SPECTRAL WOUND: “Songs Of Blood and Mire”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Eταιρία: Profound Lore
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Αυγούστου 2024

Όταν ακούς πολλά κεράσια, κρατάς μικρό καλάθι.
Έτσι και εγώ, αφού είχα πάρει γραμμή πάμπολλους ψίθυρους για τη νέα δουλειά των Καναδών Spectral Wound, αποφάσισα να προσεγγίσω με προσοχή τις περασμένες τους ηχογραφήσεις.

Το παραδοσιακής τεχνοτροπίας λογότυπο τους και το άμεσα ριτουαλιστικό τους touch σε σχέση με τα εξώφυλλα τους, με έβαλε σε μια χρονομηχανή προς μια εποχή που το black metal είχε συγκεκριμένο ύφος-σχήμα-υφή. Ούτε ο ήχος όμως, μου ήταν ξένος, αφού η μελωδικότητα των Spectral Wound σπάει την ωμότητα του είδους, χρησιμοποιώντας μια αόρατη χρυσή τομή, και εμφανώς δανείζεται λίγο από το attitude του punk κινήματος.

Και ερχόμαστε λοιπόν, στο σήμερα, όταν οι Καναδοί ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το τέταρτο τους album “Songs Of Blood and Mire”, το οποίο συνεχίζει την καλή εντύπωση που μου άφησε ο προκάτοχος του, το προ τριετίας “A Diabolic Thirst”.

Με τη φλόγα των Celtic Frost να ανάβει το σκανδιναβικό τους κερί, οι Spectral Wound με θαυμαστή ευκολία, δημιουργούν ένα νοσταλγικό έπος για τους κοινωνούς του 90s black metal, έχοντας όμως ένα δικό τους τρόπο να το κάνουν μοναδικό.

Είτε με black ‘n’ roll-άροντας όμορφα στο “Aristocratic Suicidal Black metal”, είτε με αξεπέραστες μελωδίες που μου φέρνουν στο μυαλό τα πρώτα βήματα των Kampfar (αλλά με πιο underground ήχο), είτε με τα πνιγμένα στο γδάρσιμο φωνητικά και του του πα τύμπανα που τόσο απαλύνουν την ψυχή σου πριν την παραδώσεις. Οι 5 τύποι από το Κεμπέκ στέλνουν λίγο ανανεωμένο παγωμένο Βοριά, στα μακρινά τους ξαδέρφια τους Νορβηγούς, μαζί με το μήνυμα πως δεν είναι πια μόνοι τους στον κόσμο (εδώ και καιρό, αλλά επιτρέψτε μου την ποιητική αδεία).

Η παραγωγή είναι δουλειά του κιθαρίστα Patrick, που ηχογράφησε το album στο δικό του studio και έκανε outsourcing το mastering στον κύριο James Plotkin, με βέβαιη οδηγία πως το αποτέλεσμα πρέπει να φέρει μυρωδιά σήψης και νεκροταφική ανατριχίλα. Mission accomplished λοιπόν, γιατί στο μνήμα του album, γράφει “Πιθανός διεκδικητής black metal album της χρονιάς” και ας είναι δύσκολη δουλειά.

Αν θέλεις 44 λεπτά, αγνού, “σκατένιου”, μελωδικού black metal, τότε φίλε μου, ο παγερός άνεμος των Spectral Wound θα σβήσει.το αναμμένο καντήλι σου!

Facebook: https://www.facebook.com/spectralwoundcontramundi/
Instagram: https://www.instagram.com/spectral.wound/
Bandcamp: https://spectralwound.bandcamp.com/album/songs-of-blood-and-mire

448
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2160 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.