SPELLBOOK: “Magick & Mischief”

ALBUM

Είδος: Hard rock / Heavy metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Cruz Del Sur Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Σεπτεμβρίου 2020

Νέοι στο όνομα…παλιοί στο σανίδι αποδεικνύονται οι αμερικάνοι Spellbook που απλά άλλαξαν το όνομα τους διότι μάλλον δεν ήθελαν να μπερεδεύονται με τους βρετανούς Wytch Hazel…βέβαια θα μου πεις η διαφορά ήταν ένα “I” και ένα “Y” .

Ταμμένοι στο Sabbath-ικό ύφος και μετά από 3 δίσκους ως Witch Hazel, ήρθε η ώρα για το παρθενικό “Magick & Mischief” ως Spellbook πλέον. Οι κύριες επιρροές τους δεν είναι άλλες από τους Black Sabbath, τους Pentagram και τα πρώιμα Deep Purple με τα πλήκτρα..

Ο δίσκος αποτελείται από 7 κομμάτια, ηχογραφημένα με μια καταπληκτική παραγωγή που ναι μεν είναι του 2020 αλλά το ύφος τους τον κάνει να ακούγεται 40 χρόνια πίσω. Το κουαρτέτο από την Πενσυλβάνια συνεχίζει ακάθεκτο την riff-ογέννεση με κάθε ένα κομμάτι να αποτελεί και μια ράβδο χρυσού με την ποιότητά του. Έμφαση δίνεται στην λυρικότητα και στην μελωδία των στίχων και λιγότερο στις ταχύτητες της μουσικής τους.

Έχουμε μπροστά μας ένα ξερό μίγμα ατόφιας hard rock μουσικής και λέω ξερό γιατί μουσικά αποτελούνται από την κιθάρα του Andy Craven, το μπάσο του Seibert Lowe Jr και τα τύμπανα του Nick Zinn και έτσι αποφεύγονται οι μουσικοί πλουραλισμοί και φλυαρίες. Το συγκρότημα στοχεύει απευθείας στο μουσικό κομμάτι αυτό καθ’ αυτό και το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει με τα φωνητικά του Nathanus που λειτουργεί σαν άλλος Ozzy με την χαρακτηριστική χροιά του.

Κρατάμε στα χέρια μας έναν δίσκο διαμάντι και μια γερή υποψηφιότητα για τα top της χρονιάς 2020.

Facebook page: https://www.facebook.com/spellbookband
Bandcamp page: https://spellbookband.bandcamp.com/album/magick-mischief
YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCrpHC2A1vMHJTzZA60ECpog

530

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.