SMOKEDOWN: “Smokedown”

ALBUM

Screenshot

Είδος: Heavy rock
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Ιανουαρίου 2021

Όλοι έχουν το δικαίωμα στο να εκφράζονται μέσω την υπέρτατης τέχνης της μουσικής. Δεν μπορώ να κατηγορήσω και να επικρίνω low budget παραγωγές, γιατί γνωρίζω εξ ιδίων, πως για να πετύχεις μια παραγωγή που θα τρελάνει κόσμο, πρέπει να υποθηκεύσεις το σπίτι σου (εκτός αν είσαι ο ίδιος μάστορας). Οπότε αυτό που ζητούμε, είναι μια παραγωγή να είναι ισορροπημένη και ισοσκελής, αποτυπώνοντας σε μεγάλο βαθμό την ψυχή του καλλιτέχνη.

Οι Smokedown κάνουν αυτό ακριβώς. Αφού κρίνουν πως είναι έτοιμοι να ντεμπουτάρουν, μπαίνουν στο studio και δημιουργούν μουσική που αγαπούν, χωρίς ντροπή, αλλά με πάθος. Μπορεί για κάποιους το μαστουρωμένο αμερικανότροπο heavy rock να είναι ξεπερασμένο και πολυτραγουδισμένο στη χώρα μας, αλλά αν παίζεται με τέτοιον νταλκά, άντε γαμηθείτε. Το ομώνυμο ντεμπούτο των Χαλκιδέων Smokedown είναι βουτηγμένο στην αμαρτία. Ο τραγουδιστής αφού έχει καπνίσει ένα πακέτο τσιγάρα, έχει πιει τρία σφηνάκια μπέρμπον και έχει ρουκουνιάσει δυο-τρεις ανάποδες, βγάζει στη μοκέτα του studio την καρδούλα του, η οποία ακούγεται να πάλλεται σε όλη τη διάρκεια του δίσκου.

Η ατμόσφαιρα του “Smokedown” είναι κάργα λαϊβάδικη, τόσο που νιώθω πως έχει τελειώσει η καραντίνα και βρίσκομαι με εκείνους του κλασικούς 150 ηρωϊκούς νοματαίους, σε ένα από εκείνα τα ατελείωτα φεστιβάλ στο An Club.

O ήχος τους είναι απερίφραστα 90s, με τους Kyuss να είναι σε κάδρο, όπου όλοι στην μπάντα μπορούν να τους κοιτούν όσο παίζουν, ενώ και οι 1000mods θα είναι πολύ περήφανοι ακούγοντας τα έξι κομμάτια του album.
Όμορφες μελωδίες που ακολουθούν πιστά τις παραδόσεις του ιδιώματος, χωρίς να καρμπονάρουν αδιάντροπα κάποιο συγκεκριμένο μεγαθήριο του είδους, σε ένα σύνολο που σου φτιάχνει τη διάθεση και θες να πεις: “Δεν έχω λεφτά, ρε καριόλη να πληρώνω στούντια, αλλά έχω ψυχή που για να την είχαν άλλοι, θα πούλαγαν νεφρό.”

Έχω πολλές αντιρρήσεις ενδεχομένως για την παραγωγή, αλλά στην τελική, άντε γαμήσου. Υποστηρίζει όσο χρειάζεται τη μουσική και τον κόπο των παλικαριών από την αγαπημένη μου Εύβοια, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. ΓΑΜΑΕΙ!

Y.Γ. Η Χαλκίδα νιώθει και πάλι τη μαστούρα που είχε σβήσει, με την απώλεια των Routes.

Facebook: https://www.facebook.com/smokedownband/
Instagram: https://www.instagram.com/smokedownband/
Spotify: https://open.spotify.com/album/1N7U16fxRhrJVxhob6g1RU

701

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.