SINISTRO: “Vértice”

ALBUM

Είδος: Doom Metal
Εταιρεία: Alma Mater Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Οκτωβρίου 2024

Οι Πορτογάλοι Sinistro επέστρεψαν στις 4 Οκτωβρίου με το album: “Vertice” και μου έδειξαν ότι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να εξελίξουν τον ήδη ιδιαίτερο doom ήχο τους, ο οποίος με μεγάλη άνεση τολμά να πατήσει και στις στοές του post metal. Σε αυτή βέβαια την εξέλιξη βοήθησε και το νέο μέλος της μπάντας στα φωνητικά. Η Priscila Da Costa, έχει μία πολύ δραματική χροιά και προσθέτει μια όμορφη δυναμική στις ατμόσφαιρες του σχήματος.

Η Priscila αντικατέστησε την Patricia Andrade, η οποία προφανώς και ήταν μια πολύ αξιόλογη τραγουδίστρια αλλά δεν κατάφερε να φτάσει τα επίπεδα θεατρικότητας και πρόζας που ξεδιπλώνει η Priscila. Αυτό που επίσης με εντυπωσίασε είναι ότι ενώ ξέρει το σχήμα ότι έχει στα χέρια του ένα τόσο δυνατό χαρτί, δεν το καίει και δεν το εξουθενώνει βγάζοντάς το τέρμα μπροστά στην παραγωγή αλλά και η ίδια η Priscila δεν δείχνει να έχει καμία διάθεση ματαιοδοξίας.

Ο ήχος των Sinistro θυμίζει αρκετά τους Ocean of Slumber και στο πως τοποθετούνται τα φωνητικά αλλά και στη μελωδικότητα του doom που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν. Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί τους Sinistro από τα δεκάδες μελωδικά doom σχήματα με γυναικεία φωνητικά, είναι ότι αγαπούν το post metal και το έμμετρο σκοτάδι που δίνει απλόχερα στον ακροατή. Δεν το καταλαβαίνει κάποιος αμέσως, αλλά κάθε επόμενη ακρόαση φέρνει όλο και πιο κοντά τις σκοτεινές στιγμές των πατεράδων Neurosis.

Οι στίχοι στο Vertice εξερευνούν θέματα αρκετά γνωστά στο είδος όπως αυτά της απώλειας, της θλίψης αλλά και τον φόβο. Εδώ όμως έχουμε μια πολύ όμορφη ιδιαιτερότητα. Η Priscila τραγουδάει αμιγώς στα Πορτογαλικά, τα οποία μπορεί να μοιάζουν με τα Ισπανικά αλλά η προφορά θυμίζει διαλέκτους νότιας Γαλλίας. Τα Πορτογαλικά δεν είναι τόσο μελωδικά όσο τα Ισπανικά και ακούγονται πιο σκοτεινά. Η απόφασή τους λοιπόν να έχουν στίχους μόνο στα Πορτογαλικά, έχει δώσει έναν τόνο μυσταγωγίας στην μουσική τους.

Οι Sinistro στο “Vértice” υφαίνουν έναν doom μανδύα στα χρώματα του post metal. Κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο και υποβλητικό album, το οποίο είναι ένα συνεχές story telling χωρίς hit ή αδύναμες στιγμές. Ρέει στα ακουστικά από την αρχή μέχρι το τέλος και το μόνο που έχεις ανάγκη είναι να πατήσεις ξανά το play.

Facebook: https://www.facebook.com/sinistroband
Bandcamp: https://projectosinistro.bandcamp.com/

22
Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 181 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*