SADHUS/ LAST RIZLA/ HALF GRAMME OF SOMA

INTERVIEW

Δειλά δειλά επιστρέφουμε στην συναυλιακή μας πραγματικότητα και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να στηρίξουμε την εγχώρια σκηνή, έτσι ώστε να συνεχίζει να μας προσφέρει όμορφες μουσικές απολαύσεις.

Στις 30 Απριλίου στο An Club, τρία διαλεχτά μέλη της υπόγειας rawk κοινότητας, οι Sadhus, Half Gramme of Soma και Last Rizla θα παρτάρουν δίχως αύριο και θέλουν την παρουσία σας (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ). Ο Δημήτρης Μαρσέλος με παιχνιδιάρικη διάθεση φτιάχνει ένα “σχολικό λεύκωμα” στο οποίοι γράφουν οι τρεις “συμμαθητές” του. Μην τα παίρνουμε όλα τόσο σοβαρά πια…

Καλησπέρα σε όλους! Αν έπρεπε να ανοίξετε το live παίζοντας διασκευή κάποιο τραγούδι των άλλων δυο ποιο θα διαλέγατε;
SADHUS: Από half gramme of soma θα επιλέγαμε το “No man’s god” και από Last rizla το “As the sun is masked”.

LAST RIZLA: Καλησπέρα στην όμορφη παρέα, γνωρίζετε ότι όλοι παίζουμε σε όλους; Θα ήταν σαν να κλέβουμε παγκάρι.

HGOS: Από Sadhus το “Make me 20 euros” και από Last Rizla μάλλον το “Rambo”.

-Ποιο τραγούδι σας πρέπει όλοι όσοι θα πάνε στο An να έχουν ακούσει;
S: Δεν ξέρω ποιο πρέπει αλλά το πιο πιθανό να έχει ακουστεί από μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι το «Foondamentalist» που είναι από τα πρώτα που ηχογραφήσαμε και το παίζουμε συχνά και στα live μας.

L: Το ακυκλοφόρητο κομμάτι μας με κωδική ονομασία “Rebound”.

H: Καλό θα ήταν να γνωρίζουν το “Gloomy Eggplant” μιας και στο ρεφρεν θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν βοηθώντας τον Διονύση με κάποια δεύτερα που χρειάζονται, και εκτός αυτού είναι και ένα κομμάτι που κρύβει αρκετή δόση της φιλοσοφίας της μπάντας.

-Ποια τρία τραγούδια άλλων συγκροτημάτων θα σας περιέγραφαν καλύτερα;
S: Θα επιλέγαμε το “funeralopolis” των Electric wizard, το “Jerusalem” των Sleep και έτσι για την έκπληξη το “Utopia Blaster” των θεών Cathedral.

L: Το “Night Goat” των Melvins γιατί είμαστε νυκτερινοί τύποι και τρώμε ότι τρώνε οι γίδες, το “No sleep till Brooklyn” των Βeastie Boys γιατί δεν κοιμόμαστε αν δεν πιούμε όλες μας τις μπύρες και το “Leaving in Denial” των 63high.

H: AC/DC – Problem Child / Atomic Rooster – Death walks behind you /Monster Magnet – Powertrip

-Ποιο τραγούδι θα θέλατε να διασκευάσετε αλλά φοβάστε την αντίδραση των fans;
S: Μάλλον κάποιο κομμάτι από Prodigy αν και πιστεύουμε οι “fans” πιο πιθανό να γούσταραν. Παλιότερα αυτή η επιλογή θα ήταν πιο επικίνδυνη.

L: Το “The Trooper” της κρυφής μας αγάπης Iron Maiden από το Leyton. Ενδεχομένως να αντιμετωπίζαμε τα fan clubs ανά την υφήλιο να κλείνουν ένα ένα.

H: Madonna – La Isla Bonita

-Σε ποιον “διάσημο” θα κάνατε καντάδα;
S: Με τα κομμάτια που διαθέτουμε κάνε το καντάδα, κατσάδα και άνετα θα ρίχναμε μία στον Κιμ Γιονγκ Ουν ή στον Πούτιν ή σε κάποιον άλλο φαντασμένο βλακό-ηγέτη.

L: Στον Charles Bukowski.

H: Στην Salma Hayek και στην Tokyo από το casa de papel.

-Αν έπρεπε να παίξετε σε κάποιο σημείο της Αθήνας για την προώθηση του live ποιο μέρος θα διαλέγατε;
S: Το εξοπλισμένο με δύο διαζώματα και κάμπριο κόκκινο λεωφορείο που τριγυρνάει τους τουρίστες στα έγκατα της κόλασης του κέντρου της Αθήνας.

L: Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Δύο Δεκατέσσερα.

H: Στα Βλάχικα στη Βάρη

-Αν έπρεπε να σώσετε τρία albums από ένα φλεγόμενο δισκάδικο, ποια θα σώνατε; Σημειώνω πως κανένας δισκοπώλης δεν θα κινδυνέψει.
S: Σίγουρα κάποιες σπάνιες, παλιές εκδόσεις όπως κάτι σε Black Sabbath των πρώτων δίσκων, κάποιο από τα κλασσικά των Pink Floyd, ίσως και κανένα από Tool μιας και έχουν κάτι πλούσιες εκδόσεις με gadzet-άκια και κρίμα είναι…

L: Ούτε εμείς, όπως ο έρμος δισκοπώλης, θα διακινδυνεύαμε άλλο ένα ατύχημα, έχουμε σειρά από αυτά. Άλλωστε ενδόμυχα είμαστε πυρομανείς. Ίσως να προσπαθούσαμε να σώσουμε το “Blood Sugar Sex Magik” ή το “De-Loused in the Comatorium”.

H: Tool – Aenima, Jimi Hendrix – Are you experienced, Soundgarden – Badmotorfinger

-Αν φτιάχναμε έναν album διασκευών ενάντια στον πόλεμο (κάθε πόλεμο), ποιο θα διαλέγατε;
S: Πιστεύουμε το πιο ταιριαστό και από στιχουργικής πλευράς θα ήταν το “Sobbing Children”.

L: Ποιο τι; Ποιο κομμάτι; Αν ναι, το “War” των Idles.

H: Θα διαλέγαμε το “No man’s god” μιας και οι στίχοι του είναι αρκετά περιεκτικοί όσον αφορά την κατάπτωση του ανθρώπινου είδους στο πέρασμα των χρόνων

-Για κλείσιμο, διαλέχτε από έναν στίχο σας και γω θα το κάνω ρεφρέν για τη διαφήμιση της ξεχωριστής εκείνης μέρας.
S: “The book of ignorance holds your back/ Book of revival, it ‘s burned by hand”

L: “Feed me, Feed me, Feed me, Feed me!”

H: “Inside the liquid holes i dive, deep where the eggplant lies”

1132

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.