RIVERSIDE: Ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Id.Entity European Tour 2023
Riverside
+Support Act
Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 – Principal Club Theater @ Mylos Area – Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 – Fuzz Live Music Club – Αθήνα

“Friend Or Foe”?

Ο τραγουδιστής, μπασίστας και ηγέτης των Πολωνών progressive rockers, RIVERSIDE, Mariusz Duda, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου, εκπληκτικού άλμπουμ τους, “ID.Entity”, είχε αναρωτηθεί ποια είναι τα ισχυρά στοιχεία της μπάντας και οι απαντήσεις ήταν δύο: «Οι μελωδίες και οι ζωντανές τους εμφανίσεις». Όταν αναρωτήθηκε στη συνέχεια, ποιο είναι το πιο άνετο σκηνικό για το συγκρότημα, η απάντηση ήταν αυτονόητη. «Η σκηνή».

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater @ Mylos Area) και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα (Fuzz Live Music Club), θα έχουμε τη χαρά και την τύχη, να δούμε ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του προοδευτικού ήχου, στον χώρο που τους κάνει να αισθάνονται πιο άνετα, να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα. Να κατακλύσουν τους συναυλιακούς χώρους με δυνατές μελωδίες και να χαρίσουν ανατριχίλες στους πολυάριθμους οπαδούς τους, που τους περιμένουν ανυπόμονα.

Η καριέρα των RIVERSIDE, ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια όταν «τσίμπησε» το ντεμπούτο τους, “Out Of Myself”, μία από τις πιο ψαγμένες progressive εταιρίες του καιρού, η Αμερικάνικη The Laser’s Edge (και λίγο νωρίτερα η Πολωνική Mystic Production) και όλος ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει πως υπάρχει μία μπάντα από την Πολωνία, που παίζει ένα εξαιρετικό μίγμα PORCUPINE TREE, MARILLION και άλλων θηρίων της prog rock σκηνής. Ήταν θέμα χρόνου, το “Second Life Syndrome”, να βγει από την κραταιά Γερμανική εταιρεία Inside Out Music, μέσω της οποίας δισκογραφούν όλα αυτά τα χρόνια πλέον. Για μία ακόμη φορά, έδειχναν ότι μπορούσαν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε 15λεπτα διαδαλώδη τραγούδια όπως το “Second Life Syndrome” και τα 3λεπτα όπως το “Conceiving You”, με χαρακτηριστική άνεση και να κάνουν τους οπαδούς τους να τους λατρεύουν και στις δύο αυτές μουσικές τους εκφράσεις.

Το “Rapid Eye Movement” που ακολούθησε, τους βρήκε να περιοδεύουν με τους DREAM THEATER και να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο το fan base τους, το δε “Anno Domini High Definition”, τους βρίσκει να συνθέτουν ένα από τα πιο μεγαλειώδη τραγούδια τους, το “Egoist Hedonist”, ενώ τα δύο επόμενα, “Shrine Of New Generation Slaves” και “Love, Fear And The Time Machine”, τους καθιέρωσαν ως ένα από τα σημαντικότερα σχήματα του χώρου, με αξιοσημείωτες πωλήσεις και αξιοσημείωτες θέσεις στα charts.

Μέχρι που το 2016, είχαμε τον απρόσμενο και σοκαριστικό θάνατο του κιθαρίστα τους, Piotr Grudziński, από πνευμονική εμβολή, κάτι που σακάτεψε το ηθικό της μπάντας, η οποία πορευόταν σχεδόν με την ίδια σύνθεση από το ξεκίνημά της και η απώλεια του αδερφικού τους φίλου, κλόνισε το ηθικό τους. Αρχικά ως τρίο και στη συνέχεια ως κουαρτέτο, όμως, συνέχισαν και μάλιστα συνέθεσαν και κυκλοφόρησαν το “Wasteland”, που περιέγραφε τις ιστορίες ανθρώπων που επέζησαν μίας μεγάλης καταστροφής, με σαφείς υπαινιγμούς στη δική τους κατάσταση.

Στις αρχές του 2023, οι RIVERSIDE κυκλοφόρησαν το “ID.Entity”, έναν από τους κορυφαίους δίσκους της χρονιάς, μέχρι τώρα, με το κορυφαίο τραγούδι “Friend Or Foe ?”, να μας παρουσιάζει ένα νέο πρόσωπο της μπάντας, που θέλει να αποχωριστεί την εικόνα της θλίψης και της μελαγχολίας που καθόριζε τον ήχο τους τόσα χρόνια. Και το έκαναν με εμφατικό τρόπο.

Στα πλαίσια της φθινοπωρινής ευρωπαϊκής τους περιοδείας, οι RIVERSIDE μαζί με ένα ακόμα guest συγκρότημα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, είναι έτοιμοι να προσφέρουν στους Έλληνες οπαδούς τους, αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα απ’ όλα. Να δώσουν δυνατές, συναισθηματικές συναυλίες, γεμάτες μελωδίες. Και γνωρίζουν πολύ καλά πως παρότι κάποιοι τους θεωρούν πολύ soft για prog metal σχήμα και πολύ σκληρούς για prog rock, είναι ελάχιστοι εκείνοι που μπορούν να προσφέρουν τόσο μαγικές στιγμές και στο στούντιο και στις συναυλίες τους. Αυτή η συναυλία, απλά ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύντομα θα ξεκινήσει και η προπώληση εισιτηρίων μέσω των φυσικών σημείων πώλησης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων και για τις δύο συναυλίες έχει ήδη ξεκινήσει.

Ώρα έναρξης: 20:30 – Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) – 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) – 30 Ευρώ (Ταμείο)

Online προπώληση εισιτηρίων για Θεσσαλονίκη & Αθήνα: www.123tickets.gr

Προπώληση Εισιτηρίων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

The Nephilim Metal Music Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη / Κιν: 6947017720)
Alone Music Store (Γ. Θεοχάρη 2, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-266772)
Café Bar Διώροφον (Κερασούντος 81, Καλαμαριά – Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-453998)

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ

Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
No Remorse Records (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ. 210-3830981)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ. 210-3846783)
Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα / Τηλ: 211 2143554)
Cinema Libre Filmstore (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)

332