Subfire: Επιλέχθηκαν ως opening act των Fifth Angel

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την σπουδαία τους εμφάνιση ως opening act για το σχήμα του Ross The Boss, οι heavy/power metallers Subfire επιλέχθηκαν ως το opening act για την επερχόμενη, πρώτη, εμφάνιση των Αμερικανών heavy metallers Fifth Angel επί Ελληνικού εδάφους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κύτταρο Live το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024.

τις αποσκευές τους οι Subfire θα έχουν το τελευταίο τους πόνημα με τίτλο “Blood Omen”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 18 Μαΐου μέσω της Symmetric Records. Πρέπει σίγουρα να ακούσετε τα “Samurai”“Path Of The Assasin” & “Unbreakable” με την συμμετοχή του σπουδαίου Ralf Scheepers των Primal Fear!

Διαθέσιμα εισιτήρια για την συναυλία μπορείτε να τα κλείσετε online εδώ ενώ hard copies μπορείτε να προμηθευτείτε από το No Remorse Records.


Λίγα λόγια για τους Fifth Angel


Οι Fifth Angel είναι ένα Αμερικανικό heavy metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε στα προάστια του Seattle το 1983 και συγκεκριμένα στην περιοχή του Bellevue. Η αρχική σύνθεση της μπάντας αποτελούνταν από τους Ted Pilot (φωνητικά), James Byrd (lead κιθάρα), Ed Archer (ρυθμική κιθάρα), Ken Mary (τύμπανα) και Kenny Kay (μπάσο). Ηχογράφησαν ένα demo τεσσάρων τραγουδιών που αποτελούνταν από τα “Fade to Flames”, “Fifth Angel”, “In the Fallout” και “Wings of Destiny”. Η Shrapnel Records τους υπέγραψε το 1985 και χρηματοδότησε την ηχογράφηση πέντε ακόμη τραγουδιών για να ολοκληρώσει ένα ομότιτλο άλμπουμ, το οποίο τελικά εμφανίστηκε το 1986. Ο Kenny Kay αποχώρησε από το συγκρότημα το 1987 και αντικαταστάθηκε από τον John Macko.

Το συγκρότημα υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία με την Epic Records το 1988 και το ντεμπούτο άλμπουμ τους επανακυκλοφόρησε. Καθώς το συγκρότημα ετοιμαζόταν να ηχογραφήσει το δεύτερο άλμπουμ, ο Kendall Bechtell εντάχθηκε στις τάξεις τους για να αντικαταστήσει τον ιδρυτικό κιθαρίστα James Byrd. Το 1989 κυκλοφόρησε ο επόμενος τους  δίσκος, το “Time Will Tell”, αλλά το συγκρότημα είχε χάσει την υποστήριξή της εταιρείας του, με τα μέλη του να ακολουθούν χωριστούς δρόμους μέχρι το 1990. Το 2009 οι Ed Archer, John Macko και Kendall Bechtel επανενώθηκαν. Μαζί τους προστέθηκε ο drummer Jeffrey McCormack (ex-Heir Apparent, ex-Q5) και το 2010, το συγκρότημα έπαιξε το πρώτο του show στην ιστορία του, στο Keep it True Festival, με special guest τον τραγουδιστή Peter Orullian (ex-Heir Apparent).

Ο Jeffrey McCormack αποχώρησε από το συγκρότημα το 2011, μαζί με τον – τότε πρόσφατα – ανακοινωμένο τραγουδιστή David Fefolt (ο τελευταίος έπαιξε σε μερικά demo, αλλά ποτέ δεν έπαιξε ζωντανά ή ηχογράφησε επίσημα με το συγκρότημα). Μέχρι το 2017, οι Fifth Angel είχαν ενεργοποιηθεί ξανά. Ο αρχικός drummer Ken Mary επανήλθε στο γκρουπ και ο τραγουδιστής Peter Orullian επέστρεψε για να τραγουδήσει για μερικές εμφανίσεις. Το τρίτο τους άλμπουμ, “The Third Secret”, κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου 2018 από την Nuclear Blast. Ο Kendall Bechtel αποχώρησε από το συγκρότημα αμέσως μετά και οι Steve Conley, Ed Archer προστέθηκαν στις κιθάρες & ο Steven Carlson στα φωνητικά αντίστοιχα. Με αυτό το line up, το συγκρότημα ηχογράφησε το “When Angels Kill” που κυκλοφόρησε από την Nuclear Blast στις 16 Ιουνίου 2023. Τώρα το συγκρότημα αναμένεται για να εμφανιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ελλάδα!

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους Subfire, αιτήματα για προώθηση ή για να κανονίσετε μια συνέντευξη, επικοινωνήστε με τον Νίκο Σιγλίδη στο info@harmoniapr.com

Follow Subfire:Official Facebook PageOfficial YouTube Channel

Official Instagram Page

Official Spotify Page
172