SOLITARY SABRED

INTERVIEW

Εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, οι Solitary Sabred είναι από τις μπάντες που κρατάνε ψηλά τη σημαία του heavy metal. Με αφορμή το νέο “καυτό” δίσκο τους “By Fire & Brimstone” και την προσεχή εμφάνισή τους στο “Up the Hammers Festival” τον Μάρτιο, το Rockway.gr επικοινώνησε μαζί τους και εκείνοι βρήκαν το χρόνο να απαντήσουν στις ερωτήσεις του Πελοπίδα Χελά.

Καλησπέρα Solitary Sabred! Σας καλωσορίζουμε στο rockway.gr και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε, απαντώντας στις ερωτήσεις μας. Θα ήθελα η πρώτη ερώτηση να εμπεριέχει το στοιχείο του “υποθετικού”. Αν λοιπόν την παρούσα συνέντευξη τη διάβαζε ένας νέος/νέα metalhead που δε σας είχε ακούσει ποτέ, τί θα του λέγατε για τους Solitary Sabred; Ποιοι είναι, τί αντιπροσωπεύουν;
Καλησπέρα κι απο εμάς Πελοπίδα! Θα του λέγαμε πως είναι μία μπάντα που αντιπροσωπεύει τη “μαγεία” της αχαλίνωτης φαντασίας, και τη δύναμη της ασυμβίβαστης θέλησης. “Ατσάλι σφυρηλατημένο”, για να δοκιμάζεται στη “μάχη” και όχι στα σαλόνια!

Πόσο δύσκολο είναι για μία Κυπριακή μπάντα να παραμείνει ενεργή, τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά;
Όχι ιδιαίτερα θα έλεγα, η Κύπρος διαθέτει και ροκ κοινό και metal σκηνή με “ψαγμένους” οπαδούς και μουσικούς. Το πρόβλημα περισσότερο είναι σε συναυλίες του εξωτερικού, όπου τα μεταφορικά μπάντας και εξοπλισμού είναι αρκετά ακριβά σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά χάρη στα εκατομμύρια που κερδίζουμε μέσω της μουσικής τα καταφέρνουμε… πλάκα κάνω, βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καταφέρουμε να παίξουμε για τους φίλους της μπάντας στο εξωτερικό, αλλά φυσικά δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα στον κόσμο!

Μετά από τέσσερα χρόνια θα πάρετε μέρος στο “Up the Hammers Festival” στις 13 Μαρτίου. Πώς νιώθετε που επιστρέφετε ξανά στη Αθήνα; Τί θυμάσαι από το προηγούμενο “Up the Hammers” που συμμετείχατε;
Πάντα είναι μεγάλη χαρά να συναντάμε τους φίλους του συγκροτήματος, νέους και παλιούς! Ερχόμαστε να τα “σπάσουμε” πάλι παρέα, και ελπίζουμε ο κόσμος να τραγουδήσει και πάλι μαζί μας, όπως και πριν τέσσερα χρόνια.

Την Παρασκευή θα είστε αυτοί που θα παίξετε πρώτοι στο φεστιβάλ. Σας αγχώνει καθόλου αυτό;
Καθόλου. Θα μας άγχωνε αν παίζαμε πιο μετά, γιατί έχουμε να προλάβουμε και πτήση για Γερμανία όπου θα παίξουμε την επόμενη ημέρα στο “Swordbrothers festival”! Το άγχος πέφτει στις μπάντες που θα ανέβουν μετά, γιατί σκοπεύουμε να “γκρεμίσουμε” το Gagarin!

Ποια από τις μπάντες που θα παίξουν το τριήμερο θα θέλατε να δείτε σαν οπαδοί;
Όλες! Είμαστε πρώτα απ’ όλα οπαδοί αυτής της μουσικής και γουστάρουμε τις περισσότερες μπάντες που θα εμφανιστούν. Τώρα αν με ρώταγες για ποια “καιγόμουν” περισσότερο θα έλεγα Agent Steel, αλλά ακύρωσαν οπότε θα τους απολαύσουμε κάποια άλλη φορά!

