t stop dancing and she’s pulling me near”

Χεμ χεμ, σόρι παιδιά δεν ήθελα να διακόψω, απλώς περνούσα να πάω στο μπαρ να πάρω ένα ποτάκι, αλλά θα κάνω τον κύκλο μην ενοχλείστε…

O υπνωτιστικός ρυθμός, το drum machine, τα σύνθια και οι στίχοι τους για ακόμη μια φορά δημιουργούνε έντονες εικόνες, και είναι αδύνατο να μην σε μεταφέρουν στην εκάστοτε κατάσταση που περιγράφουν. Εμένα μου έρχεται η σκηνή απ’ το Trainspotting που ο Renton γνωρίζει την Diane, αν και η φάση γίνεται στο ταξί. Ε, έκανα ένα μικρό remake στο κεφάλι μου, που είναι το κακό;

Take the World” (Valleyhart, 2011)

 “The clothes, they go on slow
She thinks of what to say
He whispers in her ear
She smiles and looks away
Her heart, it screams
She grabs his hand
And says, “Me too”

Your pulse, it races with mine
And I swear that there’s no other girl
Your body shakes, it’s like tonight
We can take the world”

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Το εναρκτήριο κομμάτι της τρίτης, και μέχρι στιγμής τελευταίας, ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς της μπάντας σε κάνει –για ακόμη μια φορά- να νομίζεις ότι έχεις βάλει κάποιο (πχιοτικό) erotic novel σε audiobook. Τα έντονα κρουστά δίνουν μεθυστικό ρυθμό στην αφήγηση του Justin, με την trademark Sisters-of-Mercyστικη σέξυ μελαγχολία βεβαίως να μην λείπει. Αυτό το “We can take the world” αφήνει τις κλασικές, μεγαλόπνοες υποσχέσεις που συνήθως αποδεικνύονται λόγια της τάβλας κάβλας, αλλά είναι τόσο σημαντικό μέρος του παιχνιδιού όσο το μαρινάρισμα στην μπριζόλα.

Red Flags and Long Nights (She Wants Revenge, 2006)

“She looked into my eyes and a voice said, “Run”
She says that I’m a mess, but it’s alright
Whether it’s two weeks, two years, or just tonight

You can occupy my every sigh
You can rent the space inside my mind
At least until the price becomes too high”

Το μπάσο του Adam Bravin για ακόμη μια φορά κάνει θαύματα. Κατά τα άλλα, χρειάζεται να πω κάτι; Όποιος δεν γκαζώνει όταν βλέπει red flags, δεν ξέρει να ζει. Γνώμη μου. At least until the price becomes too high.

“Tear You Apart” (She Wants Revenge, 2006)

“Either way he wanted her and this was bad
He wanted to do things to her it was making him crazy
Now a little crush turned into a like
And now he wants to grab her by the hair and tell her

I want to hold you close
Skin pressed against me tight
Lie still, and close your eyes girl
So lovely, it feels so right”

Σαφώς η μεγαλύτερη επιτυχία τους, τράβηξε αμέσως την προσοχή και αποτελεί σήμα κατατεθέν από την αρχή της καριέρας τους. Αν θες με ένα τραγούδι να εξηγήσεις τι είναι οι She Wants Revenge, είναι η προφανής επιλογή και δεν νομίζω ότι υπήρχε αμφιβολία πως θα τελειώναμε εδώ.

Μόλις κάνεις το τσιγάρο σου, προμηθεύσου γρήγορα (ή και αργά, ο καθένας έχει τον ρυθμό του) εισιτήριο, και τα λέμε από κοντά 5 Σεπτεμβρίου στο Gagarin.

587

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.