SPINELESS DYSPHONIA RELEASE LIVE SHOW 14/11 @ TEMPLE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

SPINELESS PROUDLY PRESENTS

“Dysphonia” release show
Special Guest – Emi Path
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024
Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι)
Πόρτες: 20:30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 10€ (προπώληση)
• 12€ (ταμείο)
Facebook Event: www.facebook.com/events/561115119649758

Έξι χρόνια και μία πανδημία μετά την κυκλοφορία του “Speaking of Chaos and Relative Peace” (self release), του ντεμπούτου του προσωπικού project της Χρύσας Τσαλταμπάση “Spineless”, έρχεται ο δεύτερος full length δίσκος της με τίτλο “Dysphonia”.

Η Χρύσα Τσαλταμπάση είναι τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και vocal coach με ειδίκευση και συνεχή έρευνα πάνω στα extreme metal φωνητικά. Έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα και καλλιτέχνες διαφόρων μουσικών ειδών και φωνητικών απαιτήσεων, τόσο ως μόνιμο μέλος (National Pornografik, Bella Fuzz, Biotech, Travel Mind Syndrome, Anal Veritas, Low Texture κ.α.) όσο και ως session / special guest (Alkaloid, Calyces, Beyond Perception, Afformance, Scar of the Sun, Mother Turtle κ.α.). Η δουλειά της εκτείνεται και εκτός συνόρων, καθώς έχει συμμετάσχει μαζί με την Σοφία Σαρρή στο soundtrack της σειράς “1899” σε συνεργασία με τον Ben Frost, όπως και στα soundtrack των σειρών “Βeauty and the beast”, “The secret circle”, “Star crossed”, “Delirium” κ.ά. με τον Ολλανδό Dj Tim Besamusca.

Ο χρόνος που πέρασε για το Spineless σαν project, ήταν γεμάτος με αλλεπάλληλες μουσικές συνεργασίες, ταξίδια γνώσης και διερεύνησης. Η δημιουργία των δέκα νέων κομματιών ήρθε σχεδόν οργανικά, φέρνοντας στο εδώ και τώρα την εξιστόρηση μιας νέας ιστορίας. Μιας ιστορίας με μεστή αφήγηση, προσεγμένη τεχνική προσέγγιση, σαφή μα ταυτόχρονα πειραματική αισθητική, που καταλήγει να είναι τόσο προσωπική για την δημιουργό, όσο και για τον κάθε ένα ακροατή ξεχωριστά. Ένα πλήρες μουσικό έργο, που την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί στην ολότητά του, χαρίζοντας μια έντονη οπτικοακουστική εμπειρία στους παρευρισκομένους.

Το “Dysphonia” κυκλοφορεί την πρώτη Νοεμβρίου μέσω της Submersion Records, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία στην Bandcamp σελίδα της εταιρείας. Μια πρώτη γεύση από ό,τι επίκειται, βρίσκεται στα πρώτα singles που βγήκαν τον Οκτώβριο: “Disease” και “Where am I?”.

Στον ρόλο του opening act της βραδιάς είναι η τραγουδίστρια και συνθέτρια Emi Path. Γνωστή για τον ατμοσφαιρικό και πειραματικό ήχο της, συνδυάζει ambient, σκοτεινούς και μινιμαλιστικούς τόνους. Οι συνθέσεις της μαζί με τα αιθέρια φωνητικά της, δημιουργούν καθηλωτικά, ενδοσκοπικά ηχοτοπία. Παράλληλα, πειραματίζεται με την έννοια της “φόρμας” η οποία πολλές φορές αποδομείται για να μας θυμίσει πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή της.

Έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ “The Shadow”(self-release) το 2017 και “VOID” το 2023 (Submersion records), καθώς και δύο Ep, το The Shadow live (digital release) και το Dive Deep σε live ηχογράφηση (limited cassette – split release with Ghone).
Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο ενώ παράλληλα συνεργάζεται με διάφορα μουσικά σχήματα.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:
Spineless: www.facebook.com/ch.spineless / www.instagram.com/spineless_official/
Submersion Records & “Dysphonia” Pre Order: submersionrecords.bandcamp.com/album/dysphonia?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2Or77wDSyb4DBMYwTsm7kZE9svug-zPp7deIE4Kj7kXwcE5zqqEoztJ04_aem__MOWdSBaN0gi0jS-N1kWYQ
Emi Path: www.facebook.com/emipath / www.instagram.com/emi.path/

18

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*