Suicidal Angels, Full House B.C., Domination Inc. (11/1/2020) Piraeus Academy

LIVE REPORT

Η συναυλιακή χρονιά φέτος ξεκίνησε πολύ δυνατά για την Ελληνική σκηνή. Ποδαρικό έκαναν οι modern metallers Six For Nine στο Gagarin, τη σκυτάλη πήραν οι Sacral Rage στο Κύτταρο και ήρθε η σειρά των παγκοσμίου φήμης πλέον Suicidal Angels “να βάλουν φωτιά” στο Piraeus Academy. Την συγκεκριμένη μέρα είχα πει ότι δεν θα την έχανα για κανένα λόγο, αφού περίμενα να ακούσω live τα καινούρια κομμάτια της δισκάρας “Years of Aggression”. Ο δεύτερος λόγος που ήθελα να παρευρεθώ στη συγκεκριμένη συναυλία είναι ότι μαζί με τους Suicidal θα ήταν και δυο ανερχόμενα Ελληνικά συγκροτήματα, οι Full House B.C. και οι Domination Inc., που κυκλοφόρησαν αμφότεροι albums που σuζητήθηκαν από το Ελληνικό κοινό.

Πριν όμως γράψω για τα τεκταινόμενα εντός συναυλιακού χώρου, θα αναφερθώ σε ένα θέμα που εδώ και 25 χρόνια που πάω σε συναυλίες ακόμα να λυθεί. Σε ακόμα ένα live που έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ώρα που ανοίγουν οι θύρες του συναυλιακού χώρου (19:00), ο κόσμος ξεκίνησε να μπαίνει 19:30. Δηλαδή για μισή ώρα περιμέναμε όσοι πήγαμε νωρίς μέσα στο κρύο, χωρίς να έχει βγει έστω μία ανακοίνωση που να λέει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ότι πρέπει να περιμένουμε. Δηλαδή μ@λ@κες είμαστε που πήγαμε από νωρίς;; Τα ίδια είχαν γίνει και με την συναυλία των Αnnihilator πριν περίπου δύο μήνες, όπου στην ουσία ο κόσμος έχασε την εμφάνιση των Dreamlord, οι οποίοι παίξανε μόνο 3 τραγούδια. Στην τελική είμαστε πελάτες και πρέπει να μας σέβονται! Δεν έχω ακούσει ποτέ σε συναυλία π.χ. στο Μέγαρο Μουσικής να περιμένουν μισή ώρα. Σίγουρα εμάς τους μεταλλάδες μας θεωρούν “δεδομένους”, δεν εξηγείται αλλιώς. Μάλλον δεν πήραν το μάθημά τους από το Rockwave και τα αίσχη που έγιναν τότε στους Maiden και πόσο απαξιωμένο είναι στα μάτια του κόσμου το εν λόγω φεστιβάλ. Πλέον ο κόσμος έχει “ξυπνήσει” και αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να τελιώσουν για πάντα.

Domination Inc.

Πέντε λεπτά μετά την είσοδό μας στο Piraeus Academy, ξεκίνησαν το set τους οι Domination Inc. Για όποιον δεν τους ξέρει, οι Domination Inc. παίζουν thrash και έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους, με πιο πρόσφατο το “Memoir 414” που κυκλοφόρησε μέσα στο 2019. Για περίπου 45 λεπτά τα παλικάρια πραγματικά “τα σπάσανε”, χωρίς να έχουν καθόλου άγχος από την ήδη μεγάλη παρουσία του κόσμου και ήταν η ιδανική επιλογή για opening act. Παρόλες τις αναποδιές που είχαν με τον ήχο (σκαμπανεβάσματα στις κιθάρες, πρόβλημα με το μικρόφωνο) δεν κώλωσαν πουθενά, με τον κόσμο να ανταποδίδει με αρκετά circle pits, και ειδικά ο τραγουδιστής τους Θοδωρής Παπαδόπουλος ήταν σωστό “θηρίο” πίσω από το μικρόφωνο. Κορυφαία στιγμή της εμφάνισής τους ήταν το “Infants of Thrash” από τον πρώτο τους δίσκο και το “The Sickening”, στο οποίο και εκεί έπεσε πολύ “ξύλο”! Αρκετά “δεμένη” μπάντα, που σίγουρα κέρδισε πολλούς φίλους από αυτήν την εμφάνιση.

Domination Inc.

Domination Inc. setlist:
Dark City
Crisis
Culling
Infants of Thrash
Day VIΙI: Deus’ Ignorance
Cutting Edge
The Eye
The Sickening

Full House B.C.

