RUNNING WILD: “Blood On Blood”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Steamhammer/SPV
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Οκτωβρίου 2021

Κάποτε, όταν ξεκινούσα να γράφω για το Rockway, οι πιο αμήχανες στιγμές μου ήταν όταν έπρεπε να ξεκινήσω το κείμενο για κάποια από τις πολύ αγαπημένες μου μπάντες (και είναι και πολλές πανάθεμά τις!). Πόσο αντικειμενικός να γίνεις με τα πάθη σου; Πως να μετριάσεις τον όποιον οπαδισμό σου χάριν της ακριβοδίκαιης αξιολόγησεως;

Όλα αυτά εξακολουθούν να ισχύουν και στο σήμερα, εκτός από μια μοναδικότητα: τους Running Wild του μεγάλου Rock n’ Rolf (ο οποίος έχει και μια κανονική μπάντα από πίσω του). Δεν έχω την παραμικρή δυσκολία γιατί δεν υπάρχει δουλειά που να μη με συναρπάζει ή να με έχει αφήσει με ανάμεικτα συναισθήματα ΠΟΤΕ. Κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στο ολόφρεσκο “Blood On Blood”.

Η μουσική αναμενόμενα δεν έχει καμία απολύτως αλλαγή. Παραμένει στο χώρο του καθαρού heavy (όχι power εδώ και 10+ χρόνια πλέον) metal με όλα τα χαρακτηριστικά της μουσικής αυτής της οντότητας. Πεντατονικότητα, ρεφρενάρες, καταπληκτικά solos που σου σηκώνουν το πετσί και με λίγα λόγια, στυγνή headbang-ική γκαύλα που τόσο έχει εκλείψει στις σύγχρονες εποχές των με το στανιό παραγωγών που κυκλοφορούν για να μένει στην επικαιρότητα το εκάστοτε φημισμένο όνομα και τις πιο πολλές φορές να μην είναι αντάξιο του θρύλου που φέρει στην καμπούρα του.

Οκ, η πασιφανής ομοιότητα στο στυλιστικό μοτίβο δεν αμφισβητείται ούτε και το ότι ο Rolf είναι ταγμένος σε αυτό το μονοπάτι εδώ και 40 χρόνια. Και γιατί παρακαλώ να διαφοροποιηθεί; Αφού αυτό που παράγει παραμένει σαγηνευτικό, ενθουσιώδες και εξυπηρετεί απολύτα το σκοπό του; Μπύρες, παλιοπαρέα με παλιοιστορίες που φέρνουν δάκρυα στα μάτια – είτε από τον γέλωτα είτε από τις μνήμες που σκάνε και εγείρουν τα νοσταλγικά ένστικτα – υψωμένες γροθιές, sing along ρεφρέν και στο πηλίκο; Καρδιακή ευφράδεια.

Δεν υπάρχει λόγος να αραδιάζω τίτλους και να ξεχωρίσω κάποιο κομμάτι έναντι των άλλων, δεν υπάρχει ούτε ένα αδιάφορο δευτερόλεπτο, καμία υποψία filler (όπως κάποιοι άλλοι μεγάλοι μας κέρασαν φέτος) και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να σταθώ σε τεχνικές λεπτομέρειες, ο ήχος είναι πολύ καλός, εκτελεστικά τι άλλο εκτός από τελειότητα και στο φινάλε, άλλη μια σπουδαία δουλειά από τον αγαπημένο μου αρχιπειρατή που όσο και να χτυπούν τον κώλο τους κάποιοι, όρισε το δικό του είδος metal, μια αυτόνομη μοναρχία που απολαμβάνεις το να είσαι υποτελής της. Τα σέβη μου και χιλια ευχαριστώ προσωπικά. Σαν εραστής αλλά και ορκισμένος οπαδός τους. Wild & Free guys, κάτι που σας το εύχομαι ολόψυχα.

Facebook: https://www.facebook.com/runningwildmusic
Official Page: http://www.running-wild.net/

657

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.