SIDUS: Νέο single και visualiser video

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Οι άνθρωποι έχουν προχωρήσει τόσο πολύ στην κατανόηση της φυσικής του κόσμου. Κατακτήσαμε το φεγγάρι και σχεδιάζουμε ακόμη και ταξίδια στον Άρη. Ωστόσο, συνεχίζουμε να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Είμαστε ένας κόκκος σκόνης που αιωρείται σε μια ακτίνα ηλιακού φωτός.”

O μπασίστας Σπύρος Ολιβώτος και το προσωπικό του project Sidus σας παρουσιάζουν το νέο single “Pale Dot” το οποίο διατίθεται από την σελίδα του σχήματος στο bandcamp από τις 2 Ιουλίου. Mπορείτε να παρακολουθήσετε το visualiser video παρακάτω.

Πληροφορίες για το νέο single

Το τραγούδι είναι μια αναφορά στη φωτογραφία του πλανήτη Γη που τραβήχτηκε από το διαστημικό σκάφος Voyager 1 στις 14 Φεβρουαρίου 1990. Αποτελεί επίσης μια εννοιολογική συνέχεια του τραγουδιού “Prototypes / Replicas” το οποίο δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι του 2020 και το οποίο διερευνά το φιλοσοφικό ζήτημα της φύσης έναντι της ανατροφής.

Το “Pale Dot” απεικονίζει το ίδιο υπαρξιακό ζήτημα από μια πιο μακρινή οπτική γωνία, παρατηρώντας την ανθρώπινη συμπεριφορά και την αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και του πλανήτη μας από το διάστημα.

Το τραγούδι συνοδεύεται επίσης από ένα μουσικό βίντεο το οποίο βασίζεται στο βιβλίο του Carl Sagan με τίτλο “Pale Blue Dot” και δημιουργήθηκε από το σχεδιαστικό project GriangG ενώ ο σχολιασμός έγινε σε συνεργασία του καλλιτέχνη με τον Carlos Non Somnia.

https://www.instagram.com/griangg/
https://linktr.ee/NonSomnia

Η παραγωγή και η μίξη έγιναν από τον Σπύρο Ολιβώτο, ενώ το mastering από τον Steve Lado.

https://www.facebook.com/stevelado.producer

Όλα τα όργανα είναι εκτελεσμένα από τον Σπύρο Ολιβώτο με τη συμμετοχή του Nachito Gomez Miglino στα drums.

https://www.facebook.com/nachito.gomez

Ο ίδιος είναι και υπεύθυνος για το artwork του single.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Οι Sidus είναι ένα post rock instrumental one-man band με έδρα το Βερολίνο το οποίο δημιουργήθηκε από τον μπασίστα Σπύρο Ολιβώτο ο οποίος είναι πτυχιούχος Γεωλογίας.

Εκτός των Sidus, έχει υπάρξει μέλος σε σχήματα πολλών διαφορετικών styles όπως στους thrashers Turbulence, τους death metallers Kinetic και στους pop rockers Dodo Origami ως μπασίστας, στους metalcorers Breathe in Suffering ως κιθαρίστας ενώ έχει συνεισφέρει ως guests σε αρκετά κομμάτια σε δουλειές σχημάτων όπως οι The Abyss Inside Us και Ayfel. Επίσης έχει συμμετάσχει στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για ταινία animation του Μεγάρου Μουσικής με το τραγούδι “Prototypes / Replicas” το 2017.

Παράλληλα με τις μουσικές του δραστηριότητες ασχολείται, με social media management και το ψηφιακό marketing.

Δισκογραφία

“Seasons Reversed” EP. To debut EP κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020 σε κινηματογραφικό, post rock / metal ύφος και επιρροές από God Is An Astronaut, Explosions In the Sky αλλά και τους Deftones και τον Hans Zimmer.

“Acoustic Tales” EP. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2021 και περιέχει ακουστικές versions των “Envy”, “Stellar Sky” και “Prototypes / Replicas” από το debut.

Σύνδεσμοι επικοινωνίας με τους Sidus:

Facebook: https://www.facebook.com/sidus.postrock/

Instagram: https://www.instagram.com/siduspostrock/

Twitter: https://twitter.com/sidus_postrock

Bandcamp: https://sidusofficial.bandcamp.com/

Youtube: https://www.youtube.com/c/siduspostrock

Soundcloud: https://soundcloud.com/sidusofficial

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4CNRuXgqHX6TqGXqmkA2s5

Apple Music: https://music.apple.com/us/artist/sidus/1510641315

Email: sidusofficial@outlook.com

760