SINS OF SHADOWS: “The Master’s Way”

ALBUM

Είδος: Heavy, power, groove metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Μαΐου 2020

Η Γαλλική metal σκηνή, φαίνεται ότι έχει βρει το δρόμο της τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα πλέον. Πολλά νέα σχήματα, με αρκετά ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες ως προς το περιεχόμενό τους. Οι Sins Of Shadows, ανήκουν σε αυτήν τη νέα “γενιά” groups που έχουν καταφέρει να συνδυάσουν ποιότητα και ποσότητα και μοιάζει σα να έχουν την ευκαιρία που επιθυμούσαν να πετύχουν στον ακραίο ήχο.

Οι Γάλλοι metallers, μπορεί να δραστηριοποιούνται στο “σκληρό” ήχο εδώ και 6 χρόνια, όμως σίγουρα πολλοί από εμάς τους είχαμε ως άγνωστη λέξη μιας και οι μόνες τους δουλειές περιορίζονταν σε δύο Eps, το ομώνυμο του 2014 και το “Today’ s The Day” του 2016. Το “The Master’ s Way”, έρχεται να αλλάξει αυτό το status και να μας δείξει ότι ίσως θα έπρεπε να τους είχαμε γνωρίσει καλύτερα και πιο πριν.

Στο καθαυτό μουσικό κομμάτι, οι Sins Of Shadows δείχνουν να έχουν επηρεαστεί αρκετά από την ’80s heavy metal διάθεση και το ’90s power/prog feeling, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο και συνάμα ελκυστικό ηχητικό κράμα. Κάποιες μοντέρνες groove φόρμες, φαίνεται να αποτελούν το “κερασάκι στην τούρτα” κάνοντας το αποτέλεσμα ακόμη πιο εύηχο, ακόμη πιο μαγικό. Άλλωστε, το γεγονός ότι λατρεύουν το τοτέμ του χώρου, τους θρύλους του heavy metal Iron Maiden, δείχνει τις heavy προτιμήσεις της μπάντας και πως θα κινηθούν ηχητικά.

Το “The Master’s Way” σίγουρα δεν είναι ούτε heavy ούτε power. Οι Γάλλοι metallers, καταφέρνουν να δημιουργήσουν έναν δικό τους μοναδικό, ξεχωριστό ήχο που στηρίζεται στο τρίπτυχο heavy/power/groove και ίσως και λίγο epic, θα συμπλήρωνα εγώ. Σίγουρα ο ήχος τους δεν ταιριάζει στο σήμερα καθώς έχει επιρροές από ’80s και ’90s, ενώ και οι ίδιοι φαίνεται να μη τρελαίνονται στην μοντέρνα metal ιδέα. Το ομώνυμο εναρκτήριο κομμάτι “Master’s Way” καθώς και το “A Man In The Crowd”, έχουν ένα τρομερό επικό υπόβαθρο που σου δίνει την εντύπωση ενός group που γνωρίζει τη σκηνή ενώ τα “Sense Of Hope” και “My Lost City”, αγγίζουν τα symphonic/power αριστουργήματα των Nightwish, Epica και των υπόλοιπων σχημάτων με γυναικεία φωνητικά.

Αν κάτι προκαλεί εντύπωση στο album, σίγουρα είναι η ισορροπία μεταξύ του επικού, του heavy και του μοντέρνου στοιχείου και όλα αυτά υπό την αρμονική, μελωδική φωνή της Elena Penalver. Δε ξέρω αν οι Sins Of Shadows είχαν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους, όμως η συνύπαρξη αυτής της φωνής με τις epic/power/heavy/groove συνθέσεις του δίσκου δημιουργούν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα στο σύνολό του. Το “The Master’ s Way” ακούγεται ευχάριστα στην ολότητά του και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιαδήποτε άλλη κυκλοφορία του χώρου.

Οι Sins Of Shadows, με τις υπάρχουσες συνθήκες μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν ως το next big thing του heavy metal και ιδιαίτερα στη female fronted σκηνή. Η ευφυΐα στη σύνδεση των ήχων, η όρεξη για δουλειά και η αρμονία που διακρίνει τη μπάντα, μπορούν να τους καθιερώσουν σε υψηλό επίπεδο. Οι Sins Of Shadows, αποδεικνύουν περίτρανα ότι και σήμερα μπορούν να βγουν αξιόλογες μπάντες αρκεί να δουλέψουν μεθοδευμένα. Το “The Master’ s Way” είναι ένα album που αξίζει την ευκαιρία και νομίζω θα την κερδίσει με τη πρώτη ακρόαση.

Facebook: https://www.facebook.com/sinsofshadows/


500

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.