SCARLET AURA: “Genesis of Time”

ALBUM

Είδος: Symphonic Heavy/power metal
Δισκογραφική: Silver City Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Σεπτεμβρίου 2021

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που ο Άγγελος Χόντζιας μας παρουσίασε το τρίτο album των Ρουμάνων Scarlet Aura “Hot ‘N’ Heavy” και αρχή της τριλογίας “The Book of Scarlet”. Σε όλη αυτή την περίοδο δεν έμειναν άπραγοι και κυκλοφόρησαν το δεύτερο μέρος της τριλογίας “Stormbreaker” το οποίο είναι εξίσου καλό με το “Hot ‘N’ Heavy”. Φέτος επιστρέφουν δριμυτεροι και ολοκληρώνουν την τριλογία με το νέο τους δίσκο, το “Genesis of Time”.

Μεγάλο προσόν των Scarlet Aura είναι ότι σε κάθε δίσκο καταφέρνουν και εξελίσσονται. Πλέον στο “Genesis of Time” έχουν ανεβεί επίπεδο και γράφουν τραγούδια που θα ζήλευαν μεγαλύτερα ονόματα. Απόδειξη για τα λεγόμενά μου το εναρκτήριο instrumental “The Book of Scarlet”, ο τρόπος που εξελίσσεται η βασική ιδέα και η κορύφωση του κομματιού είναι φανταστική. Όλα τα κομμάτια είναι πολύ καλά δομημένα, με όμορφες μελωδίες, αξιόλογα riffs και solo που εντυπωσιάζουν. Τα πλήκτρα είναι σωστά τοποθετημένα, κάνουν πιο ενδιαφέρουσες τις συνθέσεις και όχι μόνο δεν αφαιρούν αλλά ενισχύουν το metal στοιχείο. Η Aura Dănciulescu, της οποίας η φωνή μου θύμισε αρκετά την Doro, κόβει την ανάσα με τις ερμηνείες. Όυτε νιαουρίσματα, ούτε δήθεν οπερετικά ξεσπάσματα, η κοπέλα διαθέτει γνήσια heavy metal φωνή που απογειώνει τα τραγούδια. Πέρα από το instrumental, όλο το cd τα σπάει, με την άποψή μου για τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου να αλλάζει με κάθε ακρόαση. Τη στιγμή που γράφω μου αρέσουν περισσότερο το πιασάρικο “Utopia”, το επικό “Frostbite” και το εξαιρετικό “Genesis of Time”.

Με το “Genesis of Time” οι Scarlet Aura κλείνουν με το καλύτερο τρόπο την τριλογία τους, αφού ο δίσκος ξεχειλίζει από έμπνευση και αποτελεί το highlight στην δισκογραφική πορεία των Ρουμάνων. Όπου το πετύχετε ακούστε το, είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψετε.

Facebook: https://www.facebook.com/scarletaura

523

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.