SURMA: “The Light Within”

ALBUM

Είδος: Symphonic Metal
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 6 Νοεμβρίου 2020

Οι Surma είναι ένα νέο συγκρότημα που ιδρύθηκε το 2018 και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του κιθαρίστα Heri Joensen των Týr και της συνοδοιπόρο του στους Bohemian Metal Rhapsody, τραγουδίστριας Viktorie Surmøvá . Το “The Light Within” είναι ο πρώτος τους δίσκος, χωρίς να έχουν κάποια άλλη κυκλοφορία νωρίτερα. Το line up συμπληρώνουν οι Rens Bourgondiën στο μπάσο και ο Alexandr Zhukov στα τύμπανα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα μια δισκογραφική του μεγέθους της Metal Blade να κυκλοφορήσει ένα ντεμπούτο συμφωνικού metal από κάποιους, όχι και τόσο γνωστούς μουσικούς, αλλά με το που άκουσα τις πρώτες στιγμές του album, συμφώνησα απόλυτα με την κίνηση τους. Εδώ έχουμε ένα δίσκο, όπου το metal είναι το κυρίαρχο στοιχείο,σε αντίθεση με αρκετά group που τελευταία διαλέγουν ένα τελείως ευνουχισμένο ήχο. Προσθέστε στο μίγμα αρκετά κιλά έμπνευσης, μια εξαιρετική αίσθηση μελωδίας, μια τραγουδίστρια που είναι προικισμένη με μια μαγευτική φωνή και αρκετά ωραία riffs. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους που έχω ακούσει στο είδος φέτος, με τους Surma να προσεγγίζουν το άριστα, τόσο στις συνθέσεις όσο και στις υπόλοιπες παραμέτρους που καθορίζουν έναν δίσκο( παραγωγή,,ατμόσφαιρα κτλ).

Ατέλειες υπάρχουν, όπως ένα δύο κομμάτια που δεν είναι τόσο δυνατά όσο οι υπόλοιπες συνθέσει, αλλά επειδή ο δίσκος έχει πολύ καλή δομή, τα τραγούδια δεν είναι κολλητά και έτσι ο δίσκος δεν κάνει κοιλιά. Επίσης υπάρχουν κάποια ηχητικά δάνεια από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του χώρου, όπως και από τους Tyr, αλλά οι Surma αποδεικνύονται καλοί μάστορες και φτιάχνουν έναν ομοιογενές ήχο. Υπάρχουν τραγούδια για όλα τα γούστα, από τα super hit “Reveal the Light Within και “Until It Rains Again, τα συναισθηματικά “Desire και “Emptiness (Is No More)“ ή τα πιο κοντά στο power metal “Downfall“ και “Fire and Wind“ που θα σας κάνουν να ακούσετε αρκετές φορές το δίσκο.

Το “The Light Within” είναι μια φανταστική αρχή για τους Surma, οι οποίοι δείχνουν ότι μπορούν να γίνουν μια μπάντα σημείο αναφοράς για τους φίλους της σκηνής και είναι μια αρκετά καλή πρόταση για όλους τους φίλους του metal.

Facebook: https://www.facebook.com/surmaband/

530

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.