SUN & SAIL CLUB:”Shipwrecked”

ALBUM

Είδος: Hardcore/Desert Punk
Δισκογραφική: Heavy Psych Sounds
Ημ. Κυκλοφορίας: 18 Οκτωβρίου 2024

Εννιά χρόνια αποχής από τα δισκογραφικά δρώμενα, με το ίδιο line up, και με μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση ηχητικά με στροφή 180 μοιρών και βάλε μη σου πω.

Με θυμάσαι ρε π@@στη; Θα μπορούσε να μας ρωτήσει ρητορικά το συγκρότημα μετά από τόσο καιρό, με τσαμπουκά και τσαγανό που απορρέει από τις νέες συνθέσεις στο νέο δίσκο “Shipwrecked”, για να λάβει την καταφατική απάντηση, εννοείται..!

Διότι κάποιες φορές η φήμη προηγείται και στην περίπτωση των Sun & Sail club, για τους μη έχοντες γνώση, η φήμη και η μουσική παρακαταθήκη τους προεξέχουν κατά πολύ. Θα μπορούσε να είναι μία all star μπάντα, αν και εφόσον οι ίδιοι είχαν καβαλήσει το καλάμι, σηκώνοντας την μυτούλα ψηλά προσπαθώντας να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους, φουσκώνοντας την διογκωμένη υπερηφάνεια τους.

Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με απλούς και “λαϊκούς” μουσικούς, χωρίς ίχνη ναρκισσισμού και υπεροψίας, παρά για ανθρώπους προσγειωμένους στην πραγματικότητα, που εκφράζονται μέσω της μουσικής με ας πούμε ανιδιοτέλεια, η πιο ταιριαστά με σεβασμό προς όλους.

Ο λόγος για την τετράδα των κυρίων Scott Reeder (Fu Manchu,Smile), τον συνονόματο στο μπάσο (ναι, αυτόν τον ξυπόλητο που έχει μεγαλουργήσει με τους Kyuss, The Obsessed,Fireball Ministry, Unida κλπ), τον Bob Balch (Fu Manchu, Slower, Big Scenic Nowhere) και σαν κεφαλή τον Tony Brandenburg (aka Adolescents), προφανώς από τους Adolescents.

Όλοι τους σημαίνοντα πρόσωπα της Καλιφορνέζικης σκηνής, συνιστούν ένα μοναδικό σύνολο, που επιστρέφει στις εφηβικές του ρίζες και στα Hardcore απωθημένα και ξεσπά μανιασμένα προς κάθε κατεύθυνση και επί παντός επιστητού με μεταλλική οργή υπό το άγρυπνο βλέμμα των Black Flag, Adolescents, Circle Jerks και με μία southern αύρα από πρώιμους C.O.C.

Το Jazzy εναρκτήριο κομμάτι και η γλυκιά κατακλείδα στο τέλος λειτουργούν σαν την ηρεμία πριν την καταιγίδα και σαν σύνθεση αποθεραπείας αντίστοιχα, διότι στο μεσοδιάστημα ανεβαίνουν η ένταση, οι ταχύτητες, οι σφυγμοί και η ηχητική παραφωνία.

Riffs που ταλαιπωρούν δυσάρεστα την ταστιέρα και προκαλούν πονοκέφαλο στις χορδές, αλλά συμπεριφέρονται ευχάριστα στα αυτιά μας βάζοντας φιτιλιές για να γίνουν όλα παρανάλωμα στο διάβα.

Για να αφυπνιστούν αυτοί οι κατά τα άλλα ήρεμοι μεσήλικες και να επιστρέψουν στο πρότερο “κακόφημο” μουσικό τους παρελθόν, σημαίνει ότι η ρημάδα η κοινωνία κάνει κάτι πολύ, εώς πάρα πολύ σκατά και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό.

Και όπως φαίνεται αντίδραση και Hardcore Punk είναι το μόνο που θα κάνουν, με ακατέργαστο ήχο και καταιγιστικά riffs σε συνδυασμό με μία γενικότερη Voivod αύρα που επικαλύπτει τις συνθέσεις, την αλλοφροσύνη των Mondo Generator (για να μην χαθεί τελείως το Desert στοιχείο από την ταυτότητα τους) και μία Melvins ατμόσφαιρα όπως στο “Torture Garden” φερειπείν.

Το “Shipwrecked” καλύπτει το εννιαετές χάσμα μεταξύ ημών και τις μπάντας, κάτι μεταξύ συρμού και αποβάθρας ένα πράγμα, με έναν επαναστατικό δίσκο, υπερταχεία χρονικά, και δυναμικής έτοιμο να σκάσει και να σε ξεβολέψει από την couch potato στάση, ώστε να βγεις στο δρόμο και να διεκδικήσεις το δίκιο σου.

Facebook: https://www.facebook.com/SunAndSailClub
Band camp: https://heavypsychsoundsrecords.bandcamp.com/album/sun-and-sail-club-shipwrecked

7
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 337 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...