SEBASTIAN BACH: “Child Within the Man”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Εταιρεία: Reigning Phoenix Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Μαΐου 2024

Ο Sebastian Bach, μια εμβληματική φιγούρα στη σκηνή της hard rock, επιστρέφει δριμύτερος από ποτέ με το έκτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ, “Child Within The Man” .Με μια καριέρα που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μουσική ιστορία, ο Bach δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Από την εποχή του ως frontman των Skid Row μέχρι τις επιτυχημένες σόλο δουλειές του, ο Bach έχει χαρίσει στους fans ύμνους όπως τα “18 And Life”, “I Remember You” και “Youth Gone Wild”. Έχει επίσης αποδείξει την ευελιξία του ως ηθοποιός σε θεατρικές παραγωγές όπως το “Jekyll & Hyde: The Musical” και τηλεοπτικές σειρές όπως οι “Gilmore Girls”.

Τώρα, μετά από μια παύση στις κυκλοφορίες ολοκληρωμένων άλμπουμ, ο Bach επιστρέφει με το “Child Within The Man”, ένα άλμπουμ που σφύζει από την κλασική του ενέργεια. Συνεργαζόμενος με τον παραγωγό Michael “Elvis” Baskette (γνωστό για τη δουλειά του με τους Mammoth WVH και Alter Bridge), ο Bach έχει δημιουργήσει ένα ηχητικό τοπίο που είναι ταυτόχρονα οικείο και φρέσκο. Ηχογραφημένο στο Studio Barbarosa στη Φλόριντα,μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς Devin Bronson (guitar), Todd Kerns (bass) και Jeremy Colson (drums).

Κατά τη διάρκεια του δίσκου, ο Bach δεν διστάζει να καλέσει και μερικούς φίλους για να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο. Ο θεός της κιθάρας John 5 ξεσηκώνει το “Freedom” με ένα καυτό solo, συνεχίζοντας τη μακρά τους συνεργασία που μετράει ήδη τρία άλμπουμ. Ο Steve Stevens, γνωστός για τη συνεργασία του με τον Billy Idol, ξεσπάει στο “F.U.”,ακρωνύμιο του Fake You, δίνοντας ακόμα πιο έντονο χαρακτήρα στο τραγούδι. Ενδιαφέρουσα προσθήκη αποτελεί και η Orianthi, η οποία με το virtuosic παίξιμο της κιθάρας της, δίνει άλλη διάσταση στο “Future Of Youth”. Η γυναικεία ευαισθησία που φέρνει στο κομμάτι δημιουργεί μια ευχάριστη αντίθεση με την πιο δυναμική rock ενέργεια που κυριαρχεί στο υπόλοιπο άλμπουμ. Αξίζει να σημειωθεί και η δυναμική μπαλάντα “Crucify Me”, στην οποία ο Bach δείχνει την ευεξία των φωνητικών του, φτάνοντας σε ψηλές νότες με χαρακτηριστική άνεση. Το “Hard Darkness” επίσης ξεχωρίζει με τον πιο heavy χαρακτήρα του, θυμίζοντας τις κλασικές hard rock ρίζες του Bach. Είτε πρόκειται για τα πιο γρήγορα κομμάτια είτε για τις πιο μελωδικές στιγμές, ο Bach διατηρεί πάντα μια αίσθηση διασκέδασης και νεανικού ενθουσιασμού των σόλο δουλειών του, ενώ παράλληλα συστήνει τη μουσική του σε μια νέα γενιά. Κλείνοντας τον κύκλο, το “Child Within The Man” δεν θα μπορούσε να τελειώσει παρά με ένα κομμάτι που αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν. Το “To Live Again” είναι μια δυναμική μπαλάντα που θυμίζει τις κορυφαίες στιγμές του Bach, αφήνοντας μια αίσθηση ολοκλήρωσης στον ακροατή.

Tο εξώφυλλο του άλμπουμ, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Bach, αποτελείται από δύο πίνακες του αποθανόντα πατέρα του, David Bierk, οι οποίοι είχαν κοσμήσει και προηγούμενα άλμπουμ του Bach και των Skid Row. Η επιλογή αυτή προσθέτει μια προσωπική πινελιά στο “Child Within The Man” και αντικατοπτρίζει το θέμα του άλμπουμ – το ταξίδι του Bach στη ζωή και τη μουσική. Σε γενικές γραμμές, το “Child Within The Man” είναι ένα αξιόλογο comeback για τον Sebastian Bach. Γεμάτο ενέργεια, μελωδίες και δυνατά συναισθήματα. Αποτελεί μια ευκαιρία για τους μακροχρόνιους fans του να ξαναζήσουν τη δόξα των Skid Row.

Facebook: https://www.facebook.com/sebastianbach/
Instagram: https://www.instagram.com/sebastianbach/
YouTube: https://www.youtube.com/@SebastianBachOfficial

803

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 42 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.