Επίσης την ίδια μέρα κυκλοφορείτε τον νέο σας δίσκο “By Fire & Brimstone” από τη No Remorse Records. Θα παίξετε ολόκληρο τον καινούριο δίσκο;
Όχι, μιας και o χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι περιορισμένος και ήδη αρκετοί φίλοι της μπάντας μας στέλνουν μηνύματα ζητώντας κάποια απ’ τα παλιά τραγούδια! Αλλά θα παίξουμε ένα ικανό και αντιπροσωπευτικό αριθμό νέων κομματιών.

Μπορείτε να μας πείτε μερικές πληροφορίες για τον νέο δίσκο (πού ηχογραφήθηκε, διάρκεια κλπ);
Τον ηχογραφήσαμε μόνοι μας, στα Steel Fortress studios του κιθαρίστα μας, Νικόλα Μουτάφη, και η μίξη έγινε από τον Πάρη Λάμπρου στα “Play on 10”. H διάρκεια αν δεν κάνω λάθος πρέπει μόλις να ξεπερνά τα 40 λεπτά, δεν μας αρέσουν οι δίσκοι που τραβάνε ατελείωτα, προτιμάμε 8 συνθέσεις τη φορά που να σε κάνουν να θες να πατάς επανειλημμένα το repeat! All killer, no filler!

Σε ποια σημεία νομίζετε ότι το νέο album διαφοροποιείται σε σχέση με το “Redemption Through Force”;
Στο Redemption κύριο χαρακτηριστικό θεωρώ πως ήταν η οργή! Μανιασμένος δίσκος απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Στο καινούργιο διατηρούμε τη “λύσσα”, αλλά έχουν βγει στην επιφάνεια κι άλλες επιρροές, με πιο στακάτο και τεχνικό παίξιμο και σημεία που κινούνται από το ατμοσφαιρικό doom μέχρι το progressive. Αλλά όλα στο φάσμα του βαρβάτου επικού U.S. metal που μας χαρακτηρίζει!

Ποιος είναι υπεύθυνος για το φανταστικό εξώφυλλο; Πιστεύετε στη μοίρα ή κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις δικές του πράξεις;
Υπεύθυνος για το εξώφυλλο είναι ο Κώστας Τσιάκος, ο οποίος έκανε πραγματικά απίστευτη δουλειά βασισμένος στο concept που του δώσαμε και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ! Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, η απάντηση κρύβεται στους στίχους του κομματιού “Dissillusions” από τον καινούργιο δίσκο. “Carve my fate by my own hand!”.

Έχετε κυκλοφορήσει και ένα lyric video για το τραγούδι “Assassins of Carthage”. Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο τραγούδι και σε τι αναφέρονται οι στίχοι;
Oι στίχοι αναφέρονται στο πολιτικό γίγνεσθαι της αρχαίας Βαβυλώνας, όπου οι δολοφονίες ηγεμόνων ήταν αγαπημένο σπορ της εποχής! Το επιλέξαμε σαν αρχικό lyric video καθώς είναι πιο “straightforward” κομμάτι σε σχέση με τα υπόλοιπα του δίσκου, που είναι κάπως πιο δαιδαλώδη. Ήδη έχει βγει και το δεύτερο lyric video, “The Scarlet Citadel”, με θεματολογία από Conan the Barbarian.

Έχετε σκεφτεί ποτέ να έρθετε σαν πακέτο στην Αθήνα εσείς, οι Arrayan Path και οι Mirror; Θα είναι φοβερή συναυλία!
Όχι, αλλά αυτό είναι μία καταπληκτική ιδέα, καθώς με τα παιδιά από αυτές τις μπάντες μας ενώνουν στενοί δεσμοί φιλίας αλλά και συγγένειας! Μάλιστα στους Mirror παίζει και ο κιθαρίστας μας ο Νικόλας, οπότε θα κάνει “διπλοβάρδια”!

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Ελπίζω να περάσετε υπέροχα! Τα τελευταία λόγια δικά σου.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνέντευξη! Πολλοί αγωνιστικοί χαιρετισμοί σε όσους μας υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, ελπίζω πως η πορεία του συγκροτήματος τους δικαιώνει! Metal magic from our hearts to your ears, THE BLOODLUST IS SACRED!!!

1097

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.