SHORES OF NULL: “The Loss of Beauty”

ALBUM

Είδος: Doom Metal
Εταιρεία: Spikerot Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Μαρτίου 2023

To doom συγκρότημα από την Ιταλία, Shores of Null, κυκλοφόρησαν το τέταρτο album τους στις 24 Μαρτίου με τίτλο “The Loss of Beauty”. Το συγκρότημα είχε προκαλέσει εντύπωση στην κοινότητα, με το προηγούμενο album: “Beyond the Shores”, καθώς ακολουθώντας τα χνάρια του “Light of Day, Day of Darkness” των Green Carnation, όλος ο δίσκος είναι ένα ενιαίο κομμάτι 38 λεπτών αγνού γοτθικού και μίζερου doom. To συγκρότημα εκπλήσσοντας μας, ανακοίνωσε ότι το “The Loss of Beaty” ηχογραφήθηκε πριν από το “Beyond the Shores”, οπότε ουσιαστικά δεν έχουμε μπροστά μας το επόμενο βήμα των Shores of Null, αλλά το προηγούμενο.

Αν και δεν είναι ένα ξεκάθαρο concept album, οι στίχοι των album κινούνται γύρω από την ίδια θεματολογία η οποία μάλιστα είναι αρκετά συχνή στο είδος. Οι στίχοι προσπαθούν να αγγίξουν το ζήτημα της ομορφιάς και το πως μπορεί ο καθένας να τη βρει σε απλά καθημερινά πράγματα και ειδικότερα σε αυτό που κοινωνικά αναφέρεται ως “ελάττωμα”. Δεν ανέφερα τυχαία ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι συχνό στο είδος, καθώς και οι My Dying Bride, αλλά και οι Paradise Lost οι οποίοι έχουν επηρεάσει αρκετά τους Shores of Null, θίγουν συχνά το ζήτημα της “ομορφιάς”. Προσωπικά εδώ βρίσκω μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση, καθώς ενώ το ιδίωμα διακατέχεται από μία θλίψη και άρνηση, προσπαθεί να αγγίξει το άγιο δισκοπότηρο της “ομορφιάς”.

Το “The Loss of Beauty” είναι ωδή στο μαύρο, γοτθικό, funeral doom metal. Και στα 11 κομμάτια του δίσκου, ο ακροατής θα αναγνωρίσει μεγαλειώδεις στιγμές του είδους σαν να έχει μπροστά του μια κατάθεση ψυχής, αλλά όχι μια ειλικρινή έκφραση συναισθημάτων μέσα από το doom. Το τελευταίο σημείο ήταν και αυτό το οποίο μετά από πολλές ακροάσεις του δίσκου άρχισε να γιγαντώνεται και ο αρχικός μου ενθουσιασμός να μετατραπεί σε ένα μούδιασμα και τελικά να αναθεωρήσω την οπτική μου στο album.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μείνει στον αναγνώστη ότι θεωρώ το “The Loss of Beauty” ένα κακό album ή ένα κακέκτυπο. Είναι ένα όμορφο album, το οποίο όμως δίνει την αίσθηση της πτυχιακής εργασίας στο doom metal και όχι την έκφραση μέσα από τις μίζερες νότες. Μιλάμε για ένα είδος, το οποίο δεν έχει να βγάλει μπροστά ούτε δεξιότητες, ούτε καινοτομία, αλλά μόνο ένα ανίερο και μίζερο συναίσθημα. Αν αυτό λείπει από το τελικό αποτέλεσμα, τότε είναι καταδικασμένο να ξεχαστεί.

Official Site: https://www.shoresofnull.com/
Facebook: https://www.facebook.com/shoresofnull/
Instagram: shoresofnull

293

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 118 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.