SUNBURST: “Manifesto”

ALBUM

Είδος : Progressive Metal
Εταιρεία : Inner Wound Recordings
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 14 Ιουνίου 2024

Οι Sunburst σχηματίστηκαν το 2010 στην Ελλάδα. Με βασικές τους επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Dream Theater, Nevermore, Conception και Symphony X άρχισαν να γράφουν την δικιά τους μουσική. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Fragments of Creation” κυκλοφόρησε το 2016 από την Inner Wound Recordings και έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους θαυμαστές και τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας μια εντυπωσιακή κριτική 88/100 στο έγκριτο Burrn! Magazine στην Ιαπωνία. Έπειτα από 8 χρόνια η μπάντα μας επιστρέφει στο προσκήνιο παρουσιάζοντάς μας το δεύτερο full length album τους με τίτλο Manifesto.

To Manifesto αποτελείται από 8 κομμάτια μέσης διάρκειας 6 λεπτών το καθένα, φυσιολογικότατος χρόνος για Progressive. Το άλμπουμ χαρακτηρίζεται από τις συνεχείς αλλαγές ρυθμικών αγωγών, complex ρυθμούς στα τύμπανα και φυσικά guitar solos από άλλο πλανήτη, όπου θα τολμήσω να πω πως ο Gus Drax (γνωστός και από την καριέρα του στους Suicidal Angels) είναι ηχοχρωματικά και μουσικά ότι κοντινότερο έχω ακούσει στον αγαπημένο μου John Petrucci, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου. Πρώτο στην λίστα βρίσκεται το “The Flood”. Ξεκινάει με μία πανέμορφη μελωδία – άρπισμα στην κιθάρα με συνοδεία αρμονίου όπου μετά από περίπου ενάμιση λεπτό μπαίνει στο “ψητό”. Main Riff γεμάτο technicality από όλα τα όργανα το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται με τον καλύτερο τρόπο σε ένα μελωδικό ρεφραίν. Συνεχίζοντας το Progressive ταξίδι μας, συναντάμε το “Samaritan”. Κλασική progressiβια με ξεκάθαρα στοιχεία από Dream Theater και Nevermore που φτάνουν στα αυτιά μας με τον χαρακτηριστικό Sunburst τρόπο. Ο δίσκος μας τελειώνει με το διάρκειας 7:18 “Nocturne” που κινείται στα ίδια επίπεδα τεχνικά και συνθετικά όσο και ο υπόλοιπος δίσκος. Εδώ θα ήθελα να τονίσω πως το μουσικό επίπεδο της τετράδας μας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς πιστεύω πως λείπουν τόσο καλοί παίχτες από την ελληνική σκηνή.

Από πλευράς Production, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως ήταν, κατά την γνώμη μου, άψογο. Όλα τα όργανα δένανε και ταυτόχρονα ακουγόντουσαν όταν έπρεπε και όσο έπρεπε.

Αριστουργηματική δουλειά από τους Sunburst σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάτι συγκεκριμένο που με έκανε να λατρέψω το δίσκο, αλλά θα ήταν άδικο να μη δώσω εύσημα στον Gus Drax πρώτον για τις υπέροχες συνθέσεις του στην κιθάρα και δεύτερον για το εξωπραγματικά τεχνικό και λεπτομερές του επίπεδο, πράγμα που σπανίζει στις μέρες μας ειδικά στην ελληνική σκηνή που δυστυχώς δεν έχουμε την σταθερή και οργανωμένη μελέτη στην καθημερινότητά μας.

Μόνο συγχαρητήρια μπορώ να πω στη μπάντα και να ζητήσω μία χάρη από τα μέλη.
LIVE ΓΡΗΓΟΡΑ!!

10/10

Facebook: https://www.facebook.com/sunburstofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/sunburstofficial/

612
Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 40 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.