STALLION: “Christmatized”

EP

Είδος: Heavy/Speed Metal
Δισκογραφική: Glory Stables Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Νοεμβρίου 2020

Εντάξει, το ομολογώ ότι δεν είμαι και φαν των χριστουγεννιάτικων albums από metal μπάντες. Και αυτό όχι γιατί δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα και όλες αυτές οι μελωδίες, ούτε γιατί πιστεύω ότι το metal συνδέεται με τον σατανισμό, αλλά γιατί πολύ απλά δε νομίζω ότι ταιριάζουν μουσικά, δεν μου “κολλάει” καλά στο αυτί, βρε παιδί μου.

Έτσι λοιπόν, όταν έπεσε στα χέρια μου το νέο EΡ των Γερμανών “επιβητόρων” Stallion, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι αρκετά επιφυλακτικός, όπως άλλωστε με κάθε τέτοια κυκλοφορία, για το τι θα ακούσω. Και οφείλω να ομολογήσω, ότι αυτό που άκουσα είχε κάποια ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Κατ’ αρχήν, να πούμε ότι το “Christmatized” είναι ένα album διασκευών σε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και όχι συνθέσεις του ίδιου του group. Κομμάτια τα οποία μπορεί να έχουν πολυπαιχτεί, αλλά συνάμα περιέχουν και όλο το νόημα της συγκεκριμένης γιορτής. Το πρώτο μέλημα λοιπόν της μπάντας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ποιόν αυτής της κυκλοφορίας, ήταν να πετύχει αυτό το “Χριστουγεννιάτικο πνεύμα” που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι Γερμανοί speedsters φαίνεται να έχουν δουλέψει πάνω σε αυτό με αρκετή σύνεση και αφοσίωση, με αποτέλεσμα αυτό που φτάνει στα αυτιά μας να έχει κάτι το Χριστουγεννιάτικο, κάτι από αυτή την εποχή του χρόνου. Βέβαια, θα ήταν αδιανόητο να μην υπήρχε και το heavy/speed ύφος του σχήματος που θα έδινε αυτόν τον ξεχωριστό τόνο που αναζητά ο οπαδός. Είναι απολύτως σαφές λοιπόν, ότι η μπάντα κατάφερε να περάσει το Χριστουγεννιάτικο feeling μέσα από τη δική της heavy/speed ματιά και το αποτέλεσμα να δείχνει ότι οι Stallion πραγματικά και επαγγελματικά ασχολήθηκαν με αυτήν την ιδέα.

Ακούγοντας το δίσκο προσεκτικά, ακόμη και με αρκετή δόση επιείκειας, δεν μπορούσα να μη συμφωνήσω με την αρχική μου αντίληψη. Όσο και αν οι Γερμανοί metallers ήθελαν να φανούν μέσα στο πνεύμα της εορτής και της εποχής, άλλο τόσο γινόταν κατανοητό ότι δεν ταιριάζει όλο αυτό. Θα μου πείτε ότι ίσως είμαι προκατειλημμένος, αλλά θεωρείτε ότι μια metal (και μάλιστα old school) μπάντα μπορεί να τιθασέυσει τέτοιου είδους μελωδικά τραγούδια σε ένα πιο “σκληρό” μοτίβο και μάλιστα όλο αυτό να κερδίσει το μυαλό σου; Το σίγουρο είναι πάντως, ότι οι Stallion μπόρεσαν και έφεραν τα κομμάτια στα μέτρα τους όμως μάλλον (τουλάχιστον για το δικό μου αυτί και φαντάζομαι και κάμποσα ακόμα) δεν ήταν αρκετό. Εκεί όμως που πραγματικά έδειξαν για τι είναι ικανοί, είναι στη διασκευή τους στο κομμάτι του King Diamond “No Presents For Christmas” που, αν μη τι άλλο, φαντάζει να είναι πιο “metal” τραγούδι από τα υπόλοιπα. Για να μπορέσει όμως να σε πείσει ως ολοκληρωμένη κυκλοφορία, το “Christmatized” δείχνει να του λείπει αυτό το κάτι.

Νομίζω ότι μία τέτοια κυκλοφορία, δύσκολα θα πείσει τον ακροατή. Ναι, είναι μέσα στο κλίμα. Ναι, ισχύει η Stallion-οποίηση των κομματιών, όμως για μένα λείπει κάτι σημαντικό που κάνει τη διαφορά σε τέτοια albums: Δεν έχει αυτό το “κάτι”, δεν μου κάνει το “κλίκ”. Φαντάζομαι ότι οι Stallion πρέπει να μείνουν στο δρόμο που έχουν χαράξει με το εξαιρετικό “Slaves Of Time” και να αφήσουν στην άκρη τους όποιους πειραματισμούς.

Facebook: https://www.facebook.com/heavymetalstallion/

495

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.