SCORPIONS: “Rock Believer”

ALBUM

Είδος: Hard Rock / Heavy Metal
Εταιρία: Vertigo Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου 2022

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων σπουδαίας καριέρας, οι τιτάνες του hard rock / heavy metal Scorpions, κυκλοφορούν νέο δίσκο με τίτλο “Rock Believer”. Το συγκρότημα έδειξε στον κόσμο πρωτοποριακά πως γράφεται τόσο η λυρική πλευρά αυτής της μουσικής δια χειρός Uli Roth στα 70’s, όσο και η άμεση πλευρά δια χειρός Matthias Jabs στα 80’s, ως σπουδαίοι συμπαίκτες του ηγέτη Rudolf Schenker σε κάθε περίοδο, κυκλοφορώντας ένα μοναδικό σερί 10 άψογων δίσκων μέσα σε αυτές τις δύο δεκαετίες, με τραγούδια που το ύφος τους εκτείνεται από το psychedelic έως το hard rock και από το doom έως το speed metal. Από εκεί και πέρα, αξιόλογοι δίσκοι ακολούθησαν και στις δεκαετίες των 90’s, 00’s και 10’s που τίμησαν την κληρονομιά του θρυλικού συγκροτήματος. Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα και έχοντας μια τεράστια παρακαταθήκη, συνεχίζουν με έμπνευση, όρεξη και δυναμισμό.

Ο δίσκος αρχίζει με γκάζια από την πρώτη στιγμή, με το στακάτο riff του “Gas In The Tank” και την αειθαλή φωνή του Klaus Meine, δείχνοντας την ηχητική κατεύθυνση που ακολουθεί. Στο ίδιο ύφος έρχονται τα “Roots In My Boots” και “Knock ‘Em Dead”, με τον γνώριμο ήχο στις κιθάρες από το ένδοξο παρελθόν. Στο ομότιτλο κομμάτι “Rock Believer”, το εισαγωγικό κοφτό riff φέρνει στο μυαλό το super-hit “No One Like You”. Στη συνέχεια του κομματιού, η ένταση πέφτει δίνοντας έναν νοσταλγικό τόνο και ακολουθεί ένα refrain που μέσα στην απλότητά του σε κάνει να σκεφτείς ”όντως, ρε μάγκες, είστε ακόμη πιστοί!”. Ιδιαίτερη έναρξη για το “Shining Of Your Soul”, με ένα καρφωτό lead guitar σημείο (από τα διαχρονικά δυνατά χαρτιά τους) και μια συνέχεια που φέρνει τον αέρα του “Is There Anybody There”. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κομμάτι συνολικά με πανέμορφες κιθάρες και εσωτερικούς στίχους. Το “Seventh Sun” μπαίνει με ένα doomy riff κατά τα πρότυπα του “The Zoo”, όντας βαρύ και ρυθμικό κομμάτι. Ακολουθεί το “Hot And Cold”, όπου οι εναρκτήριες κιθάρες τραβούν και πάλι την προσοχή με ένα εκφραστικότατο riff. Ηλεκτρισμένο και με νεύρο το “When I Lay My Bones To Rest” κρατάει την ένταση υψηλή. Το “Peacemaker” παρασύρει τον ακροατή σε αυθόρμητο headbanging. Φτάνοντας προς το τέλος, το “Call Of The Wild” έχει ένα πιο αργό tempo και απλώνεται περισσότερο συγκριτικά με τα πιο συμπαγή προηγούμενα. Ο δίσκος κλείνει με την όμορφη μπαλάντα “When You Know Where You Come From”.

Η deluxe edition του δίσκου περιλαμβάνει 4 επιπλέον τραγούδια και μια ακουστική εκτέλεση της μπαλάντας, από τα οποία θα ήθελα σίγουρα το “Shoot For Your Heart” στην κύρια έκδοση, μιας και είναι από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν.

Εν κατακλείδι, αφήνοντας έξω από κάθε σύγκριση τα all-time classic albums των 70’s και 80’s, όσοι απολαύσατε τους δίσκους “Unbreakable” και “Sting In The Tail” δηλαδή straight-forward και rythm-driven συνθέσεις με σύγχρονο ήχο, είμαι σίγουρος ότι θα περάσετε καλά και με την ακρόαση του “Rock Believer”, το οποίο κουβαλάει επάξια το θρυλικό όνομα των Σκορπιών.

Official Site: https://www.the-scorpions.com
Facebook: https://www.facebook.com/Scorpions
Instagram: https://www.instagram.com/scorpions
Twitter: https://twitter.com/scorpions
Spotify: https://open.spotify.com/artist/27T030eWyCQRmDyuvr1kxY


1211

Avatar photo
About Αλέξανδρος Αντωνιάδης 10 Articles
Θεσσαλονίκη 1988-2013, Στοκχόλμη 2013-2017, Πόρτο 2017-σήμερα. Οπουδήποτε στον πλανήτη, ανέκαθεν το τρίπτυχο ήταν το εξής: Αστροφυσική, Μέταλ, Μπάσκετ. Ο ήχος του αυθεντικού ατσαλιού αποτελεί το ιδανικό soundtrack της ζωής για να συνοδεύει είτε την ανάλυση αστέρων, είτε το ταξίδι προς το επόμενο μεγάλο φεστιβάλ, είτε το παιχνίδι στο πλησιέστερο γήπεδο ανά την Ευρώπη. Όπως έχει πει άλλωστε και ο μεγάλος Kai Hansen: it's a Heavy Metal Universe!