SIN69: “Sin69”

ALBUM

Είδος: Hard Rock / Heavy Metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Μαΐου 2022

Έχω ξαναπεί για την εδώ και καιρό πρωτοκαθεδρία της ROAR στο χώρο του ευρύτερου hard rock / heavy metal. Και αυτό δεν τίθεται ως δεδομένο με ποσοτικά κριτήρια αλλά κυρίως με ποιοτικές δικλείδες αξιολόγησης, μου είναι δύσκολο να θυμηθώ μια μπάντα που κυκλοφόρησε δουλειά υπό την εν λόγω εταιρία που να ήταν κάτω του μετρίου ή άνευ ενδιαφέροντος (σε αντίθεση με κάποιους “σκιτζήδες” όπως για παράδειγμα η Frontiers που αμολάει την μια παντόφλα μετά την άλλη).

Οι Ελβετοί SiN69 λοιπόν είναι άλλη μια νεοσχηματισμένη – αλλά με εμπειρία σε άλλα συναφή σχήματα – μπάντα που δρα στο χώρο του ένδοξου ’80s rock / metal. Αν και δεν είναι μουσική που απευθύνεται αποκλειστικά σε “παλαίουρες” μιας και υπάρχει αρκετή ζωντάνια, ο ήχος είναι τεχνολογικά συμβατός με το έτος που ζούμε και οι συνθέσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον με σκοπό – τι άλλο για το συγκεκριμένο style; Το κέφι, η μπυροποσία και όλα τα παρελκόμενα.

Οι επιρροές δεν είναι ιδιαίτερα διακριτές ή αν θέλεις να το θέσω αντίστροφα θυμίζουν πολλά ονόματα και στοιχεία που είναι πλήρως αναμεμειγμένα στο προσωπικό ύφος των SiN69 με tribute αντιμετώπιση. Σε πολλές στιγμές ήρθαν στο νου μου οι Δανοί θεούληδες D.A.D. αλλά και οι The Cult (“Guardian Angel”, “Evil’s Place” και “Hang It Up”), σε άλλες η Lita Ford (όπως π.χ. στο γρήγορο “Angels Crying”), υπάρχουν κομμάτια με καταφανή αέρα “hit” όπως τα “Around The World” και “Cowboy” ενώ υπάρχουν και στοιχεία πειραματισμού όπως στο επιλογικό “Stop Fighting” που κλείνει το album με έναν old Scorpions τρόπο.

Ο ήχος είναι αρκετά smooth και δεν ενοχλεί σε καμία περίπτωση το αυτί του ακροατή με πρίμα, οι κιθάρες απλώνουν όμορφα γενικά δομικά riffs και καλοπαιγμένα, αφλύαρα to the point solos ενώ το ρυθμικό υπόβαθρο είναι συμπαγές. Φωνητικώς δε οι Marina και Thomas Schaller τα πάνε αρκετά καλά, λαρύγγια που ταιριάζουν επαρκώς στο background.

Χωρίς να αποτελεί κάτι αριστουργηματικό, το debut “Sin69” είναι ένα καλό σετάκι κομματιών που κάποια από αυτά θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν μέρος της playlist των djs στις σαββατιάτικες νυχτερινές τσάρκες σας. Όπως είπα και παραπάνω, σε αυτό το είδος μουσικής το βασικό είναι να αντιπροσωπεύεται επάξια το γνωστό τρίπτυχο και τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα, οι Ελβετοί τα έχουν πάει μια χαρά.

Facebook: https://www.facebook.com/sin69rock/

413

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.