Small Chanter – Grey River & the Smoky Moyntain LIVE @ilion plus

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Small Chanter | Grey river & the Smoky Mountain

Από τη χαρούμενη, θορυβώδη Bluegrass μέχρι τη σκοτεινή Folk Americana. Μια μουσική βραδιά που θα μας ταξιδέψει στις ρίζες της παραδοσιακής αμερικάνικης μουσικής. Ένα κάλεσμα στον “χορό” συναισθημάτων που γεννά η μουσική των 2 καλλιτεχνικών σχημάτων, με συναισθήματα που ακροβατούν και χορεύουν ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.

*Μήνυμα από τους μουσικούς: “Σε μια εποχή που οι καλλιτέχνες και συνολικά η τέχνη βάλλονται βάναυσα και ταλαιπωρούνται, επιλέξαμε να πούμε με τη γλώσσα της μουσικής μας, αυτό που βιώνει ένας καλλιτέχνης στη χώρα μας εν έτει 2023. Ένας αυτόχθονας μουσικός οδηγείται στην αυτοκαταστροφή δίχως τη θέλησή του, απλά και μόνο επειδή στηρίζει το αυτονόητο δικαίωμά του να ζει από την τέχνη του.”

**Artwork: CReatures
***Χορηγός επικοινωνίας: NOSTOS 100,6

Facebook event: https://rb.gy/36qbti

ΙΝFΟ
Σάββατο 4 Μαρτίου
Έναρξη: 21:30
Εισιτήρια: ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 8euro, ΤΑΜΕΙΟ: 10 euro
Προπώληση εισιτηρίων: από το Viva.gr και όλο το δίκτυο της Viva :https://rb.gy/qk7pwy

Για την διευθέτηση των θέσεων καθημένων σε τραπέζια, επικοινωνήστε μετά την αγορά των εισιτηρίων σας στο 2108824383 ή στο 6983600510. Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση). Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

ΙΛΙΟΝ plus Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17 Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2108824383, 6983600510

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Ο Small Chanter είναι το alter ego του Γρηγόρη Ψαλτάκου τραγουδιστή των Mr. Highway Band, το οποίο μας παρουσιάζει μέσω ενός νέου προσωπικού project. Το μουσικό του σχήμα μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξiδι από dark folk ακούσματα επηρεασμένος από την παραδοσιακή Αμερικάνικη μουσική, δημιουργώντας μια δυναμική και συνάμα πειραματική σχέση μεταξύ εγχόρδων και κρουστών. Πρόκειται για μια εναλλακτική αγγλόφωνη μουσική πρόταση.

Ο Small Chanter κυκλοφορησε τον Οκτώβριο του 2021 τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Chronicle Zer0” σε παραγωγή του Τάσου Ιωαννίδη. Αποτελείται από 11 κομμάτια, όλα σε στίχους και μουσική του Γρηγόρη Ψαλτάκου, εκτός από τα ”She’s Got to Be” και “Pouring Rain” που είναι γραμμένα απο τον Γιάννη Αφένδρα (Mr. Highway Band) καθώς και την διασκευή στο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «τα παιδιά κάτω στον κάμπο» που δανείστηκε την μουσική. Το artwork του δίσκου είναι επίσης δημιουργία του ίδιου. To album είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

-Τα Χριστούγεννα του 2020 παρουσίασε κι επιμελήθηκε τo διαδικτυακό live με τίτλο “Dark Christmas” που μπορείτε να το απολαύσετε το παρακάτω link σε 4Κ ποιότητα και πολυκάναλη μιξη

-Τον Φλεβάρη του 2022 παρουσίασε live στην σκηνή του Ίλιον plus το “Chronicle Zer0” σε μια sold out συναυλία. Η προσωπική του σκηνική επιμέλεια αλλά και παραγωγή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οπτικοακουστικού θεάματος και επισφραγίζει την καλλιτεχνική και μουσική του προσωπικότητα. Την παρουσίαση μπορείτε να την απολαύσετε στο παρακάτω link σε 4Κ ποιότητα και πολυκάναλη μίξη.

Παίζουν: Rindra Rado – μπάσο Νικολάου Κωστής – βιολί Θανάσης Μάντζαρης – πλήκτρα Τσάρνος Δημήτρης – τύμπανα Γιάννης Τασσόπουλος – ηλεκτρική κιθάρα Επιμέλεια ήχου: Μάνος Γεωργίου

LINKS: Spotify : https://spoti.fi/3GYpve9
Bandcamp : https://bit.ly/3F6oaB7
Facebook: www.facebook.com/smallchanter
YouTube: https://bit.ly/3b6YUMq
mail : smallchanter@gmail.com

Οι Grey River & the Smoky Mountain είναι μία folk μπάντα με βάση την Αθήνα. Κινούνται ανάμεσα στην Americana, το Folk και την Bluegrass αναμειγνύοντας συχνά στοιχεία Ιρλανδικής και Ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής. To σχήμα αποτελείται από την Ρένα Παπαγεωργίου (φωνή/μαντολίνο), τον Σαράντο Γκουμάκο (φωνή/κιθάρα), τον Τάσο Γουσέτη (βιολί), τον Μελέτη Πόγκα (μπάντζο) και τον Γιάννη Βουτσινά (Κοντραμπάσο). Έχουν εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως το Caravan Sessions Vol.1 στο οποίο ήταν και συνδιοργανωτές, το Prairie & Rust Fest Vol. 3, το 7th Music Highway Festival και το 3rd LET IT BEET FESTIVAL ενώ τον Απρίλιο του 2019 εμφανίστηκαν ζωντανά στην εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”. Τον Μάρτιο του 2016, κυκλοφορούν το EP με τίτλο “Something’s Wrong”, ενώ τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2020 ακολουθούν τα “Captain Death” debut LP και “Live to Tell the Tale” 2nd LP αντίστοιχα, με label και distributor την Ikaros Records. Το τρίτο τους άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

Παίζουν: Ρένα Παπαγεωργίου | φωνή, μαντολίνο Σαράντος Γκουμάκος | κιθάρα, φωνή Τάσος Γουσέτης | βιολί Μελέτης Πόγκας | μπάντζο Γιάννης Βουτσινάς | κοντραμπάσο Επιμέλεια Ήχου : Μιχάλης Σκαράκης

LINKS:
Facebook: https://www.facebook.com/GreyRiverSmokyMountain
Bandcamp: https://greyriverandthesmokymountain.bandcamp.com
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6uR0k2ROI1RiZ5KpMnr2bR
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCocuE-QU5o3P6Q0aWRThjyQ

333