SKINHER: “Heartstruck”

ALBUM

Είδος: Melodic hard rock, heavy metal
Εταιρεία: Aural Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Απριλίου 2023

Οι Skinher είναι το μουσικό σχήμα του κυρίου Kyle Skinher. Ποιος είναι αυτός, αναρωτιέστε; Είναι ο Χάρης των Hail Spirit Noir, ο οποίος μάλλον φόρμαρε αυτό το side project για να αποβάλει από το σύστημα του κάποιες εμπνεύσεις του που δεν χωρούν στο πιο σοφιστικέ ύφος και την πιο ψαγμένη προσέγγιση του βασικού του συγκροτήματος. Βέβαια, στους Skinher έχει δεχτεί τη συνδρομή σχεδόν όλων όσοι έχουν συνδεθεί με τους Hail Spirit Noir, είτε ως μέλη είτε ως guests.

Και κάπως έτσι εγένετο “Heartstruck”. Εδώ, πάντως, αν έχετε κάποια εξοικείωση με τον πρότερο μουσικό βίο του ιθύνοντα νου των Skinher, μην περιμένετε να ακούσετε black metal, black ’n roll, psych, prog ή synthwave. Ήδη με το εναρκτήριο “You Are Next!”, από τα ηχεία/ακουστικά σας θα ξεχυθεί ένας melodic hard rock τυφώνας, και κάπως έτσι θα συνεχιστεί η φάση μέχρι και το κλείσιμο με την AOR/hair metal power ballad “Josephine”, αφού γίνει ένα πέρασμα από όλο περίπου το φάσμα του radio-friendly hard ’n heavy.

Το βαρυτικό κέντρο είναι ο όμορφος και γλυκός κιθαριστικός ήχος, με τα απλά αλλά δυνατά riffs του Θεοχάρη, καθώς και με τα εξαιρετικά, τεχνικά άρτια guitar leads και licks από τους guests J. Demian, Αντώνη Σεβδαλή και Roger Rovento. Το ηχητικό παλαντζάρισμα ανάμεσα στην αμεσότητα του μελωδικού heavy και στην εμπορικότητα του glam metal φέρνει έντονα στον νου τις ισορροπίες από το prime των Dokken. Σε αυτό, μάλιστα, συμβάλλει έντονα και η χροιά του Cons Marg, ο οποίος τα πάει πολύ καλά αποδίδοντας τα catchy hooks που είναι πανταχού παρόντα σε όλο το “Heartstruck”. Σαφώς, τα keyboards του Χάρη/Kyle κάνουν αισθητή την παρουσία τους, παρότι δεν έχουν ηγετικό ρόλο, και κυρίως προσθέτουν στην ‘80s retro αύρα του album, ενώ υποβοηθούν και το horror στιχουργικό concept, όπως όταν αναπαράγουν τις χαρακτηριστικές στριγγλιές εγχόρδων από το “Ψυχώ”.

Οι Skinher δηλώνουν επηρεασμένοι από τιτάνες του παρελθόντος, όπως ο Yngwie και οι Europe, αλλά και από πιο πρόσφατα, επιτυχημένα arena rock acts, όπως οι Ghost. Και πράγματι, κάπως έτσι είναι, αν προσθέσεις στο μείγμα μια γερή δόση ‘80s poser, όπως και λίγη shock rock και hack ’n slash αισθητική. Ένα μεγάλο μπράβο τούς αξίζει επειδή δεν ακούγονται σαν παρωδία. Αντιθέτως, γνωρίζουν σε βάθος ποια συστατικά είναι απολύτως απαραίτητα για να πατά γερά στα πόδια της μια τέτοιου τύπου μουσική απόπειρα. Και γι’ αυτό οι Skinher είναι σε θέση να κάνουν ένα δώρο-έκπληξη στο κοινό που μοιράζεται τις ίδιες αγάπες με αυτούς και που θα βρεθεί, κυριολεκτικά από το πουθενά, να έχει κερδίσει ένα fun album που προσφέρεται για απανωτές ακροάσεις.

Facebook: https://www.facebook.com/KyleSkinher 
Bandcamp: https://skinher.bandcamp.com/album/heartstruck 

457

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.