SIMONE SIMONS: “Vermillion”

Είδος: Symphonic Metal
Εταιρεία: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Αυγούστου 2024

Η Simone Simons, η εμβληματική φωνή των Epica, ανοίγει τα φτερά της με το “Vermillion”, ένα άλμπουμ που αναμφίβολα θα ικανοποιήσει τους θαυμαστές της, αλλά ίσως όχι όσους αναζητούν κάτι ρηξικέλευθο. Σε συνεργασία με τον Arjen Lucassen, δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο γεμάτο μεγαλοπρέπεια και συμφωνικές εξάρσεις, όμως η αίσθηση της οικειότητας είναι διάχυτη, σαν να ακούς ένα παράλληλο σύμπαν των Epica.

Το “Vermillion” ξεκινά με το “Aeterna”, ένα κομμάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει στη δισκογραφία των Epica, με την ορχηστρική του μεγαλοπρέπεια και τις επικές μελωδίες. Η φωνή της Simons, πάντα αψεγάδιαστη, λάμπει μέσα από τις ενορχηστρώσεις, αλλά η σύνθεση δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει, να χαράξει μια νέα πορεία. Παρόμοια μοτίβα ακολουθούν και σε άλλα τραγούδια, όπως το “In Love We Rust” και το “Fight or Flight”, μελωδικά και όμορφα, αλλά χωρίς να αφήνουν έντονο το στίγμα τους, χωρίς να σε κάνουν να πεις «αυτό είναι κάτι καινούριο».

Οι πιο ενδιαφέρουσες στιγμές του άλμπουμ έρχονται όταν η Simons τολμά να πειραματιστεί, να βγει από το κουκούλι της. Το “Cradle to the Grave”, με την εκρηκτική συμμετοχή της Alissa White-Gluz, συνδυάζει electro στοιχεία με τη συμφωνική βάση, δημιουργώντας ένα δυναμικό και αναζωογονητικό αποτέλεσμα, σαν μια ανάσα φρέσκου αέρα μέσα σε ένα γνώριμο τοπίο. Το “The Core” μας θυμίζει τον Devin Townsend, με τα heavy riffs και τους στακάτους ρυθμούς να προσδίδουν μια πιο rock αισθητική, δείχνοντας ότι η Simons μπορεί να ανταπεξέλθει και σε πιο «σκληρά» μονοπάτια. Και φυσικά, οι πιο ήρεμες στιγμές, όπως το “The Weight of My World” και το “Dark Night of the Soul”, αναδεικνύουν τη φωνητική δεινότητα της Simons σε όλο της το μεγαλείο, απογυμνωμένη από τις συμφωνικές εξάρσεις, αφήνοντάς σε να κλείσεις τα μάτια και να παραδοθείς στη μαγεία της φωνής της.

Η παραγωγή του Lucassen είναι άρτια, όπως αναμενόταν, και κάθε όργανο ακούγεται με απόλυτη καθαρότητα. Η ενορχήστρωση είναι πλούσια και πολυεπίπεδη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που σε παρασύρει σε ένα ταξίδι μελωδιών και συναισθημάτων. Όμως, η αίσθηση ότι το “Vermillion” κινείται σε ασφαλή μονοπάτια, σαν να φοβάται να κάνει το μεγάλο βήμα, παραμένει.

Συνοψίζοντας, το “Vermillion” είναι μια ευχάριστη μουσική εμπειρία, γεμάτη όμορφες μελωδίες και δυνατές ερμηνείες, αλλά όχι μια επανάσταση, όχι ένα άλμπουμ που θα αφήσει το στίγμα του στο χρόνο. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον η Simons θα αφήσει τη δημιουργικότητά της να οργιάσει, θα ρισκάρει, θα πειραματιστεί, και θα μας χαρίσει ένα άλμπουμ που θα μας αφήσει άφωνους, που θα μας κάνει να αναφωνήσουμε «αυτή είναι η Simone που πάντα περιμέναμε».

Website: https://www.simonesimonsmusic.com/
Instagram: https://www.instagram.com/simonesimons
Facebook: https://www.facebook.com/simonesimonsmusic/

147
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 50 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*