SIX FOOT SIX: “Beggar’s Hill”

ALBUM

Είδος: Melodic Heavy Metal
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 8 Δεκεμβρίου 2023

Τρίτο full length για τους Σουηδούς Six Foot Six και σίγουρα όχι και φαρμακερό, μιας και το σχήμα σερβίρει με τιμιότητα μια τουμπανάτη και τιμιότατη χεβιμεταλλάδικη δουλειά.

Έχοντας λατρεία στην old school σχολή, το τρίο από το Gothenburg φέρνει τον Snowy Shaw (King Diamond, Sabaton, Dimmu Borgir, Dream Evil) στα τύμπανα και κάνει βουτιά στις πιο καλές στιγμές του ιδιώματος, χωρίς φόβο για τυχόν συγκρίσεις με περασμένα μεγαλεία, αλλά με πολύ πάθος.

Το μεγαλύτερο μέρος φέρνει στον νου τέλη ‘80s με αρχές ‘90s, με αναφορές σε power θιασώτες, όπως Edguy, αλλά και σε πιο κλασσικά για το είδος σχήματα, όπως Heir Apparent. Καθόλου άσχημα λοιπόν, αρκεί να σου αρέσουν οι παραδοσιακοί metal ρυθμοί.

Τα δόντια τους οι Six Foot Six τα δείχνουν από το εναρκτήριο “Raise the Dead” και σε όλη τη διάρκεια του δίσκου φροντίζουν να κρατάνε τον πήχη ψηλά (κι όχι τον αμανέ όπως άλλες revival μπάντες), προσφέροντας μια χούφτα από καλοδουλεμένες συνθέσεις που αγκιστρώνονται στο μυαλό και γίνονται ραφτό στο πολυφορεμένο τζιν μπουφάν της καρδιάς σου.  

Ανθεμικά ρεφρέν, feel good αίσθηση, επικό attitude κι ατμόσφαιρα απευθείας από άλλη εποχή, χωρίς επιτηδευμένα τερτίπια και πολυλογίες. Ξεκάθαρες συνθέσεις, to the point και δίχως φλυαρίες. Προφανώς δεν υπάρχει η έννοια της πρωτοτυπίας και σίγουρα οι Six Foot Six δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο. Κύριο μέλημά τους είναι να περάσεις καλά με τα τραγούδια τους κι αν μη τι άλλο το καταφέρνουν 100%.

Το “Beggar’s Hill” είναι ένας ξεσηκωτικός heavy metal δίσκος, με κομμάτια βουτηγμένα σε αγαπημένες συνταγές του ιδιώματος κι ένα αποτέλεσμα που θα μοιράσει χαμόγελα στους λάτρεις της παλιάς σχολής και δη εκείνης των early ‘90s.

https://www.facebook.com/SixFootSixTheBand

290

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.