Τους Full House B.C. τους είδα για πρώτη φορά και μπορώ να πω ότι πλέον είναι οι Black Label Society της Ελλάδας. Και μπορεί να μην έχουν Zakk Wylde, αλλά είναι τρομερή ομάδα και κατάφεραν να κάνουν ολόκληρο το Piraeus Academy να καραγουστάρει με την πάρτη τους. Αρχικά να πούμε ότι είχαν ένα επαγγελματικό στήσιμο, που σπάνια έχουν Ελληνικές μπάντες, μέχρι και το δικό τους light show είχαν. Ολα τα μέλη των Full House είχαν τρομερή όρεξη και ο Βαγγέλη Καρζής ήταν πάρα πολύ καλός στα καθήκοντα του frontman, έχοντας πολύ καλή επικοινωνία με τον κόσμο. Μεγάλο ατού τους ήταν ο ήχος που είχε φοβερό όγκο και επίσης ευχαριστήθηκα κιθαριστικά solos. Το setlist βασίστηκε κυρίως στο “Me Against You”, το υλικό του δίσκου ακούγεται ακόμα καλύτερο live και φάνηκε ότι πολύς κόσμος γνώριζε το υλικό της μπάντας. Οι Full House B.C. δείξανε ότι έχουν μεγάλες προοπτικές και δίκαια καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος της παράστασής τους.

Full House B.C.

Full House B.C. setlist:
No Retreat
Me Against You
Black Shade
Bury Me
Hollow God
Undisputed
Bring The Chaos
No One Safe
Black Empty Box
Cannot Be Judged

Suicidal Angels

Τρία χρόνια είχαν περάσει από τότε που είχα δει τους Suicidal Angels στο Gagarin και από το πρώτο τραγούδι κατάλαβα ότι πλέον οι Έλληνες thrashers “παίζουν μπάλα” στο υψηλότερο επίπεδο. Ήδη από την αρχή κήρυξαν τον πόλεμο με το “Endless War” και από τότε το Piraeus Academy θύμιζε χαρακώματα Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κάτω από τη σκηνή δημιουργείται ένα μεγάλο circle pit, το οποίο τροφοδοτείται συνεχώς από κόσμο και δεν σταμάτησε, παρά μόνο μετά από το τέλος της συναυλίας. Φυσικά γινόντουσαν άπειρα γιουρούσια από τους νεαρότερους, αλλά και οι πιο μεγάλοι που κάθονταν πίσω, ρίξανε τρελό “κοπάνημα”! Οι Suicidal πλέον έχουν τον αέρα μεγάλης μπάντας εξωτερικού και αυτό φαίνεται από το πως κινιόντουσαν στη σκηνή και την αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει ότι “θα μας πάρουν τα κεφάλια”, πράγμα που έκαναν.

Suicidal Angels

Σαν συγκρότημα ήταν για μία ακόμη φορά τρελά παθιασμένοι και δεν έκοψαν καθόλου ταχύτητα παρά μόνο στη μέση του set τους, που βγήκε ο Gus Drax και έπαιξε ένα μικρό solo. Ο οποίος Gus Drax, μαζί με τον Νίκο Μελισσουργό συνθέτουν ένα από τα καλύτερα κιθαριστικά δίδυμα σε όλη την Ευρώπη. Ο Ορφέας Τζωρτζόπουλος δεν σταμάτησε να μας “βομβαρδίζει” όλο το βράδυ πίσω από το drum kit του και ο Άγγελος Λελικάκης συμπληρώνει ιδανικά την τετράδα στο μπάσο, ισάξιος με τους άλλους τρεις “ημίθεους”. Για τον Νίκο Μελισσουργό απλά θα πω ότι όταν σταματήσει o Petrozza, θα είναι αυτός που θα παραλάβει το στέμμα. Τα καινούρια τραγούδια live ακούγονται ακόμα πιο γ@μιστερ@. Το “Years of Aggression” τραγουδήθηκε από όλους, τα “The Roof of Rats” και “The Sacred Dance With Chaos” ήταν φανταστικά, το “Born of Hate” είναι “instant classic” και ακόμα δεν έχω ξεχάσει την ανατριχίλα όταν άκουσα να παίζεται το βασικό riff του “Bloody Ground”. Βάλτε τώρα στην εξίσωση και κομματάρες όπως “Capital of War”, “Bloodbath”, “Bleeding Holocaust” και πολλά άλλα και θα καταλάβετε πόσο τυχεροί ήμασταν όσοι πήγαμε σε αυτό το live.

Suicidal Angels

Μετά από τέτοιες συναυλίες τα πολλά λόγια είναι φτώχια, οπότε ευχαριστώ και τις τρεις μπάντες για το show που μας προσέφεραν. Όσον αφορά στους Suicidal Angels, θα πω ότι είναι απλά η καλύτερη Ελληνική μπάντα που έχουμε στο χώρο του thrash και μία από τις καλύτερες παγκοσμίως!

Suicidal Angels

Suicidal Angels setlist:
Endless War
Capital of War
Bloodbath
Years of Aggression
Bloody Ground
D.I.V.A
Front Gate
Eternally to Suffer
The Roof of Rats
Beggar of Scorn
Moshing Crew
Vomit on the Cross
Seed of Evil
Born of Hate
The Sacred Dance With Chaos
Bleeding Holocaust
Apokathilosis

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής

819

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.