STÖNER: “Boogie To Baja”

EP

Είδος: Desert/ Psych Rock
Δισκογραφική: Heavy Psych Sounds
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Φεβρουαρίου 2023

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος για την τριπλέτα των Stöner, το μουσικό όχημα των συνήθη υπόπτων κυρίων Brant Bjork, Nick Oliveri και Ryan Güt με αποσκευή το ολόφρεσκο και μοσχομυριστό EP “Boogie To Baja”. Και αυτήν την φορά με ένα εξώφυλλο απόλυτα ταιριαστό με το ηχητικό τους φορτίο σαν καθρέφτης στον οποίο αντικατοπτρίζονται όλα τα στοιχεία που τους έχουν καταξιώσει στην υπόληψη των stone(r)d οπαδών και της εν λόγω σκηνής.

Γιατί εδώ που τα λέμε ωραία η pizza (που κοσμεί τον προηγούμενο δίσκο) αλλά για να κορέσεις την πείνα σου ή για να ξεγελάσεις καμία αλμυρή λιγουρίτσα, κατά την ταπεινή μου γνώμη κομματάκι άκυρο όμως για να περιγράψεις τη μουσική σου, ιδιαίτερα όταν πρέπει να μεταδώσεις το νόημα της αίσθησης ελευθερίας στον τρόπο ερμηνείας των ήχων που πραγματεύεσαι. Και ακόμα πιο δύσκολο όταν πρέπει να εκφράσεις την κανθεϊστική λατρεία που βιώνεις διαμέσου της σύνδεσης από τον “άγιο καπνό” και τη μουσική που μοιράζεσαι. Αυτό λοιπόν αποπνέει το καρτουνίστικο artwork σαν εικόνα, όχι με χίλιες αλλά με λίγες και κατατοπιστικές λέξεις που σε βάζουν στο παιχνίδι από τα αποδυτήρια με τον γνώριμο Desert ήχο.

Οι τρεις αιώνιοι έφηβοι αλητάμπουρες, με εκπληκτική συνέπεια στη δισκογραφία τα τελευταία τρία χρόνια, θυμίζουν τη ΔΕΗ στην έκδοση λογαριασμών καθώς είναι εγγυημένο το αποτέλεσμα και κανείς από τους δύο δεν κάνει έκπτωση στο τελικό προϊόν τους.

Μετά από τα “Live in Mojave Desert”, “Stoners Rule”, και “Totally…”, το “Boogie To Baja” είναι προ των πυλών να σε ταξιδέψει σε ένα μουσικό οδοιπορικό με υψηλές θερμοκρασίες, “ηλιοκαμένα riffs”, groovy καταστάσεις, χαλαρή διάθεση, στοιχεία που πηγάζουν οργανικά από το ψυχεδελίζον heavy rock τρίο. Η μπάντα για ακόμα μία φορά τριμμάρει τις Blue Cheer, Misfits, Black Flag, The Stooges και MC5 επιρροές της, τις στρίβει και αφού τις ανάψει και τραβήξει τζούρα, μας τις “σκάει ανάποδη” μέχρι να την “ακούσουμε”, να βγάλουμε τον γνωστό “γκουχ γκουχ” επιφώνημα και να ξεφύγουμε για τα καλά.

Η παλιοπαρέα λειτουργεί σαν Kyuss, Nebula, Yawning Man και Qotsa “sonic fluffer” (όπως στην βιομηχανία των αισθησιακών ταινιών) καθώς με τη μουσική του νέου EP, σε “φτιάχνει”, σου ανεβάζει τη διάθεση και τη λίμπιντο κατά κόρον προετοιμάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το έδαφος για το main act, δηλαδή την επόμενη full length κυκλοφορία, κάτι το οποίο έχουμε ανάγκη και φαντάζει σχεδόν σίγουρο.

Πάντως δεν είναι απαραίτητο να κατευθύνεσαι προς την Baja της Καλιφόρνια για να απολαύσεις τον δίσκο, δεδομένου ότι θα σε συντροφεύσει σε ό,τι και αν κάνεις, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν ακολουθήσεις.

Γιατί παρόλο που λακωνίζειν ως προς τη χρονική διάρκεια, περιλαμβάνει μία πανδαισία από Hard Rock, Heavy Blues και Desert στοιχεία, απορρέει μία Punk-ικη τραχύτητα και μία περιρρέουσα Jamming αίσθηση η οποία θα πλημμυρίσει το κεφάλι σου και θα σε οδηγήσει τελικά προς το φιλοσοφείν.

Facebook: https://www.facebook.com/StonerBandOfficial
Bandcamp: https://heavypsychsoundsrecords.bandcamp.com/album/st-ner-boogie-to-baja

310

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...