SATAN: “Songs In Crimson”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Σεπτεμβρίου 2024

Καταρχάς, πρέπει να πω ότι όταν είδα ότι οι Satan είχαν νέο άλμπουμ, οι προσδοκίες μου ήταν στα ύψη. Εννοώ, αυτοί οι τύποι είναι θρύλοι του NWOBHM, και οι πρόσφατες κυκλοφορίες τους ήταν φοβερές. Το “Earth Infernal” ήταν ένα αριστούργημα, οπότε ήμουν ανυπόμονος να δω αν μπορούσαν να συνεχίσουν την δυναμική.

Τώρα, το “Songs in Crimson” είναι λίγο διαφορετικό. Έχει μια πιο ωμή, πιο άμεση αίσθηση από τα τελευταία τους άλμπουμ. Η παραγωγή είναι σίγουρα λιγότερο στιλβωμένη, και τα τραγούδια φαίνεται να έχουν λίγο περισσότερο πανκ, “bang it out” ενέργεια. Μόλις ξεπέρασα την αρχική έκπληξη, άρχισα να εκτιμώ αυτό που προσπαθούσαν να κάνουν εδώ. Η σύνθεση των τραγουδιών είναι ακόμα κορυφαία. Τα φωνητικά του Brian Ross είναι τόσο δυνατά όσο ποτέ, και το κιθαριστικό έργο είναι απλά εκπληκτικό. Τα riffs είναι πιασάρικα, τα σόλο είναι καυτά, και οι μελωδίες είναι απλά μεταδοτικές. Υπάρχουν μερικά απόλυτα ξεχωριστά κομμάτια εδώ όπως το “Sacramental Rites” που με έναν οδηγικό ρυθμό και ένα ρεφρέν που σου στο κεφάλι σου για μέρες. Τα “Captives”, “Curse in Disguise” και “Deadly Crimson” είναι δυνατά κομμάτια που δείχνουν ότι οι Satan δεν έχουν χάσει την ικανότητά τους να γράφουν καλά τραγούδια. Επίσης, μου αρέσει η πιο απλοποιημένη, ευθεία προσέγγιση σε μερικά από τα τραγούδια. Δίνει στο άλμπουμ μια αίσθηση ωμής δύναμης που είναι πραγματικά αναζωογονητική.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικά πράγματα που κρατούν αυτό το άλμπουμ πίσω από το να είναι ένα απόλυτο κλασικό. Η παραγωγή, όπως ανέφερα, είναι λίγο τραχιά στις άκρες. Δεν είναι κακή, αυτή καθαυτή, αλλά της λείπει το βάθος και ο πλούτος των προηγούμενων άλμπουμ τους. Επίσης, ενώ εκτιμώ την πιο άμεση προσέγγιση σε μερικά από τα τραγούδια, υπάρχουν μερικά που αισθάνονται λίγο βιαστικά και υποανάπτυκτα. Είναι ακόμα ευχάριστα, αλλά δεν φτάνουν τα ίδια ύψη με τα ισχυρότερα κομμάτια του άλμπουμ.

Αν και μπορεί να μην φτάνει τα επικά ύψη του “Earth Infernal”, το “Songs in Crimson” στέκεται περήφανα ως ένας δίσκος ωμής ενέργειας και ασυμβίβαστου πνεύματος.

Website: https://www.satanmusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/officialsatanpage
Instagram: https://www.instagram.com/officialsatanpage

34
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 52 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*