SALTPIG: “Saltpig”

ALBUM

Είδος: Stoner/Doom Rock
Δισκογραφική: Heavy Psych Sounds
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Μαίου 2024

Αγαπάμε την Heavy Psych Sounds και λατρεύουμε την αισθητική της, τον επιλεκτικά προσεγμένο κατάλογο της με τα κατά κύριο λόγο Sabbath oriented συγκροτήματα της, γουστάρουμε να ψωνίζουμε από το ευφάνταστο merch της και για να κλείσω αυτή τη λογοδιάρροια, εκτιμάμε το Gabriele Fiori ( Black Rainbows, The Pilgrim, Killer Boogie, Void Generator) που κρύβεται πίσω από αυτήν.

Οπότε κάθε φορά που κάποιο νέο συγκρότημα ξεπηδά μέσα από αυτήν, σηκώνουμε ψηλά τα χέρια ευγνωμονώντας την ανώτερη fuzz δύναμη εκεί ψηλά και κάνουμε τεμενάδες στην κάθε ακρόαση.

Ο λόγος αυτή τη φορά, αφορά το δίδυμο των Fabio Alessandrini ( ex-Annihilator) και τον πολυοργανίστα Mitch Davis, ο οποίος έχει αφήσει το καλλιτεχνικό του στίγμα μέσα από συνεργασίες με L.A. Guns, Damon Albarn, U2, Mark Lanegan, με τους δυό τους να λανσάρουν τους Saltpig και να προωθούν τις μυστικιστικές τους ανησυχίες μέσω του ντεμπούτο άλμπουμ τους, αποτελώντας διακύβευμα για κάθε καθώς πρέπει και θρησκόληπτο άνθρωπο.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την μουσική τους και το αισθητικό τους περιτύλιγμα βασίζεται στην λατρεία τους για το Proto Metal και NWOBHM κίνημα και στην εύθυμη παρουσίαση αυτής με τον απαραίτητο αστεϊσμό, σάτιρα και ειρωνεία μαζί. Προσέξτε η μουσική τους δεν είναι περίγελος και αξίζει την δέουσα προσοχή, γιατί κινούνται σε πρωτόγνωρα συνδυαστικά ηχητικά μονοπάτια, και γιατί δεν το έχουν και σε πολύ να μας καταραστούν με γητειές και ξόρκια.

Οι Black Sabbath είναι το άλφα και το ωμέγα για αυτούς, όμως από τα ενδιάμεσα γράμματα του εκάστοτε αλφάβητου θα αρθρογραφήσω τους Witchfinder General και τους Granicus για να ευχαριστήσω καλό πιάνοντας αυτήν την Αμερικανο-Ευρωπαικη σύμπραξη καλλιτεχνών.

Τώρα για το ακριβές είδος που πρεσβεύουν, αν και έχουμε αναφέρει πολλάκις ότι οι ταμπέλες δεν μας εκφράζουν παρά αν είμαστε στην εθνική οδό, θα δημιουργήσω υποθετικά ένα σενάριο, στο οποίο εργάζομαι σε κατάστημα δίσκων και για να τραβήξω κόσμο και να τους χαρακτηρίσω, θα έγραφα ότι παίζουν NWOOSR (New Wave Of Occult Stoner Rock). Επιπρόσθετα θα έγραφα στα μικρά γράμματα, για οπαδούς των Satan’s Satyr,Uncle Acid, Electric Wizard, Melvins, Twin Temple και για λάτρεις των ταινιών τρόμου μετά συνοδείας holy smoke αντί για pop corn.

Όσον αφορά το κομμάτι του ήχου, αισθάνεσαι λες και πηγάζει από κάποιο λαγούμι ή κρύπτη πιο ταιριαστά, όμως για αυτούς πιθανόν να θεωρηθεί ως κοπλιμέντο, γιατί με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούν τον σκοπό τους, ώστε να παρουσιάσουν μία σκιαχτική ατμόσφαιρα τρόμου.

Θα μπορούσε να είναι ένα άκουσμα για την Halloween λίστα αναπαραγωγής σας από αισθητικής πλευράς, από την άλλη λόγω της μικρής διάρκειας του χωράει παντού και επειδή είναι καλή μουσική δεν χρειάζεται να μπαίνει σε περιορισμούς

Για τον περισσότερο κόσμο που θα τους βάλει στο σπίτι τους θα είναι κάτι διαφορετικό, όχι απαραίτητα καινοτόμο και προχώ, για τους ίδιους βέβαια είναι απλά μία μουσική για να περάσεις καλά και με τα απαραίτητα συμπληρώματα και τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, ακόμα καλύτερα.

Facebook: https://www.facebook.com/saltpigband
Bandcamp: https://saltpig.bandcamp.com/album/saltpig

307
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 320 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...