SIMPLEFAST: “Eternal”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal/Thrash Metal
Δισκογραφική: Sliptrick Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Φεβρουαρίου 2020

Γράφω μετά από καιρό και είναι λες και ξύπνησα στη ζώνη του Λυκόφωτος. Με όλα αυτά που γίνονται ένθεν και ένθεν (που θα έλεγε και ο Σμήναρχος Κάκαλος), και μεταξύ οικίας (the hammer) και εργασίας (and the anvil), βρίσκω χρόνο να ακούσω τους συμπατριώτες μας Simplefast και το 2ο άλμπουμ τους “Eternal”. Τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο τους “Apocalypse” και με καινούργιο πρόσωπο πίσω από τα φωνητικά τον Γιάννη Βουλγαρόπουλο, επανέρχονται με “βαρύτερο” ήχο, πιο γρήγορες συνθέσεις και μία εξίσου εξαιρετική παραγωγή.

Κοιτάζοντας το συμπαντικά ταξιδιάρικο εξώφυλλο (μου φέρνει κάτι από Sadus του “Elements of Anger”), το 2λεπτο ορχηστρικό “Magnitude” με εισαγάγει γαλήνια στο mood, για να ακολουθήσει το καταιγιστικό heavy metal riffing του “The Liar’s Truth”. Με ένα φοβερό main riff και ένα “κολλητικό” refrain, ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο το κυρίως μέρος του άλμπουμ. Σειρά έχει το Priest-ικό “Nero Reborn” με το στακάτο ρυθμό του, τις όμορφες δισολίες και το “μετρονομικό” παίξιμο του Στράτου στα ντραμς. Πιο “αμερικανο-αναθρεμμένο” το “Destroyer”, με growl πινελιές στα, ως επί τω πλείστον, τρομερά “καθαρά” φωνητικά.

Το άλμπουμ “γέρνει” περισσότερο στον κλασσικό heavy ήχο, ακροβατώντας ανάμεσα σε αυτόν και τα πιο thrash στοιχεία, με αρκετά σύγχρονες παρεμβάσεις, φέρνοντάς μου πολλές φορές στο μυαλό παλιούς Iced Earth. Κύριοι υπαίτιοι γι’ αυτό, οι δύο κιθαρίστες της μπάντας Έκτορας και Πάνος, οι οποίοι συνεργάζονται άψογα τόσο στις ρυθμικές όσο και στα leads του δεύτερου. Αυτό ξέρουν και αυτό πράττουν και στα πιο αργά, ρυθμικά και, πρωτίστως, μελωδικά “Atonement” και “Tension”. Σε αυτά συγκεκριμένα αναδεικνύεται λίγο περισσότερο και το μπάσο του Νικόλα, όπου βρίσκει το “έδαφος” και βγαίνει στην “πρώτη γραμμή”.

Τα δύο τελευταία κομμάτια που κλείνουν το άλμπουμ είναι το επικό (έτσι το εκλαμβάνω εγώ ρε, κάνε μας τη χάρη) “Divine Prophecy” με το lead και τη μελωδία να κλέβουν την παράσταση, και το ομώνυμο “Eternal”, ένα καθαρόαιμο heavy metal “κρυφό διαμάντι”. Θα ήθελα να σταθώ λίγο στα φωνητικά και να πω πως παρόλο που δεν είναι ούτε υψίφωνα (κριτήριο για μερικούς), ούτε τραχιά, έχουν μία καθαρότητα και μία δυναμική που εντυπωσιάζει και φυσικά προσθέτουν ένα κλικ παραπάνω στις ήδη εξαιρετικές συνθέσεις.

Μπορεί να άργησα να ανακαλύψω τους Simplefast, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να “εμπλακείς” με τη μουσική τους. Ειδικά αυτή την εποχή όπου η οικειοθελής ένδον, για πολλούς αποτελεί εφαλτήριο για εσωτερική αναζήτηση και περισσότερη ενασχόληση με τη μουσική μας. Τσεκάρετε υπεύθυνα.

Web: http://www.simplefast-official.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Simplefast
Instagram: https://www.instagram.com/simplefastofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/user/simplefastofficialtv

756

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.