SATYRUS: “Rites”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Είδος: Doom metal
Εταιρία: Argonauta
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Καθώς αναμένουμε την πανδημία να καταλαγιάσει και να βγούμε εμβολιασμένοι να χορέψουμε ημίγυμνοι σε κάποιο κοντσέρτο, τι πιο ταιριαστό από έναν όμορφο doom δίσκο.

Αφού λοιπόν, έχω αποθεώσει τη νέα περιπέτεια του Rob Lowe με τους Grief Collector, έρχεται αυτή η παρέα από το Palermo, να κάνει το προσκύνημα της σε αρκετά από τα doom μεγαθήρια. Το “Rites” είναι το πρώτο full length album των Ιταλών Satyrus, οι οποίοι έχουν ευαγγέλιο τους Black Sabbath και τους Pentagram, αλλά περνoύν μια βόλτα από το νεκροταφείο για να εμπνευστούν από τους Candlemass και Solitude Aeturnus, ενώ παράλληλα δανείζεται το fuzziness των Yob και Electric Wizard.

To “Rites” δυστυχώς, δεν είναι τόσο καλό ώστε να θέσει υποψηφιότητα για μια από τις είκοσι θέσεις στη τελική μου λίστα για το 2021. Είναι όμως, ένας απόλυτα ειλικρινής δίσκος, με σωστή ηχητική προσέγγιση, όμορφες συνθέσεις και κατάλληλα φωνητικά. Μια υπερτίμια προσπάθεια για τους φίλους του doom που δεν θα μετανιώσουν αν το προσθέσουν στη συλλογή τους. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό που πρέπει να νιώθει ο ακροατής είναι η αγάπη του καλλιτέχνη για το αντικείμενο του.

Οι Satyrus αν μη τι άλλο, αυτό το πετυχαίνουν σε μεγάλο βαθμό, κάνοντας περήφανους και τους προπάτορες της εξαίσιας ιταλικής σκηνής.

Viva Sicilia!

Facebook: https://www.facebook.com/Satyrus-1835128146700112/
Instagram: https://www.instagram.com/satyrus.occult.doom.metal/
Twitter: https://twitter.com/LiarThiefBandit
Bandcamp: https://satyrus-occult.bandcamp.com/

532

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.