SIEGE OF POWER: “This is Tomorrow”

ALBUM

Είδος: Death/thrash metal
Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Φεβρουαρίου 2023

Βλέπω όνομα μπάντας “Siege of Power” και στο μυαλό μου σχηματίζεται αμέσως εικόνα με metal πιατέλα heavy/power τυριών. Κοιτάζω, όμως, το logo και το εξώφυλλο και σκέφτομαι «Δεν παίζει, ρε». Πάνω που πατάω play για να ακούσω τι στα κομμάτια είναι αυτό το “This Is Tomorrow”, παρατηρώ τα μέλη του συγκροτήματος: Chris Reifert (Autopsy, ex-Death) στα φωνητικά, Bob Bagchus (ex-Asphyx) στα τύμπανα, Paul Baayens (Asphyx) στην κιθάρα, Theo van Eekelen (Grand Supreme Blood Court, ex-Thanatos) στο μπάσο.

Τώρα μάλιστα. Αυτοί οι τέσσερις κύριοι μαζί, αναρωτιέμαι, θα μπορούσαν να παίζουν κάτι άλλο πέρα από death fuckin’ metal; Έπειτα, όταν σκάει το εναρκτήριο “Force Fed Fear”, ένας δυναμίτης με μια διαολεμένη thrash riff-άρα για τελειωμένο spinning και μια υποβόσκουσα death-ίλα, όλα μπαίνουν στη θέση τους.

Κάπως καθυστερημένα μαθαίνω, λοιπόν, ότι ήδη από το 2018 είχαν μαζευτεί τρεις Ολλανδοί κάφροι, με προϋπηρεσία σε κοινά projects και με κοινά, σάπια γούστα στη μουσική, έκαναν κρούση στον death metal πατέρα Reifert, έφτιαξαν μεταξύ αστείου και σοβαρού τους Siege of Power και κυκλοφόρησαν το “Warning Blast”. Μετα-πανδημικά, είπαν να το ξαναδούν λίγο πιο ζεστά, γιατί περνούν πολύ καλά στο τρελό παρεάκι τους και ήθελαν αυτό να βγει παραέξω.

Έκατσαν, λοιπόν, και σκάρωσαν έντεκα, κατά κύριο λόγο σύντομα, ολοκληρωτικά χύμα, παλιακής αισθητικής τραγουδάκια και τα πάκτωσαν στο “This Is Tomorrow”. Οι Bagchus, Baayens και van Eekelen κοπανούν ασταμάτητα επί 38 λεπτά και έχουν τον Reifert να σκούζει σαν ζόμπι τσακάλι. Το δώρο τους στο die-hard deathrash ακροατήριο καταλήγει να είναι ένα feelgood δισκάκι ακραίου metal που μοιάζει να γράφτηκε καμιά 30αριά χρόνια πριν. Το αίμα που κυλά μέσα στο album είναι τίγκα στα death-οπετάλια, το attitude της τετράδας ξεχειλίζει thrash-ύτητα, ενώ δεν λείπουν και κάτι σκόρπιες αναφορές που μπορεί να ξεκινούν από τους Metallica και να φτάνουν μέχρι το punk.

Οι Siege of Power είναι παρεΐστικη κατάσταση. Και αν κάτσει να παρασύρουν μαζί τους και κανένα άλλο παρτάλι σε αυτό που κάνουν για να ξεκαυλώσουν, τότε όλα καλά. Αν όχι, δεν τρέχει και τίποτα. Εύκολα θα γέμιζαν τα slots για ζέσταμα σε μεγάλες φεστιβαλικές σκηνές, αλλά εξίσου χαλαρά προσφέρονται για εμείς-κι-εμείς βίαιο χορό και μπιροποσία από δυο-τρεις ντουζίνες νοματαίους μέσα σε κάνα κλαμπάκι-τρύπα ή σε καμιά υπόγα. Αν το αγοράσω, θα το ήθελα σε κασέτα.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100046272619949
Bandcamp: https://siegeofpowermetal.bandcamp.com/ 

305

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.