STRESS ANGEL: “Bursting Church”

ALBUM

Είδος: Blackened death metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Dying Victims Productions
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2 Ιουλίου 2021

Μέσα στην καλοκαιρινή λάβα και στα καυτά αεράκια που φέρνει ο καύσωνας, έχεις και τους νεοσύστατους Αμερικανούς που μετράνε 2 στον αριθμό μελών και μας μοστράρουν «στην μάπα» τον παρθενικό τους δίσκο.
Ο λόγος γίνεται για τους Stress Angel, ερχόμενοι από το Brooklyn της Νέας Υόρκης, οι οποίοι κατακαλόκαιρο μας παρουσιάζουν το “Bursting Church” και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας «ταρακουνήσει» για τα καλά. Έντεκα στον αριθμό, οι συνθέσεις του δίσκου, η μια καλύτερη από την άλλη.

Με εμφανείς τις επιρροές τους από τους Possessed, Celtic Frost και πρώιμα Slayer και Mayhem, η παραγωγή τους θυμίζει την δεκαετία του 1980 αλλά έχει όλον τον αέρα φρεσκάδας του 2021. Τίγκα “old school” ο ήχος τους, με έμφαση στο κιθαριστικό γρέζι του Nicolai Orifice και στο occult «πεθαμενατζίδικο» ύφος. Ακραίες ταχύτητες και δαιμονισμένα riff εναλλάσσονται με βραχύρυθμες μελωδίες και βαριά κουπλέ, ενώ στιγμές έντασης δημιουργούνται από το λυσσαλέο χτύπημα των τυμπάνων. Το αποκορύφωμα γίνεται με την φωνή του Manny Sores που σίγουρα την έχει «τάξει στον σατανά» και βγαίνει μέσα από τις πύλες της κολάσεως.

Κυκλοφορεί απο την Dying Victims Productions σε μορφή CD και από την Stygian Black Hand σε μορφή LP. Παρθενικός δίσκος που «χτυπάει δεκαράκι από τα αποδυτήρια» και 11 συνθέσεις «φωτιά», που δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω.

Bandcamp Page: https://stygianblackhand.bandcamp.com/album/bursting-church
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCWh_1bW7TFZqbP23zX3UpBQ

588

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.