SCALD: “There Flies Our Wail”

EP

Είδος: Epic/Doom Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: High Roller Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Φεβρουαρίου2021

Η “κόκκινη αρκούδα” βγαίνει από την χειμερία νάρκη της και “επιτίθεται” ξανά δίνοντας βροντερό παρόν ύστερα από 25 ολόκληρα χρόνια με το ολόφρεσκο EP της “There Flies Our Wail” το οποίο θα κυκλοφορήσει από την High Roller Records, σε 666 κόπιες και μόνο σε μορφή 7-ιντσου βινυλίου 33 στροφών.

Μετά τον θάνατο του τραγουδιστή τους Maxim “Agyl” Andrianov το 1997, οι Scald χάθηκαν στις ψυχρές στέπες της Ρωσίας δίνοντας σημάδια ζωής μόνο σε ένα split μαζί με τους Pocc, ως φόρο τιμής στον αρχηγό τους και τραγουδιστή “Agyl”, αλλά αυτό που τους κρατούσε εν ζωή ήταν το “Will of Gods is a Great Power” του 1996.

Το “There Flies Our Wail” αποτελείται από δυο κομμάτια. Κυμαίνονται στο αργόσυρτο “βαρύ” epic metal, συνώνυμο της ταυτότητας των Scald. Το “There Flies Our Wail”, ομώνυμο του δίσκου, χαρακτηρίζεται από νοσταλγικά riffs που σε κάνουν να νιώθεις την είσοδο του “Agyl” στην Valhalla, με το καθώς πρέπει, επαρσικό πνεύμα που κατέχουν τους πολεμιστές των βόρειων θεών. Στο δεύτερο μέρος του δίσκου υπάρχει η επανεκτέλεση του “Eternal Stone” με την φωνή πλέον του νέου τους τραγουδιστή Felipe Plaza Kutzbach, ο οποίος φαίνεται να αντικαθιστά επάξια τον προκάτοχό του.

Αισιόδοξα τα σημάδια ζωής που μας δίνουν οι Scald και το μόνο που περιμένουμε είναι η δισκογραφική ανάστασή τους με μια ολοκληρωμένη δουυλειά!

To Valhalla my friends…

Facebook: https://www.facebook.com/scaldepicdoom
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCk7vFIn1WjqGj-TCjGJQCoA

627
Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.