SHAME: 6+1 λόγοι που θα είναι ντροπή να μην πας να τους δεις

TRIBUTE

Οι Shame επισκέπτονται τη χώρα μας στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για μια εμφάνιση στο Fuzz Live Club (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) και ο Σόλωνας Εσκενάζης προσπαθεί να σας πείσει να μην χάσετε την ευκαιρία.

1.Eίναι στο peak τους
Δεν μπορείς να πεις ότι είναι και πάρα πολλές οι φορές που μας τιμάνε οι καλλιτέχνες με την παρουσία τους όταν είναι ακόμα στα ντουζένια τους. Bέβαια πολλές φορές δεν τους τιμάμε κι εμείς όταν είναι στα ντουζένια τους, αλλά δεν θα λύσουμε τώρα τα κόμπλεξ του ελληνικού φιλοθεάμονος κοινού. Όσον αφορά τους Shame , τo ’19 στο Release είδαμε το big bang τους. Τώρα, τρία χρόνια μετά, περιμένουμε να δούμε έναν παίκτη ο οποίος δεν είναι πια ταλέντο και φέρελπις, αλλά ένα από τα μεγάλα ονόματα της εντεκάδας.

2.Post-Punk attack
Μαζί με τους Idles και τους Fontaines DC αποτελούν τους σημαντικότερους πυλώνες της επιστροφής των ένδοξων ημερών για την Post-Punk στην Βρετανία. Η αρχή μπορεί να είχε ήδη γίνει με μπάντες όπως οι Libertines, Franz Ferdinand, Kaizer Chiefs και Sleaford Mods (μεταξύ άλλων), αλλά αυτοί οι τρεις αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στην αντεπίθεση του μουσικού αυτού είδους, και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως γι’ αυτό.

3.Songs of Praise
Από τα ωραιότερα ντεμπούτα που μπορώ να θυμηθώ τα τελευταία χρόνια. Ένας εκπληκτικός δίσκος που σε αρπάζει απ’ το πρώτο riff του “Dust on Trial” και δεν σε αφήνει μέχρι να το τελευταίο δευτερόλεπτο του υπερατμοσφαιρικού “Angie”. Στο ενδιάμεσο; Κομματάρες όπως το “Concrete”, “One Rizla”, “Friction”, σταματάω γιατί θα πω όλον τον δίσκο. Από την πρώτη φορά που τον άκουσα τυχάια σε ένα δισκάδικο (σας ευχαριστώ που υπάρχετε ακόμα) και εννοείται τον αγόρασα, μέχρι και αυτή την στιγμή που τον ξανά ακούω για νιοστή φορά, δεν έχει χάσει τίποτα από την σπιρτάδα και την ιδιοφυία του. Σαν μια πολύ καλή ταινία, που κάθε φορά που την βλέπεις σου προσφέρει κάτι διαφορετικό.

4.Drunk Tank Pink
Μετά από ένα τόσο επιτυχημένο από κάθε άποψη ντεμπούτο, πολλές μπάντες θα το έπαιζαν safe και θα συνέχιζαν στην πεπατημένη. Αντ’ αυτού, οι Shame άρπαξαν τον James Ford -παραγωγό που έχει συνεργαστεί με Arctic Monkeys, Foals, Klaxons, Depeche Mode, Florence and the Machine, Gorillaz και την YΠΕΡΟΧΗ Kylie Minogue (ναι, είμαι ερωτευμένος μαζί της απ’ την Τετάρτη δημοτικού, τι θέλετε κύριε;) αλλα και ντράμερ των Last Shadow Puppets- και μαζί πήγαν τον ήχο τους ένα φιλόδοξο βήμα παραπέρα.

5.Food for Worms
Περιμένουμε με ανυπομονησία το τρίτο άλμπουμ των Βρετανών, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου του ’23, και αν κρίνουμε απ’ το πρώτο δείγμα που ακούσαμε, το “Fingers of Steel”, συνεχίζουμε να βαδίζουμε πάρα πολύ καλά φίλοι μου. Eλπίζουμε ότι στο live θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμα περισσότερα.

6.Τα διαπιστευτήριά τους επί σκηνής.
Για όποιον ήταν στο εκπληκτικό live τους στο Release τον Ιούνιο του ΄19 στην μέρα του Iggy Pop, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Αλητεία. Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε όλοι μετά το τέλος του σετ τους, είναι ότι αυτούς πρέπει να τους δεις σε κλειστό, headliners, να κάνουν τον χαμό τους. Ε, επιτέλους αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

6+1.MHN ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΡΟΝΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ
Ήρεμα το λέω… Πόσες φορές μας τους στέρησε ο γμμνς ο κορονοϊός; Δύο; Τρεις; Δεκαπέντε; Δεν θυμάμαι πια… Αλλά αυτά περάσανε φίλοι μου (ίσως και όχι), οι Shame θα είναι εκεί, ενωμένοι, δυνατοί στο Fuzz στις 9 του Δεκέμβρη, και ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ κι εμείς να είμαστε εκεί και να δείξουμε ότι καμία κορόνα και καμία τρομοκρατία δεν θα περάσει, γιατί το πάθος για συναυλιΑ είναι δυνατότερο απ’ τα μικρόβιΑ (not my brightest moment, σόρι).

Πέραν των αποτυχημένων αστεϊσμών, θα είμαστε εκεί γιατί είναι μπαντάρα, είναι σε μονίμως ανοδικό μομέντουμ και σίγουρα θα μας χαρίσουν ακόμα ένα εκρηκτικό σετ γεμάτο κομματάρες και μουσικοσκηνική αλητεία. Αρκούν αυτά, και περισσεύουν.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80
1237

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 88 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.